Naar de navigatie Naar de inhoud

Envida, Zorgcentrum Beukeloord

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.9
Adres
Gasthuisplantsoen 1 6231 JZ Meerssen
Telefoon
043-6316600
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Envida Verpleegzorg
Er zijn 27 waarderingen
Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen
Waarderen

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Envida, Zorgcentrum Beukeloord

Profielfoto Envida, Zorgcentrum Beukeloord  - Meerssen

Het voormalige verzorgingshuis Beukeloord in Meerssen werd in 2014/2015 omgebouwd tot verpleeghuis, dat nu ook plaats biedt aan somatische patienten. Het nieuwe Beukeloord biedt woonruimte met moderne professionele zorg voor 26 bewoners met een lichamelijke beperking en 25 bewoners met een dementieel beeld, zoals Alzheimer. Voor de zomervakantie van 2015 worden ook de 37 aanleunwoningen van Woningstichting Meerssen opgeleverd. Bewoners van deze aanleunwoningen kunnen in samenspraak met Envida gebruikmaken van faciliteiten zoals thuiszorg en restaurant.

Bij de inrichtig van de nieuwe woningen in het verpleeghuis is er met behulp van moderne technieken zoveel mogelijk ingespeeld op de zelfredzaamheid van de bewoner. Zo beschikken bewoners met een lichamelijke beperking onder meer over een digitaal bedieningspaneel dat zorgt voor de nodige gemakken, zoals het bedienen van de TV en verlichting.

In verpleeghuis Beukeloord krijgen bewoners de zorg die zij nodig hebben, in hun vertrouwde omgeving. Elke bewoner heeft er een eigen kamer met badkamer, privekluisje en pantry. Voor de bewoners met een dementieel beeld is er een gezamenlijke voordeur. De maaltijden worden geserveerd in het sfeervolle restaurant. Verder biedt Beukeloord volop mogelijkheden voor recreatie en heeft het een wekelijkse activiteitenkalender. Er kan vanuit het gebouw gebruik worden gemaakt van voorzieningen zoals een bibliotheek, een kapper en een pedicure.

Waar er in het verpleeghuis zorg nodig is, wordt deze aandachtig en liefdevol gegeven. En waar zelfstandigheid is gewenst, wordt deze vrijheid geboden.