Naar de navigatie Naar de inhoud

De Rijnhoven, Woon-Zorgcentrum Parkhof

Verpleeghuiszorg

9
.0

uit 11 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over De Rijnhoven, Woon-Zorgcentrum Parkhof

Wat is onze visie?

De zorgvisie van De Rijnhoven geeft aan waar de locaties die deel uit maken van de stichting voor staan en op welke wijze aan de zorg inhoud wordt gegeven. Het zijn richtinggevende principes die vertrekpunt zijn voor het handelen van alle medewerkers.

Centraal in de visie staat dat bewoners hun eigen levenswijze zo goed mogelijk kunnen voortzetten. De bewoners zijn vrij om hun leven naar eigen behoefte en inzicht in te vullen. Het vermogen tot zelfbeschikking wordt gerespecteerd en geactiveerd en de voorkeur van de bewoner zoveel mogelijk gevolgd. De Rijnhoven ondersteunt daartoe een goed dagritme en deelname aan het sociale leven.

Ruimte en keuzevrijheid zijn belangrijke uitgangspunten bij het realiseren van een optimaal woon-leefklimaat. Ruimte om te leven zowel in de beslotenheid van het eigen appartement of de eigen slaapkamer als in de gezamenlijke ruimten in en rond het gebouw. De gezamenlijke ruimtes dienen een prettige sfeer te hebben en als zodanig herkenbaar te zijn. Alle ruimtes bieden rust, warmte en veiligheid. Bezoekers zijn altijd welkom.

De Rijnhoven staat open voor mensen van alle levensbeschouwingen. Met verschillende activiteiten probeert zij tegemoet te komen aan religieuze of levensbeschouwelijke behoeften.

De medewerkers proberen het lichamelijk, psychisch en sociale welbevinden van de bewoners in onderlinge samenhang te bevorderen. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden; beperkingen; de levenswijze en de belevingswereld van ieder bewoner. Er is sprake van een multidisciplinaire benadering. Afspraken over huisvesting, begeleiding, verzorging en/of behandeling worden afgestemd. Voor elke bewoner is er een zorgplan.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

Parkhof ligt aan de rand van het Alenveltpark in Vleuten. In 2010 zijn alle 38 appartementen van het woon-zorgcentrum volledig gerenoveerd. De parkachtige omgeving is ideaal voor wie van rust en groen houdt. Het stadsdeel Leidsche Rijn ontwikkelt zich nog steeds en er komen voortdurend nieuwe voorzieningen bij. Winkels liggen op een steenworp afstand (zowel Vleuten als Leidsche Rijn). Dichtbij ligt het Leidsche Rijnpark, het grote centrale park van Leidsche Rijn. Parkhof is uitstekend bereikbaar.

Appartementen (geschikt voor 1 of 2 personen)

  • grote woonkamer met kitchenette
  • slaapkamer
  • badkamer
  • eigen balkon

In Parkhof is een centrale ruimte waar tal van activiteiten plaatsvinden. Van sportieve activiteiten als seniorengymnastiek en koersbal tot een gevarieerd avondprogramma met bijvoorbeeld bingo, maar ook met een internetproject.

Er zijn diverse voorzieningen, waaronder een pedicure, een kapper, een winkeltje, een bibliotheek. Op afspraak kan een audioloog of opticien aan huis komen. Er is een gezellig Grand Café waar u met andere bewoners en ouderen uit de wijk kunt genieten van een maaltijd. De meeste bewoners in Parkhof komen uit Vleuten en omstreken. Dat maakt het voor hen extra vertrouwd.

Waarderingen historie

2023
8.9
2 waarderingen
2022
9.0
4 waarderingen
2021
9.0
5 waarderingen
2020
9.1
3 waarderingen
2018
4.1
4 waarderingen
2016
7.7
1 waardering
2015
7.7
36 waarderingen
2012
7.0
1 waardering
2011
6.7
1 waardering
2010
7.0
10 waarderingen

Recente waarderingen

30 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Deze zorginstelling is niet te massaal; de kleinschaligheid komt de bewoners ten goede, het typische huiskamergevoel en ze kunnen geheel vrijblijvend op hun eigen kamer blijven of aan de aktiviteiten...

8.7
Lees meer
23 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Het is een geweldig adres met super aardige verzorgsters. Mooie ruime kamers v.v. alle noodzakelijke benodigdheden. Echt een goede keuze geweest. Medewerkers Rijnhoven allemaal hartelijk dank voor de...

9.2
Lees meer
18 november 2022 - Geplaatst door de redactie

Het aanbod van de avondmaaltijden kan echt beter.

8.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen