Naar de navigatie Naar de inhoud

HWW zorg - Haagse Wijk- en Woonzorg, Verpleeghuis Houtwijk

Verpleeghuis en verzorgingshuis

7
.3

uit 13 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

woensdag
Gesloten

Open om 7:00 - 19:30

donderdag
7:00 - 19:30
vrijdag
7:00 - 19:30
zaterdag
7:00 - 19:30
zondag
7:00 - 19:30
maandag
7:00 - 19:30
dinsdag
7:00 - 19:30

Informatie over

Over HWW zorg - Haagse Wijk- en Woonzorg, Verpleeghuis Houtwijk

Verpleeghuis Houtwijk is gelegen op de grens van Loosduinen en Escamp, middenin de gelijknamige rustige en groene Haagse wijk Houtwijk. Het is een uitnodigend, vriendelijk en open huis met een prachtig onderhouden en ruime tuin. In verpleeghuis Houtwijk verlenen wij zorg, begeleiding, behandeling en verpleging aan mensen die hier voor langere tijd wonen. Heeft u tijdelijk behoefte aan zorg en hulp, bijvoorbeeld omdat u even moet herstellen na een medische situatie? Ook dat is bij ons mogelijk! 

Kort verblijf in verpleeghuis Houtwijk

U kunt bij ons op diverse manieren kort verblijven. De eerste vorm hiervan is Eerstelijnsverblijf (ELV), een kortdurend verblijf in een zorginstelling. U kunt gebruikmaken van ELV als u tijdelijk om een medische reden niet thuis kunt wonen. Bijvoorbeeld nadat u in het ziekenhuis lag. Uw huisarts of behandelend arts schat in dat u op korte termijn zult herstellen. U krijgt dan een medische indicatie van uw huisarts. Het doel van het verblijf is dat u weer zelfstandig thuis kunt wonen. Tijdens de opname op afdeling Parel kunt u verschillende soorten zorg krijgen: verpleging, verzorging, geneeskundige- of paramedische zorg. Denk bij paramedische zorg aan bijvoorbeeld fysiotherapie.

Daarnaast kunt u kort bij ons verblijven omdat mantelzorgers misschien een keertje op vakantie willen. Of ze kunnen om een andere reden een tijdje niet voor u zorgen. Ook dan is kort verblijf in verpleeghuis Houtwijk een optie.

Verblijf voor langere tijd in Houtwijk

Bewoners van verpleeghuis Houtwijk wonen op een somatische afdeling (Robijn) als zij door een lichamelijke aandoening niet meer thuis kunnen wonen. Mensen die geestelijk achteruit zijn gegaan door dementie of andere psychogeriatrische problemen, wonen op afdelingen die speciaal voor hen zijn ingericht. Deze bieden hen een veilige, beschermde leefomgeving. Dit zijn de afdelingen Opaal, Smaragd, Diamant en Topaas.

Behandeling en welzijn:

Wanneer u in verpleeghuis Houtwijk komt wonen, geeft een multidisciplinair team u alle begeleiding en behandeling die u nodig heeft. In dit team zitten onder andere een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut en een diëtist. Bij het bieden van zorg luisteren we steeds naar uw wensen en die van uw familie. Onze geestelijk verzorgers en activiteitenbegeleiders staan desgewenst eveneens voor u klaar. De activiteitenbegeleiders organiseren regelmatig optredens, bingo en filmavonden en zorgen ervoor dat u aansluit bij een van de vele clubjes op basis van uw hobby’s en interesse. Houtwijk stimuleert oude en mooie herinneringen met het muziekproject I-remember binnen de dementiezorg. I-pods zijn geprogrammeerd met de favoriete muziek uit de tijd van onze bewoners, dit levert prachtige resultaten op.

Extra mogelijkheden

Wijkbewoners kunnen een beroep doen op de fysiotherapeuten en ergotherapeuten van verpleeghuis Houtwijk. Ouderen die in Houtwijk of Loosduinen wonen, kunnen net als onze bewoners gebruikmaken van servicediensten als het restaurant, de kapsalon en de pedicure. In verpleeghuis Houtwijk zijn er naast een enthousiast team van medewerkers ook veel betrokken vrijwilligers actief. Zij dragen bij aan de gemoedelijke sfeer in het huis.

Iedereen welkom

Voor ons zijn de kwaliteit van leven en de zorg die onze cliënten nodig hebben, het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen en gaan respectvol met u om. Dat respect verwachten wij ook van onze bewoners, patiënten en bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich gewaardeerd voelen. In Houtwijk is iedereen welkom!

Waarderingen historie

2022
5.8
4 waarderingen
2021
9.2
1 waardering
2020
9.7
3 waarderingen
2019
6.7
5 waarderingen
2018
5.8
5 waarderingen
2017
7.7
15 waarderingen
2016
7.9
7 waarderingen
2015
8.0
16 waarderingen
2011
2.0
2 waarderingen
2010
6.0
42 waarderingen

Recente waarderingen

18 september 2022 - Geplaatst door de redactie

Ik ben erg dankbaar voor de zorg aan mijn moeder en de houding van het verplegend- en verzorgend personeel en de arts van HWW Houtwijk. Bijzonder hoe wij opgewacht werden in de hal bij aankomst en de...

Reactie van/namens HWW zorg - Haagse Wijk- en Woonzorg, Verpleeghuis Houtwijk - Den Haag

Hartelijk dank voor uw mooie waardering. Wij zijn blij om te lezen dat u tevreden bent over onze zorg en dat uw moeder een fijn...

9.5
Lees meer
27 juli 2022 - Geplaatst door de redactie

Medisch deskundigheid . Goede opvang en zorg. Aardig personeel. Van harte werken . Emotioneel en praktisch aandacht Bedankt allemaal

8.0
Lees meer
8 februari 2022 - Geplaatst door de redactie

Het gebouw is gedateerd. De kamer van mijn moeder wordt niet goed schoongehouden. Sommige medewerkers laten patiënten lang wachten, komen pas na een half uur om de patiënt te helpen voor een...

3.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen