
Vilente De Molenberg
Verpleeghuiszorg
uit 16 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.
Informatie over
Over Vilente De Molenberg
Wat is onze visie?
‘Thuis bij Vilente, Vilente bij u thuis’.
Wanneer de hulp van familie, vrienden of buren niet meer voldoende is, dan staan de 1.100 zorgprofessionals van Vilente voor u klaar. We kijken naar wat u nodig hebt om uw leven zoveel mogelijk te kunnen voortzetten zoals u dat gewend bent.
Als in uw eigen huis wonen niet meer gaat, dat kunt u een nieuw thuis vinden in één van de woonzorgcentra van Vilente. Samen met u, uw familie en naasten maken we afspraken over de zorg die u nodig hebt.
Vilente biedt zorg, wonen en diensten in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum. Cliënten, mantelzorgers, meer dan 800 vrijwilligers en de medewerkers van Vilente vormen samen een team. Op die manier werkt Vilente aan mensgerichte en persoonlijke zorg in haar woonzorgcentra en in de wijk.
Kijk voor meer informatie op www.vilente.nl.
Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?
De Molenberg is een verpleeghuis voor mensen met dementie of een psychische aandoening, meestal vanwege ouderdom. De locatie ligt net buiten het centrum van Oosterbeek, naast het prachtige Bato’s Park. Een fijne omgeving voor een wandelingetje naar de winkels of naar het groene park.
In De Molenberg zijn groepswoningen voor in totaal 46 bewoners. De groepen zelf bestaan uit 7 tot 14 bewoners. Ook de bewoners van de aanleunwoningen van Woonzorg Nederland, kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Molenberg. In De Molenberg heeft iedereen een eigen slaapkamer. Daarnaast is er per groep een gezamenlijke huiskamer. In de groepswoningen gaat alles zoveel mogelijk zoals thuis. Ontmoeting, veiligheid en samen dingen doen, staan voorop. In de groepswoningen is het ‘thuisgevoel’ erg belangrijk. De inrichting en het welzijn zijn erop gericht om de bewoners de fijne en vertrouwde dingen van vroeger te laten ervaren.
Merkbaar mensgericht
In De Molenberg verleent Vilente zorg via het concept ‘Samengesteld Gezin’. Onder Samengesteld Gezin verstaan wij alle bewoners die samen leven in een woning, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers. In het “huisgesprek” wordt het algemeen functioneren van het ‘Samengesteld Gezin‘ gesproken. Op die manier hebben de naasten veel inspraak in de zorg op De Molenberg.
Activiteiten
In de huiskamers eten we gezamenlijk, organiseren wij koffiemomenten, begeleiden vrijwilligers een gezellige spelletjesmiddag, of organiseren wij andere activiteiten. Zo geven we structuur aan de dag voor onze bewoners.