Vindbare informatie op een stabiele website

Geplaatst op 23 maart 2017 door - 2712 keer bekeken

Foto Vindbare informatie op een stabiele website

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Christiaan van Wezel, functioneel beheerder bij ZorgkaartNederland.

Binnen ZorgkaartNederland werken mijn collega en ik als functioneel beheerder. Volgens de officiële omschrijving is een functioneel beheerder namens de gebruikersorganisatie verantwoordelijk voor het in stand houden en aansturen van de informatievoorziening van een organisatie.


Wat betekent dit voor ZorgkaartNederland? Wij zorgen ervoor dat de website stabiel is en de website zo goed mogelijk beschikbaar blijft voor zowel de bezoeker als de interne collega’s.
Wij doen dit als functioneel beheer niet allemaal zelf. Hiervoor werken we nauw samen met een technische partij. Zij bouwen de nieuwe functies binnen de website. Ook bieden zij technische ondersteuning.  Is er bijvoorbeeld een technisch probleem, dan kunnen we met hen contact opnemen om dit zo snel als mogelijk op te laten  lossen.

 
Samenwerken

Daarnaast werken we ook veel samen met de redactie. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Meestal kan de redactie de vragen van bezoekers beantwoorden.  Zijn er toch zaken die wat meer technisch van aard zijn, dan komen die bij ons terecht. Ook komen ideeën voor verbetering van collega’s en sitebezoekers bij ons terecht. Functioneel beheer bekijkt deze ideeën en wij bespreken deze in het overleg met de technische partij en de productmanager. Hierin bepalen we of een aanpassing ZorgkaartNederland inderdaad verbetert. Is dat zo, dan nemen we de aanpassing mee in een update van de website.


Testen

Uiteraard moeten we deze updates ook goed testen. De update zelf, maar natuurlijk ook de gewone werking van de website. Dit is ook een erg belangrijk onderdeel van ons werk. Kortom: wij zorgen voor een stabiele website. Zodat u als sitebezoeker zonder problemen de informatie vindt die u nodig heeft voor het kiezen van een goede zorgaanbieder.
Er is 1 reactie geplaatst


  • Wilma Bos | 24 maart 2017

    Fijn dat jullie team dit allemaal in orde houdt voor ons !


Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland