Gordelroos

Synoniem: herpes zoster

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Gordelroos is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 146 waarderingen.

Hoe kan ik voor gordelroos behandeld worden?

Geplaatst op 19 januari 2015 door - 5858 keer bekeken

Een behandeling is meestal niet nodig bij gordelroos. De blaasjes drogen meestal vanzelf in en vallen vervolgens van uw huid af. U kunt het indrogen wel een handje helpen door een indrogende zalf op de blaasjes te smeren. Uw huisarts kan tegen de pijn pijnstillers voorschrijven.

Virusremmers

Heeft u gordelroos in uw gezicht? Of heeft u een verzwakt afweersysteem? Dan kunt u virusremmers krijgen. Deze helpen het best als u hier zo snel mogelijk na de gordelroosaanval mee start. U zult merken dat de huiduitslag en klachten snel afnemen. Gebeurt dit niet en bent u ernstig ziek door de gordelroos? Dan kan een ziekenhuisopname nodig zijn. U krijgt dan een infuus met medicijnen.

Prednison

Heeft u een oogontsteking door de gordelroos? Dan moet u naar de oogarts. Deze bepaalt hoe de ontsteking in combinatie met de gordelroos behandeld moet worden. Vaak krijgt u prednison.

Gebruikte bronnen: Thuisarts, Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie, Huidarts
Er zijn 4 reacties geplaatst


 • Marianne Schilt | 9 januari 2021

  Heb een paar weken last van Gordelroos. Het doet pijn en het kriebelt. Ondanks Koelzalf gaat het niet over. Wat is het beste wat ik kan doen?

 • Jgm van Orselen | 19 juli 2020

  Ik heb gordelroos. Helpt Lycine tegen de zenuwpijnen?

 • Ilona Salden | 2 juli 2020

  Ik heb opeens allemaal uitslag gekregen aan 1 kant van het lichaam en ik heb geen sex gehad het jeukt en doet pijn (niet zo erg want ik slik Oxycodon)omdat ik in een rolstoel heb gezeten en mijn benen niet helemaal recht zijn) ik heb contracturen in mijn rechterknie en heup dat doet veel pijn.

 • marion dijkhorst | 14 januari 2020

  Ik heb geen bultjes of uitslag,wel de zenuwpijk.Kan dat?


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland