Kunt u in de toekomst kijken?

Geplaatst op 23 april 2018 door - 682 keer bekeken

Foto Kunt u in de toekomst kijken?

Komt u in 2030 nog vaak bij de dokter? Of houdt u zelf vanuit huis uw gezondheid in de gaten? Weet u van tevoren al of u het risico loopt op een bepaalde ziekte en is die misschien dan al te voorkomen? En haalt u zorg eigenlijk alleen binnen Nederland of gaat u de grens over voor de beste behandeling?

Het jaar 2030 lijkt nog heel ver weg, maar de ontwikkelingen op medisch gebied gaan snel. Hoe willen mensen met een aandoening in 2030 hun leven leiden en wat is daar voor nodig? Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelt dit jaar een 'Visie 2030' waarin deze en andere vragen worden beantwoorden.

Ook met het team van ZorgkaartNederland denken we na over de toekomst. We zien dat steeds meer patiënten 'eigen regie' voeren, daarbij geholpen door inzage in hun digitale dossier, keuzehulpen, consultkaarten, websites, apps en andere toepassingen van digitale zorg. Het kiezen van een dokter of zorginstelling gebeurt steeds vaker bewust en doordacht. De ervaringen van andere patiënten, zoals ze te vinden zijn op www.zorgkaartnederland.nl, helpen daarbij.

Hoe ziet u de zorg in 2030? We zijn benieuwd naar uw mening. U bent welkom op de conferentie 'Patiënt 2030' op 23 mei 2018. We kijken naar trends, naar verschillende groepen mensen en benoemen voor ons belangrijke thema's. Wij nodigen voor deze conferentie mensen uit die als patiënt of mantelzorger met zorg te maken hebben (geen zorgverleners) en patiëntvertegenwoordigers.

Met een mix van 'gewone' patiënten en hun naasten, bestuursleden en medewerkers van patiëntenorganisaties en vrijwilligers gaan we aan de slag. Jong en oud, alles door elkaar. Met al deze perspectieven op de zorg gaan we flinke stappen zetten!

Locatie: Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Tijd: van 15.00 tot 21.00 uur

Aanmelden: Ga hier naar het inschrijfformulier (uiterlijk 1 mei; in de week van 7 mei ontvangt u een bevestiging).
Er is 1 reactie geplaatst


  • NCN | 27 april 2018

    Dat toegelaten wordt dat een bepaalde Nederlandse zorgverzekeraar tussentijds aan een bepaalde groep verzekerden een medisch hulpmiddel gaan vergoeden, terwijl er op dat moment niet meer de mogelijkheid bestaat om naar deze verzekeraar over te stappen, geeft wel aan dat een patient in Nederland inderdaad wordt geacht in de toekomst te kunnen kijken.
    Zie: https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/vgz-vergoedt-sensor-voor-jonge-diabetespatienten?


Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland