Naar de navigatie Naar de inhoud

Omnios - mondzorg voor ouderen

Mondzorg

8
.8

uit 39 waarderingen

donderdag
Gesloten

Open om 8:30 - 17:30

vrijdag
8:30 - 17:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten
maandag
8:30 - 17:30
dinsdag
8:30 - 17:30
woensdag
8:30 - 17:30

Over Omnios - mondzorg voor ouderen

Omnios als eerste ambulante mondzorg-organisatie HKZ-gecertificeerd!

Omnios betekent ‘alle monden’. Iedereen heeft recht op goede mondzorg, ook zorgafhankelijke mensen voor wie de mondzorg nu onvoldoende toegankelijk is. Dat is waar Omnios voor staat – daar zetten we ons voor in.

 

Onze achtergrond

Omnios is opgericht in 2013, als een van de eerste professionele mondzorgorganisaties voor zorgafhankelijke mensen in Nederland. We zijn gestart als een klein bedrijf, onder leiding van oprichters Remco Koop en Daan Beerepoot.

 

Preventief & structureel

Remco en Daan zagen dat de mondzorg voor kwetsbare mensen in zorginstellingen een onderbelicht zorgonderdeel is – en dat dit veel leed veroorzaakt. Zowel lichamelijk als psychosociaal.

Zo kan pijn ontstaan bij het kauwen, spreken en slikken. Slechte mondverzorging kan zelfs leiden tot (soms ernstige) complicaties. Bijvoorbeeld een longontsteking, ondervoeding, hart- en vaatziekten of een lastig in te stellen glucosespiegel bij diabetes. Er kunnen ook psychosociale moeilijkheden ontstaan. Mensen kunnen geïsoleerd raken, bijvoorbeeld vanwege (schaamte voor) hun slechte adem, problemen met spreken of een zeer onaantrekkelijk gebit

De mondzorg voor deze kwetsbare mensen moet preventiever en structureler, vonden zij.

Zeker via regelmatige mond- en gebitscontroles, maar ook door de dagelijkse mondzorg te verbeteren. Bijvoorbeeld door simpelweg standaard elke drie maanden de tandenborstel te vervangen. Of eraan te denken dat je ’s avonds na het tandenpoetsen niet je medicijnen met appelmoes moet innemen.

Vaak wordt pas bij klachten een tandarts of mondhygiënist in consult geroepen; en dat is gewoonweg niet genoeg. Er is meer nodig.

 

Driepijlerformule

Daarom ontwikkelden zij de driepijlerformule , als fundament van de Omnios-werkwijze. Deze pijlers in het kort: met een vakkundig en mobiel team, volgens twee professionele richtlijnen en via Omnios-opleidingen voor zorgprofessionals.

Inmiddels telt Omnios zo’n 130 (mondzorg)professionals – allemaal met een passie voor hun vak. Remco is blij dat de driepijlerformule werkt en trots op alle mensen die Omnios groot maken. Omnios helpt steeds meer zorginstellingen de mondzorg goed in te richten. Met regelmatige mondzorgcontroles, opleidingen voor zorgprofessionals en mondzorg als onderdeel van de dagelijkse verzorging.

 

Onze drijfveer

Recent Nederlands onderzoek laat zien dat ongeveer 75% van de ouderen bij opname in een verpleeghuis een matige tot slechte mondgezondheid heeft. Omnios slaat de handen ineen met behandelaren en zorginstellingen. Samen zorgen we ervoor voor dat verantwoorde, structurele mondzorg wordt geboden in hun eigen, vertrouwde omgeving.

Zo dragen we niet alleen bij aan het welbevinden van mensen in een zorginstelling maar ook dat de kwaliteit van leven niet achteruit gaat door slechte (preventieve)mondzorg.

Ons doel is een gezonde en pijnvrije mond voor iedereen, ook voor bewoners in een zorginstelling

 

HKZ-certificering bevestigt kwaliteitsambitie Omnios

Het behalen van de HKZ-norm Mondzorg toont aan dat Omnios de kwaliteitsprocessen op orde heeft, zich continu wil verbeteren en voldoet aan de meest recente professionele standaarden in de mondzorg. 

HKZ Mondzorg werd begin 2020 vernieuwd op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Ze is gebaseerd op de ISO 9001, de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Deze vernieuwde norm legt veel meer nadruk op ‘leren en verbeteren’ en veel minder op procedures en protocollenontwikkelen. 

Voorwaarde voor HKZ-accreditatie is het succesvol doorlopen van een (tien-stappen) audit door een certificeringsinstituut. Visitatie is een vast onderdeel van de vijfjaarlijkse HKZ-toetsingscyclus.

 

Vragen? Laat het ons weten!

Alle Omnios-medewerkers zetten zich met veel expertise (en minstens evenveel passie) in voor deskundige mondzorg voor zorgafhankelijke mensen.

Heb je een vraag over onze diensten? Of ideeën en suggesties over hoe wij onze zorg kunnen verbeteren? Wij horen het graag!

Klik hier voor contact

Waarderingen historie

2023
8.9
16 waarderingen
2022
8.8
21 waarderingen
2020
9.2
2 waarderingen
2019
8.0
11 waarderingen
2018
9.3
12 waarderingen
2017
9.5
10 waarderingen
2015
9.0
1 waardering
2014
9.7
1 waardering

Recente waarderingen

5 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Ik ben altijd bij de behandelingen van mijn vrouw. De manier van communiceren en werken ervaar ik als buitengewoon prettig. Ga zo door.

Reactie van/namens Omnios - mondzorg voor ouderen - Driebergen-Rijsenburg

Namens ons team op de locatie heel hartelijk dank voor uw positieve beoordeling van onze dienstverlening.


Deze waardering is geselecteerd door de zorgaanbieder
18 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Ga zo door Team Rumah Kita!

Reactie van/namens Omnios - mondzorg voor ouderen - Driebergen-Rijsenburg

Namens ons team op de locatie heel hartelijk dank voor uw positieve beoordeling van onze dienstverlening.

9.2
Lees meer
13 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Omnios tandartsen gingen zorgvuldig en geduldig om met mijn dementerende moeder. Ze stelden haar op haar gemak en vertelden haar wat er gedaan moest worden. Ook tijdens de behandeling betrokken ze...

Reactie van/namens Omnios - mondzorg voor ouderen - Driebergen-Rijsenburg

Namens ons team op de locatie heel hartelijk dank voor uw positieve beoordeling én de waardevolle tip van en voor onze...

9.7
Lees meer
11 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Onze vader is zeer tevreden over de verzorging door Omnios in zijn verpleeghuis. Er wordt naar hem geluisterd. De medewerkers zijn empathisch en uitermate gericht op de (aardigheden van de) doelgroep...

Reactie van/namens Omnios - mondzorg voor ouderen - Driebergen-Rijsenburg

Namens ons team op de locatie heel hartelijk dank voor uw positieve beoordeling van onze dienstverlening.

9.2
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Specialisten

Er is 1 specialist werkzaam bij deze locatie:

Hogervorst, V.

Beroep

Tandarts

Zorginstelling

Omnios - mondzorg voor ouderen, Driebergen-Rijsenburg
-

0 waarderingen


Handige links

Website Omnios

Socials