Gevonden worden in Google

Geplaatst op 9 maart 2017 door - 2465 keer bekeken

Foto Gevonden worden in Google

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Martijn Vermeulen, technisch productmanager bij ZorgkaartNederland.

Ik ben als technisch productmanager betrokken bij de doorontwikkeling en het beheer van ZorgkaartNederland. Hierbij houd ik me onder andere bezig met hoe patiënten en zorgorganisaties ZorgkaartNederland zo goed mogelijk kunnen vinden in zoekmachines zoals Google.

 

 

Iedereen begint in Google

Vanaf het begin van ZorgkaartNederland hebben we hard gewerkt om zo goed mogelijk in Google gevonden te worden. Ons idee is dat iedereen met zoeken in Google begint. Als je bijvoorbeeld een tandarts in Amsterdam zoekt of een ziekenhuis in Utrecht, dat typ je dat in Google in. Op die specifieke zoektermen willen wij dan zo hoog mogelijk in Google komen te staan.

Om te bepalen welke zoektermen bezoekers gebruiken bij het zoeken naar een zorgaanbieder hebben we daar onderzoek naar gedaan. De uitkomsten van dat onderzoekhebben we meegenomen bij de ontwikkeling van ZorgkaartNederland. We hebben toen een gebruiker “Google” geïntroduceerd en bij alle doorontwikkelingen hebben we ook gekeken hoe we ZorgkaartNederland voor deze gebruiker zo optimaal mogelijk konden inrichten.

Zeer tevreden

Over het resultaat zijn we zeer tevreden, want ZorgkaartNederland scoort erg goed in Google. Maar we kunnen niet stilzitten: andere website-eigenaren willen dat natuurlijk ook en na elke update van Google verandert er weer het een en ander. We houden dit dus goed in de gaten en proberen op nieuwe trends en mogelijkheden in te spelen, zodat onze website ook in Google goed blijft staan. En, ook erg belangrijk: dat we de gebruiker al direct de link naar de juiste pagina op ZorgkaartNederland kunnen bieden.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland