Acute bronchitis

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Acute bronchitis is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 66 waarderingen.


Wat is acute bronchitis?

In uw longen zitten kleine vertakkingen, de bronchiën. Deze bronchiën geven de ingeademde zuurstof door aan de longblaasjes. Deze longblaasje geven vervolgens de zuurstof af aan het bloed.
Bij een acute bronchitis is de wand van de bronchiën ontstoken. U hoest daardoor veel en haalt moeilijker adem. In dit filmpje ziet u wat er in uw longen gebeurt bij acute bronchitis.

Verschil acute en chronische bronchitis

Acute bronchitis is niet hetzelfde als chronische bronchitis. Chronische bronchitis is een blijvende longziekte, acute bronchitis is een tijdelijke ontsteking.

Lees meer over de oorzaken en symptomen van acute bronchitis.

Gebruikte bronnen: Longfonds.nlMedisch Centrum Haaglanden

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Acute bronchitis?

Er zijn in totaal 196 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Acute bronchitis. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland