Naar de navigatie Naar de inhoud

Gordelroos

Synoniem: herpes zoster

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Gordelroos is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 143 waarderingen.

Wat zijn de oorzaken van gordelroos?

Geplaatst op 19 januari 2015 door - 118705 keer bekeken

Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Ook al heeft u als kind waterpokken gehad, dit virus verdwijnt nooit helemaal uit uw lichaam. Soms leeft het virus weer op. Waardoor dit komt, is niet bekend. Wel lijkt het virus eerder op te leven als u een verminderde weerstand heeft. Bij het ouder worden vermindert uw weerstand langzaam een beetje. Vandaar ook dat ouderen waarschijnlijk vaker gordelroos hebben. Ook mensen met een lage weerstand door een ernstige ziekte of medicijngebruik, hebben een grotere kans op gordelroos.

Wat zijn de symptomen van gordelroos?

Bij gordelroos zit de huiduitslag altijd aan één kant van uw lichaam. En vaak is de uitslag ook beperkt tot één lichaamsdeel. Meestal zit het op: 

  • Uw romp (50%).
  • Uw armen (20%).
  • Uw gezicht (15%).

 

Hoewel de huiduitslag kenmerkend is voor gordelroos, heeft u hier niet als eerste last van. Gordelroos begint vaak met pijn op de plek waar de huiduitslag zal uitbreken. Ook kunt u zich ziek voelen. U heeft bijvoorbeeld koorts of hoofdpijn. Na enkele dagen ontstaat op de pijnlijke plek huiduitslag. Eerst zijn het rode pukkels. Deze veranderen al snel in blaasjes of blaren, gevuld met vocht of etter. Gedurende een week kunnen er steeds meer blaasjes bij komen. Soms zijn uw lymfeklieren in de buurt van de gordelroos opgezet en pijnlijk.

Binnen twee tot vier weken verdwijnen de blaasjes meestal vanzelf. Het worden korstjes en die vallen van uw lichaam af. Zodra de huiduitslag verdwijnt, zult u merken dat u minder pijn en ziekteverschijnselen heeft.  

Oogontsteking

Zit de uitslag in uw gezicht, dicht bij uw oog? Dan kan een ernstige oogontsteking optreden. Als u blaasjes op de zijkant of punt van uw neus heeft, moet u hier extra alert op zijn.

Gebruikte bronnen: Thuisarts, Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie, HuidartsEr zijn 64 reacties geplaatst

Christiane | 2 mei 2021

Op 9 April mijn eerste Covid 19 vaccinatie gekregen. Daarna Gordelroos gekregen in mijn gezicht en aan mijn oog. Ondanks het feit dat ik in oktober 2019 voor gordelroos ingeent ben! Volgens de dokter was er geen verband met het Pfizer vaccin, maar ik lees op het internet dat o.a. Israel waar veel geent is hier wel onderzoek naar doet. Nadat het een beetje beter ging (3 x na de oogarts in 14 dgn) ( ik heb alleen oogzalf gebruikt en geen pijnstillers of virus remmers gekregen) de tweede injectie van Pfizer gekregen.....en alles komt weer terug net als de eerste keer, helse pijnen, zweren op gezicht en hoofdhuid, dit wens je je ergste vijand niet.

Bahar | 1 mei 2021

Ik ben een vrouw van 48 jaar en heb vanaf mijn 19de al last van gordelroos, meestal op mijn kin of in de buurt, ik blijf er ook helaas altijd aan peuteren wat mijn huid en de pijn nog erger maakt. Gisteren weer onder mijn lip tot mijn kin pijnlijke blaasjes en rood, probeer ervan af te blijven maar doet erg zeer, nu maak ik een(sterke) thee van kruidnagel en breng dit bijna elke dag op mijn huid voor verzorging, ik heb vandaag paar keer op het eind gedept en ben erg verbaasd, de zwelling is bijna weg en de roodheid veel erg minder, ik doe het nu twee dagen en de pijn lijkt ook weg, naar mijn jaren lange ervaring is zo een snelle genezing nog nooit gebeurd.

Gvdberg | 29 april 2021

Mijn lichaam geeft aan als ik griep krijg of iets anders nu kreeg ik van de astrazeneca gordelroos en ik heb het altijd op m'n achterwerk zitten en slapen doet dan best zeer. Het begint met een steek en dan weet ik alweer hoe laat het is. Van de prik verder alleen last gehad van stijve arm. En idd de plek. Nu na 4 weken hoofdpijn

Esther | 25 april 2021

2 weken geleden ontdekte ik plekjes op mijn lip en kin en had pijn in mijn tanden en kiezen aan de rechterkant. Na 2 dagen naar de huisarts gegaan die constateerde gordelroos aan de rechterkant van mijn gezicht had al meerdere plekjes erbij gekregen. Ik kreeg gelijk virus remmers 1000 mg per keer 3x daags. Dag erna koorts en heel pijnlijk oor ha zag dat er veel blaasjes in mijn oor zaten . Ha beide met KNO arts die schreef PANOTILE oordruppels voor .
Nu 2 weken en 3x Ha bezoeken later is het virus onder controle plekjes uitgedroogd , maar nog steeds zenuw pijn vanuit mijn oor naar nek en de plekjes prikken en branden soms nog , ook de plekjes op mijn tandvlees doen nog pijn gaat wel iets beter gelukkig.
Ik heb nu AMITRIPTYLINE 25 mg om de zenuwen te herstellen ( gaat na 1 week werken )en paracetamol 4x daags 1000 mg en ibu zonodig erbij. Ben erg moe slaap veel ook overdag.

L-Lysine | 31 maart 2021

Ik heb gordelroos gehad in mijn gezicht in 2012. Nadien nooit meer gehad. Blijf googlen naar gordelroos (shingles in het engels). Las op Amazon een explosie aan lofzang over het aminozuur L-Lysine. De redding voor koortslip en gordelroos (herpes simplex/zoster). Mensen zijn hun leven lang geplaagd en voor altijd verlost door het gebruik van L-Lysine. Google naar L-lysine en er is heel veel te vinden over dit middel tegen herpes. Wou dit beslist met jullie delen!

Marcelhoogers | 20 maart 2021

Alle reacties wat geschreven wordt klopt
Tis een helse pijn .ben met de 4week bezig
Het wordt gelukkig iets beter

Theo | 15 maart 2021

Een rot-ziekte. Ik heb mijn oude vader er tot zijn dood jaren aan zien lijden, jeuk, jeuk en pijn. Wat een ellende heeft die man er door moeten doorstaan in zijn laatste levensjaren. Dat was voor mij als 70 jarige de reden me te laten vaccineren met Shingrix.

Twee vaccins kosten me samen 370 euro terwijl de gezondheidsraad het voor ouderen heeft geadviseerd. Het mag schijnbaar niks kosten in Nederland als het ouderen betreft! Ach gezonde ouderen krijgen waarschijnlijk gratis een voltooid leven spuit of zoiets! Je kan niet alles hebben, toch!

Van de eerste prik was ik dagen knap beroerd. Het leek buiten hoesten wel of ik corona had. Ik heb me voor de zekerheid ook maar laten testen. Uitslag negatief. Van de tweede prik nauwelijks enige bijwerking. Geen pijnlijke rode plek, bijna helemaal niets. Dat was een fikse meevaller.

Gert Jan | 4 maart 2021

Heb me laten vaccineren met Shingrix. Sinds 2020 op de markt. Via huisarts of thuisvaccinatie. Dit na horrorverhalen uit vriendenkring. Hoog effectief en vermoedelijk lange bescherming. Niet goedkoop maar een investering in comfort!

Henk | 3 maart 2021

3 wk geleden ontstond er gordelroos (1e keer) bij borststreek en rug. Huisarts gaf het advies om rust te pakken. Alternatieve therapeut bezocht na 1 wk. Hij adviseerde mij direct dagelijks: 1000 mg vit. C, vit. B complex en voor de leverdetox: mariadistel tinctuur en curcumine caps. Na 1 dag kwamen er geen nieuwe blaasjes bij en leek het gestabiliseerd. Hiermee doorgegaan en zinkzalf gezet op de blaasjes voor snellere uitdroging. Nu genezen en ook geen zenuwpijnen meer.

jan van kerkoerle | 1 maart 2021

heb sinds 3 weken gordelroos op rechterborst oksel en rug verschrikkelijk slapeloze nachten niet normaal net of hele dag beestjes op je rug bijten smeren helpt niet zoveel maar toch nu moet ik mijn invalide vrouw helpen opstaan houdt hoofd tegen mijn borst )kan niet lopen' n.a.v. herseninfarct en leunt tegen mij shit nu zij in gezicht en oog alles opgezet van gordelroos hier worden we niet goed van moet over 2 dagen terugkomen met haar anders naar oog chirurg
m.v.g.

Corina | 28 februari 2021

Ik zit momenteel middenin een heftige gordelroos, van mn borst langs mn schouder en hals naar mn keel. Echt enorme blaren overal, echt gewoon niet normaal. Onder mn haar in mn nek tot bovenop mn hoofd. Heb echt heel erg oorpijn, van de week 4 keer de hap gebeld maar daar reageren ze amper op wat je zegt. Alles is per telefoon behandeld. Het begon met helse steken in mn nek en een klein rood plekje op mn borstkas, ik sta nu echt helemaal onder de mega blaren. Ik heb een virus remmer en een pijnstiller, en moet het verder ‘uitzitten’. Hoe lang kan dit wel niet duren. Ik wil en kan ook bijna niks anders dan slapen.

Greet Kros-Lolkus | 21 februari 2021

Heb in 2015 gordelroos aan li. kant hoofd gehad. Via Pijnpoli in zenuwknoop achterhoofd injectie gehad. Kreeg uitval in li. hand. Uitbreiding naar li. been, enz. Zit nu in rolstoel. Kan nog net het pennetje voor tablet vasthouden. Heb thuiszorg en man als mantelzorger. EMG wees uit zenuwen kapot. Is dit een medische fout?

Diny Pieksma | 19 februari 2021

Ik heb sinds 3 oktober 2020 gordelroos in mijn oor gekregen en ben aan een kant ook doof. Heb Aciclovir en Pretnison gehad. En primbaran tegen misselijkheid. Heel ziek van geweest. En konstant draaiduizelig. Ben toen verwezen naar een Therapeut die hierin gespecialiseerd is en werd behandeld om weer balans in mijn evenwicht te krijgen. Dat ging goef. Totdat ik begin december er BPPD bij kreeg. Dat zijn kristallen die los gelaten zijn en zweven door het hoofd en gaat er gruis in de kanaaltjes zitten. Door Eply methode is dat weer na weken goed gekomen, maar blijf nog steeds duizelig en omvallen. Dst is mu al 5 maanden. Nu bezig bij de Fysiotherapeut om weer balans in mijn evenwicht tr krijgen. Hoe lang kan dat nog duren.? Komt het ooit nog goed. Ik ben wel 83 maar altijd erg aktief geweest en nooit ziek.

Peter Kiersch | 18 februari 2021

Afgelopen oktober opeens gordelroos vanaf mijn rug naar mijn buik. Hevige pijn gehad, na +/-4 weken blaasjes weg en de pijn werd minder. Heb nu nog steeds blauwe/rode vlekken. Ook steeds rillingen, jeuk of pijn. Sinds 2 weken opeens een bult tpv mijn borst gekregen en nu ook eentje op zijn zijkant. Beide bulten zitten bij de plek waar de gordelroos was

Greet | 8 februari 2021

Acht jaar geleden alweer en nog steeds dagelijks pijn aan de ik denk zenuweinden van mijn hoofd haar . Bijna die hele rechterkant van mijn hoofd gloeit dan zo dat ik graag de koude sproeier gebruik dat verlichting brengt. Speciale shampo helpt amper en mijn haar valt plat dus bijna elke dag in model brengen met de koude föhn, heel veel werk dus. Ik heb in oktober een vaccinatie gekocht voor 400 euro ( 2 prikken) geen cent vergoed. Nu lees ik dat je het toch weer opnieuw kan krijgen, best een angstig idee. Ook las ik dat johannesolie verlichting kan brengen. Dank ik ga het proberen. Ik leef zo gezond mogelijk maar hoeveel ouderen procentueel gezien treft deze ziekte? Ik was 62 en vergeet die pijnen van toen nooit meer.

Redactie ZorgkaartNederland | 24 januari 2021

Beste heer Rosink,

Dank voor uw bericht en uw feedback op de werking van deze website. U kunt op elkaar reageren, door een nieuw bericht te typen en daarin te vermelden op wie u reageert. Zoals wij nu bij u.

Maar inderdaad... hier kan nog wat in verbeterd worden. Weet dat er continu aan de website gesleuteld wordt. En uw feedback nemen we mee.

Sterkte met uw klachten. En nogmaals: fijn dat u anderen helpt met uw ervaringen!

Vriendelijke groeten, de redactie

Frans Rosink | 23 januari 2021

G.m. Forumleden,

Heb deze week via de huisarts ontdekt dat ik gordelroos heb boven op mijn hoofd aan de rechterzijde.
Zit nog niet in een stadium van blaasjes die kapot kunnen gaan, dus afwachten maar.
Medicatie wat ik gebruik is.
- Valaciclovar 2 tabletten a 500 Mg 2x per dag
- Acclovir oogzalf voor rechtse oog 3x per dag
- Carboneergel 1% Livsane : voor nattende en jeukende huid
Zal jullie op de hoogte houden voor verder verloop.

Een ding vind ik jammer op deze site. Als je vraag stelt op dit forum, kan iemand anders er niet op reageren.

