Naar de navigatie Naar de inhoud

Opella Verpleeghuis Torckdael

Verpleeghuiszorg

8
.5

uit 47 waarderingen

Over Opella Verpleeghuis Torckdael

U wilt uw eigen leven leiden. Opella ondersteunt met vakkennis en vanuit het hart. Dit doen we vanuit het evangelie van Jezus Christus, dat ons inspireert om er te zijn voor ieder mens. Opella werkt in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

Verpleeghuis Torckdael in Wageningen

Als u vanwege dementie niet meer zelfstandig thuis kunt wonen, biedt Torckdael kleinschalig wonen met een huiselijke sfeer en 24-uurszorg. Met een kleine groep voert u een zo normaal mogelijk huishouden. U krijgt begeleiding van een klein en vast team deskundige medewerkers.

 

Torckdael biedt u naast het wonen zorg en begeleiding. Ook bieden wij behandeling en activiteiten aan die aansluiten bij uw behoeften en gewoonten. U kunt bijvoorbeeld samen zingen en bewegen, samen kleine huishoudelijke taken doen en samen de maaltijd voorbereiden en nuttigen. Een eerstverantwoordelijke woonbegeleider is het vaste aanspreekpunt voor u en uw familie of naasten.

 

Kleinschalig wonen

Intensieve zorg voor mensen met dementie is mogelijk in Torckdael aan de Van Sallandthof in Wageningen. U heeft een eigen kamer en u deelt een huiskamer met vijf tot zes anderen. In kleinschalige woningen is 24 uur per dag zorg aanwezig.

Verder zijn er in en rondom Torckdael diverse voorzieningen zoals:

  • kapper
  • pedicure
  • recreatiezaal/activiteitenruimte

Familieparticipatie

Wij vragen uw familie om bij u betrokken te blijven zoals ze dat deden voordat u bij Opella kwam wonen. Kwamen uw naasten bijvoorbeeld wekelijks uw kapsel verzorgen? Zorgden zij op zaterdag voor de maaltijd? Deze gewoontes kunnen voortgezet worden. Voor u zijn deze vaste activiteiten en bekende gezichten vaak prettig. Het geeft houvast en houdt sociale contacten in stand, die wij als professionals niet kunnen en willen vervangen.

Wij beschouwen onze woonlocatie als de woning van de bewoner. Dit betekent dat familie vrij is om in de eigen kamer en de gemeenschappelijke ruimtes te doen wat nodig is. Zoals ze dat ook zouden doen bij iemand die zelfstandig thuis woont. Denk bijvoorbeeld aan koffie zetten, de vaatwasser uitruimen of een spelletje doen.

Meer informatie over familieparticipatie, de Thuisraad en Cliëntenraad van Opella leest u in de folder ‘Prettig leven doen we samen’.

Contact maken

Contact maken en onderhouden is een belangrijk onderdeel van uw begeleiding. Intensief contact met familie en uw sociale netwerk is daarbij ook erg belangrijk. Hierbij maken wij gebruik van bijvoorbeeld de iPad en mobiele telefoons. 

Activiteiten

Geregeld zijn er activiteiten in Torckdael. U kiest de activiteiten die aansluiten bij uw interesses en behoeften. U kunt onder begeleiding deelnemen aan activiteiten als gezamenlijk koffie drinken en een wandeling maken. Maar u kunt ook samen de maaltijd bereiden, een spel doen of een praatje maken. Er zijn thema-activiteiten en u kunt bewegen voor ouderen en zingen.

 

Zorg en ondersteuning

U krijgt ondersteuning bij activiteiten die u niet meer helemaal zelfstandig kunt uitvoeren. Denk aan opstaan, douchen, aankleden, eten en drinken. Opella mijdt het gebruik van vrijheid beperkende maatregelen zoveel mogelijk. Wel zorgen wij voor een veilige en beschutte woonomgeving.

 

Bekijk hier de 360° foto van Torckdael

 

Persoonlijk ondersteuningsplan

De medewerkers van Torckdael werken samen met een team van verschillende disciplines. Dit team bestaat uit een arts, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een fysiotherapeut. Wanneer nodig wordt dit team aangevuld met andere deskundigen.

Samen met uw eerst verantwoordelijke woonbegeleider en eventueel uw wettelijke vertegenwoordiger stelt het team een persoonlijk ondersteuningsplan op. Uitgangspunt is dat u zo veilig en rustig mogelijk woont.

Waarderingen historie

2023
8.2
10 waarderingen
2022
9.1
6 waarderingen
2021
8.4
30 waarderingen
2020
8.8
1 waardering
2019
8.9
4 waarderingen
2018
7.9
33 waarderingen
2017
8.2
5 waarderingen
2016
7.2
32 waarderingen
2015
7.2
11 waarderingen
2014
7.6
6 waarderingen

Recente waarderingen

13 december 2023 - Geplaatst door de redactie
via Onderzoekdoen.nl

Ik ben best tevreden. In het begin had mijn vader wat moeite met de kamer, maar hij is nu gewend. Wij zijn nu dus erg tevreden.

8.0
Lees meer
13 december 2023 - Geplaatst door de redactie
via Onderzoekdoen.nl

Sommige lagere cijfers liggen niet aan Opella, maar dat mijn moeder gewoon niet verzorgd wil worden. Maakt dan niet uit waar dat is.

7.2
Lees meer
12 december 2023 - Geplaatst door de redactie
via Onderzoekdoen.nl

Het klimaatbeheer in het gebouw is slecht. In de winter is het er erg koud en in de zomer juist heel warm. De kamer heeft maar 1 hang/legkast. Dat is erg weinig helemaal omdat de verzorging ook nog...

Reactie van/namens Opella - Ede

Dank voor uw waardering. We pakken uw verbetertips op, samen met het team. Vriendelijke groet, Opella

8.5
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials