Naar de navigatie Naar de inhoud

MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Kapelhof

Verpleeghuiszorg

8
.7

uit 85 waarderingen

Informatie over

Over MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Kapelhof

In Wijkzorgcentrum Kapelhof wonen 64 mensen. Bij een verblijf met behandeling ligt het
accent op somatische, psycho- geriatrische verpleeghuiszorg.

De centrale gedachte is, dat de bewoner optimaal thuis voelt. Bewoners leven hun eigen leven en daar waar dit niet meer zelfstandig kan, ontvangt men ondersteuning.

De medewerkers van deze locatie zien bewoners als een uniek individu welke in staat is om zelf gestalte te geven aan een eigen leven. De kamer/woning in het verzorgingshuis vormt een veilige thuisbasis.

Begrippen als huiselijkheid en geborgenheid staan centraal. Familieleden, vrienden en kennissen worden zoveel mogelijk bij het zorgproces betrokken. Ook het opbouwen en onderhouden van sociale contacten met medebewoners wordt gestimuleerd.

Deze locatie is gelegen in het centrum van Kerkrade en hierdoor bevinden liggen winkels en eetgelegenheden allemaal op loopafstand.

Kapelhof beschikt alleen over eenpersoonskamers, voorzien van een eigen badkamer met toilet en een klein keukenblok. Verder kan er gebruik gemaakt worden van het restaurant, de kapper, pedicure, schoonheidsspecialiste en de huiswinkel.

Wijkzorgcentrum Kapelhof is een fixatievrije instelling.

Naast Kapelhof ligt Engerhof, een complex van 71 aanleunwoningen. Door aansluiting op het alarmeringssysteem van het wijkzorgcentrum kan 24 uur per etmaal een beroep gedaan worden op zorg.

Zorgprofiel

Om te komen wonen bij MeanderGroep heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ beoordeelt of iemand recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg. Als u een indicatie ontvangt staat hier een omschrijving op van uw zorg. Dit heet een zorgprofiel ook wel bekend als zorgzwaartepakket.

Binnen wijkzorgcentrum Kapelhof kunnen mensen met zorgprofiel (zorgzwaartepakket) VV 4, 5 en 6 en LG 2 en 4 komen wonen. In dit overzicht vindt u de omschrijving van uw zorgprofiel

Waarderingen historie

2023
10
1 waardering
2022
9.2
14 waarderingen
2021
9.4
15 waarderingen
2020
9.0
10 waarderingen
2019
8.3
48 waarderingen
2018
9.0
9 waarderingen
2017
8.1
29 waarderingen
2016
8.3
6 waarderingen
2015
8.7
4 waarderingen
2014
8.1
3 waarderingen
2011
8.9
4 waarderingen
2010
6.9
10 waarderingen

Recente waarderingen

22 februari 2023 - Geplaatst door de redactie

Ik heb geen klagen over Hospice de vlinderhof Kerkrade alle mensen kan ik wel een 10 geven mijn broer is over leden door kanker en heeft de beste zorg gehad wat je maar wensen kan.

9 november 2022 - Geplaatst door de redactie

Onze moeder verbleef vanaf oktober 2016 in de Kapelhof tot aan haar overlijden op 4 oktober jl. Wij zijn heel tevreden over de verzorging en omgang met onze moeder. Het personeel is betrokken,...

9.7
Lees meer
9 september 2022 - Geplaatst door de redactie

Ik hoop dat er snel wat meer personeel in de zorg en voor activiteiten mag aansluiten. Dat verdienen ze hier dik! Wat ik super vind hier zijn communicatie, zorg, kamer, eten, restaurantje met...

Bekijk alle waarderingen

Specialisten

Er is 1 specialist werkzaam bij deze locatie:

Bouwens, M.J.H.

Beroep

Fysiotherapeut

Specialisme

Geriatriefysiotherapeut

Zorginstelling

MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Kapelhof, Kerkrade
-

0 waarderingen