Tot ziens, Frans Rosink

Frans | 12 januari 2021

Ga nu de 6 week in hou het niet meer vol van de pijn
Iemand een idee hoelang dit nog kan duren

Josine Verboom | 5 januari 2021

Ik heb jaren geleden meerdere keren gordelroos gehad. Ooit een artikel uitgeknipt. Daar gebruikten zij Johannesolie (d’r A.Vogel). Wondermiddel! Jeuk en pijn gaan gelijk weg of wordt in ieder geval stukken minder. Ruikt niet zo lekker.

Paul | 1 januari 2021

Vorig jaar januari zona gekregen buik, zij en rug, helse pijnen s'nachts niet weten hoe te liggen... Uiteindelijk na ruim 2 maand begon de pijn te minderen, de rode vlekken trokken weg, nu niets meer van te zien, hopelijk blijft het zo...

Yvonne Lolkes de Beer | 25 december 2020

Mei 2020 gordelroos op voorhoofd gehad. Plekken haast niet meer te zien, wel nog last van hoofdpijn.
Begin november vaccinatie gehad met Shingrix, nog niet zo lang beschikbaar in NL. Bestaat uit 2 injecties met tussenpose van 2 tot 6 maanden.
Wacht met spanning op 2e vaccinatie, wil dit niet nog eens krijgen.
Helaas wordt dit vergoed door ziektekostenverzekering.
Schijnt 90% zekerheid te geven.

Edith | 13 december 2020

Maar 'n paar plekjes op mijn rug en buik, maar zoveel pijn. Probeer nu Xylocaine zalf, iemand hier ervaring mee. Het verdoofd even de scherpe pijn.

Veronique | 10 december 2020

Voor de tweede keer in mijn leven gordelroos, rechterhelft borstgebied. Vorige keer was ik 18, nu 58 dus veertig jaar later. Ik was vergeten hoeveel pijn het doet, ik kan er bijna niet van slapen.

Anna | 1 december 2020

Ik had al weken vreselijke hoofdpijn.En voelde opeens alsof ik me had gestoten.Een dikke bult boven op mijn hoofd. Ik kan ook bijna mijn haar niet wassen.De hele hoofdhuid is erg pijnlijk.De avond gaan slapen met hoge koorts. De volgende dag Mijn linker oog puntje van mijn neus en linkerhelft voorhoofd vol met rode zeer pijnlijke uitslag. Ik ben inderdaad niet gezond. En de huisarts is nu 2 keer geweest. Morgen is het pas 1 week Ik heb een kuur een virusremmer gehad. En oogzalf. Ik voel me als een dweil
Het enige wat ik wil is slapen. Heeft er iemand enig idee hoelang dit duurt in je gezicht vooral. Het ziet eruit alsof je acne hebt
Terwijl ik nooit iets aan mijn huid heb gehad. Wat kan ik er het beste op doen ? Zinkzalf heb ik zelf maar gedaan.
Mijn huisarts zei er weinig over. Ben best radeloos en bang dat dit chronisch gaat worden.

E.Dophemont Sponselee | 29 november 2020

Ik heb gordelroos achterkant van de hals en boven linker borst ik heb koelzalf fna gekregen.pijn in deze streek .
27 november 2020

G.L.Kreeftenberg, | 27 november 2020

Ik ben een fitte 80 er, maar na een traumatische ervaring kreeg ik plotseling pijn in mijn linker bovenbeen. Dat werd na een paar dagen een huiduitslag van mijn linker heup tot aan mijn linker enkel. Een helse pijn, alsof ik in de brandnetels was gevallen.
Door corona is het bezoek aan de huisarts een moeizame zaak geworden; dus het heeft nogal geduurd voor de conclusie was getrokken, dat het gordelroos was. Na 6 weken martelen om te slapen, heb ik nu eindelijk een combinatie van pijnstillers gevonden. Gisteren heb ik 5 uur geslapen en vannacht 6 uur geslapen; al die weken er voor 2 à 3 uur.
Ik hoop nu met behandeling van lidocaïne injectie bij een pijnpoly genezing te vinden.

conny kramer | 22 november 2020

Uit de bovenstaande reacties lees ik dat bijna niemand gordelroos in zijn oor heeft gehad dat heb ik nu wel ook aan de binnenkant van mijn wang. Ik heb daar medicijnen voor gekregen en met mijn gezicht gaat het aardig goed , maar helaas doet mijn oor nog heel erg pijn. Ik heb daar oogdruppels Ofloxacine , die nu gebruikt worden voor mijn oor , maar het werkt tot op heden niet echt .
Is er iemand die daar ervaring mee heeft ?

Marina | 10 november 2020

Ik heb nu voor de 4e keer Gordelroos, slik virusremmers en hoop dat het goed komt. Vreselijke zenuwpijn in de rug, buik en been.
Dit jaar had ik ook post herpetische pijn, volgens de neuroloog kan dat heel goed. