Naar de navigatie Naar de inhoud

Patiëntenfederatie Nederland

Belangenbehartiging

9
.7

uit 1 waardering. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 160 patiënten- en consumentenorganisaties. We maken ons sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Wij geven patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws. Dit doen we door hun ervaringen te verzamelen via ZorgkaartNederland.nl, MijnKwaliteitvanLeven.nl, DigitaleZorggids.nl, het Nationale Zorgnummer en meldacties op Patientenfederatie.nl. Patiëntervaringen vormen de basis van onze werkzaamheden. Het laat zien wat goed gaat in de zorg en wat beter kan. En zodoende kunnen zorgen dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen.

Belangrijkste zorgthema's

De belangrijkste onderwerpen waar wij ons mee bezighouden zijn:

  • Kwaliteit van zorg.
  • Patiëntenrechten.
  • Keuzes in de zorg en keuze-informatie.
  • Betaalbare zorg.
  • Ouderen- en langdurige zorg.
  • Digitale zorg

Op deze onderwerpen ontwikkelen wij beleid op basis van patiëntervaringen. Ook beïnvloeden wij het beleid van andere organisaties en (eind)beslissers. Wij willen dat mensen goed geïnformeerd over deze onderwerpen, zodat zij een zorgkeuze maken die bij hen past. Daarom werken wij samen met lid- en collegaorganisaties binnen projecten aan voorlichtingsmateriaal, keuzehulpinstrumenten, brochures en website.

Laat u horen

Wij staan pal voor patiënten. Laat u daarom horen, zodat wij u verder kunnen helpen.

Het Nationale Zorgnummer 0900 - 2356780

Heeft u een vraag of klacht over uw zorg? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer. Het Nationale Zorgnummer adviseert, informeert en verwijst door als dat nodig is. U kunt op de volgende manieren contact opnemen met het Nationale Zorgnummer:

  • Bel 0900 – 2356780. ma t/m do van 09:00 - 13:00 uur (€ 0,20 cent per gesprek).
  • E-mail.

Het Nationale Zorgnummer is een samenwerking van Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

Meldacties

Rond specifieke thema's organiseren wij meldacties. Bijvoorbeeld over zorgverzekeringen, werken met een aandoening of beperking, gedwongen verhuizingen. Doe mee met de lopende meldacties en vul de vragenlijst! Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Samen staan we sterk.

Waarderingen historie

2023
9.7
1 waardering
2019
8.5
1 waardering
2018
1.0
1 waardering
2017
3.7
2 waarderingen

Recente waarderingen

1 december 2023 - Geplaatst door de redactie

Behandeling bij RKZ Ziekenhuis in Beverwijk is altijd netjes en correct, 30 november 2023 wederom bij dr. M.M.A. Kozel zeer professioneel, deskundig en altijd vriendelijk.

9.7
Lees meer
13 september 2019 - Geplaatst door de redactie

Nagenoeg niets op aan te merken!

8.5
Lees meer
13 juni 2018 - Geplaatst door de redactie

Zorgkaart Nederland past pure censuur toe op goed geschreven, uitgebalanceerde en belangrijke recensies als deze in haar ogen " te kritisch" zijn. Er wordt nooit een valide argument gegeven en...

Reactie van/namens Patiëntenfederatie Nederland - Utrecht

Wij stellen uw feedback op prijs. Iedereen die een ervaring heeft met de zorg kan op ZorgkaartNederland een waardering...

1.0
Lees meer