Naar de navigatie Naar de inhoud

Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns medische behandeling (specialist ouderengeneeskunde)

Overige zorg

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns medische behandeling (specialist ouderengeneeskunde)

Specialist oudergeneeskunde bij Elisabeth van het zuiden

Als u lichamelijke klachten heeft, wilt u vertrouwde en deskundige hulp bij u in de buurt. Het is prettig als u bij behandelaars terecht kunt die gespecialiseerd zijn in behandeling van ouderen. Bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth kunt u rekenen op de behandeling en begeleiding van onder andere de specialist ouderengeneeskunde. Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in de zorg voor ouderen en chronisch zieken op leeftijd met verschillende gezondheidsproblemen. Voor een goede behandeling en begeleiding is specifieke kennis en ervaring nodig. De specialist ouderengeneeskunde bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth maakt deel uit van een multidisciplinair team gespecialiseerde behandelaars zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en GZ-psychologen. Er is samenwerking met het ziekenhuis en huisartsen.

Wat doet de specialist ouderengeneeskunde?

De specialist ouderengeneeskunde behandelt vooral oudere chronisch zieken met meerdere gezondheidsproblemen. Hij of zij behandelt ouderen die thuis wonen en complexe zorg nodig hebben. Veel voorkomende ziekten zijn: dementie, beroerte, diabetes, COPD, ziekte van Parkinson, MS, botontkalking, Korsakov en hartfalen. Het kan ook zijn dat u tijdelijk medische zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld bij revalideren na een beroerte of als u een nieuwe heup of knie heeft gekregen. De specialist ouderengeneeskunde is ook ervaren en deskundig in terminale en palliatieve zorg.

Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth

Bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth werken diverse specialisten voor ouderen met gezondheidproblemen of een chronische ziekte of aandoening. We werken volgens het ‘one stop shop’-model. Dat betekent dat u waar mogelijk aaneengesloten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgt. Uw klachten worden in één afspraak op een breed terrein bekeken. U hoeft dus geen aparte afspraken te maken. De behandelaren werken in teamverband. Ze kijken met elkaar mee om klachten of ongemakken vroegtijdig te zien of te voorkomen. Door samen te werken met andere specialisten, kunnen zij u de best mogelijke behandeling geven.

Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts kan u een verwijzing geven voor de specialist ouderengeneeskunde in het behandelcentrum. De kosten van de specialist ouderengeneeskunde zijn verzekerd in het basispakket van uw zorgverzekering. U hoeft daar dus – behalve het eigen risico - niet voor te betalen.

Een afspraak maken

Bel 076 – 53 18 801 voor meer informatie of om een afspraak te maken. Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt een e-mail sturen naar: behandelcentrum@elisabethbreda.nl.

 

 

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns medische behandeling (specialist ouderengeneeskunde) te Breda te plaatsen: Waarderen