Gordelroos

Synoniem: herpes zoster

Per jaar krijgen ongeveer 3 op de 1.000 mensen gordelroos, vooral ouderen. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar en behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom gordelroos ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

De behandeling van de aandoening Gordelroos is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 142 waarderingen.

Hoe kan ik voor gordelroos behandeld worden?

Geplaatst op 19 januari 2015 door - 1788 keer bekeken

Een behandeling is meestal niet nodig bij gordelroos. De blaasjes drogen meestal vanzelf in en vallen vervolgens van uw huid af. U kunt het indrogen wel een handje helpen door een indrogende zalf op de blaasjes te smeren. Uw huisarts kan tegen de pijn pijnstillers voorschrijven.

Virusremmers

Heeft u gordelroos in uw gezicht? Of heeft u een verzwakt afweersysteem? Dan kunt u virusremmers krijgen. Deze helpen het best als u hier zo snel mogelijk na de gordelroosaanval mee start. U zult merken dat de huiduitslag en klachten snel afnemen. Gebeurt dit niet en bent u ernstig ziek door de gordelroos? Dan kan een ziekenhuisopname nodig zijn. U krijgt dan een infuus met medicijnen.

Prednison

Heeft u een oogontsteking door de gordelroos? Dan moet u naar de oogarts. Deze bepaalt hoe de ontsteking in combinatie met de gordelroos behandeld moet worden. Vaak krijgt u prednison.

Gebruikte bronnen: Thuisarts, Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie, Huidarts
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland