Astma

Synoniemen: asthma bronchiale, astmatisch

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Astma is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 1478 waarderingen.

Wat kan het Longfonds voor mij betekenen?

Geplaatst op 12 januari 2015 door - 1276 keer bekeken

Astma heeft een grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet meer alles. Heeft u behoefte aan meer informatie over de ziekte of behandeling? Of aan een luisterend oor van een lotgenoot? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. Als astmapatiënt, kunt u terecht bij het Longfonds.

Wat doet het Longfonds voor u?

Het Longfonds strijdt voor betere zorg en een prettiger leven. Dat doet zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk u én andere patiënten. U kunt bij het Longfonds terecht voor informatie en advies. Ook helpt het Longfonds u om uw ervaringen te delen. Daarvoor kunt u terecht op/bij:

  • De website www.longfonds.nl/astma geeft veel informatie over de longziekte astma, de behandeling en het omgaan met de ziekte.
  • Het Longforum. Een digitale ontmoetingsplaats voor astmapatiënten. U kunt zelf een topic op het forum aanmaken of reageren op andermans posts.Het
  • Longpunt. Dit zijn maandelijkse bijeenkomsten voor longpatiënten, hun naasten, artsen en andere zorgverleners. Meestal draait de ontmoeting om een onderwerp waarover een kenner vertelt. Er is alle ruimte om ervaringen uit te wisselen.


Ook organiseert het Longfonds regelmatig activiteiten voor astmapatiënten. Zoek hier naar de Longpunten en activiteiten in uw buurt.

Word lid van het Longfonds!

En help op die manier mee in de strijd tegen longziektes, en voor gezonde longen. Voor slechts 25,- euro per jaar bent u al lid van het Longfonds. En een lidmaatschap levert u ook nog eens mooie voordelen op. Als lid krijgt u:

  • 6x per jaar het magazine LONGWIJZER vol nieuws en informatie;
  • Een stevige stem in zorg en politiek; het Longfonds komt op voor uw belang;
  • E-nieuwsbrief Longbelang;
  • Collectiviteitskorting bij verschillende zorgverzekeringen;
  • Gratis deelname aan activiteiten voor mensen met een longziekte;
  • Kortingsacties.

Word lid

 

Eerst kennismaken?

Wilt u nog niet meteen lid worden, maar eerst gratis kennismaken? Dat kan ook. U krijgt een half jaar gratis het magazine LONGWIJZER en u profiteert van alle voordelen. De kennismaking is vrijblijvend. Pas na afloop besluit u of u lid wordt.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland