Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland over E-health

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

6 artikelen

Blog App geeft Esther inzicht in triggers migraine-aanvallen

App geeft Esther inzicht in triggers migraine-aanvallen

27 maart 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Chanel nr. 5 triggert bij Esther Visser een migraine-aanval met aura. Maar ook fel licht, onweer of sneeuw en hormonen kunnen bij haar een aanval uitlokken. In een maand heeft Esther twee goede weken en twee slechtere weken. Hoe ze dit allemaal weet? Migraine Buddy helpt Esther haar aandoening inzichtelijk te maken.

Blog Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

6 maart 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Rob Arens gebruikt vijf verschillende gezondheidsapps waarmee hij zijn bloeddruk in de gaten houdt, die hem herinneren wanneer hij welke medicijnen in moet nemen en hoeveel vitaminen en mineralen hij nog moet gebruiken. Waarom? “De apps geven inzicht in mijn gezondheid”, vertelt Rob.

Blog U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat?

U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat?

13 december 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Eind 2017 is er een wet aangenomen waarin staat dat u als patiënt altijd een geluidsopname mag maken van het gesprek met uw zorgverlener in de spreekkamer. U kunt het gesprek dan thuis nog eens rustig naluisteren en indien gewenst delen met uw naaste(n). Dit kan fijn zijn als u het bijvoorbeeld lastig vindt om informatie te onthouden of te begrijpen, of wanneer u op basis van de informatie een keuze moet maken voor een behandeling.

Blog Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

18 januari 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Patiëntenfederatie Nederland/ZorgkaartNederland wil patiënten tijdens de eHealthweek graag kennis laten maken met de voordelen van digitale zorg. Daarom zijn we tijdens de eHealthweek aanwezig op een aantal evenementen.

Blog Een videoconsult iets voor u?

Een videoconsult iets voor u?

24 november 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Videoconsults waarbij patiënt en dokter elkaar kunnen zien op het beeldscherm van hun pc, tablet of telefoon zijn niet nieuw. Maar van een echte doorbraak is nog geen sprake. Toch zijn heel wat voorbeelden te geven van situaties waarin een videoconsult veel tijd en moeite kan besparen.

Blog Zorgaanbieder: maak uw digitale zorgaanbod bekend!

Zorgaanbieder: maak uw digitale zorgaanbod bekend!

26 oktober 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Ieder jaar worden honderden zorgverleners en duizenden patiënten en consumenten ondervraagd voor de eHealth monitor. Met dit landelijke onderzoek geven Nivel en Nictiz inzicht in het gebruik van digitale zorg (eHealth) in Nederland.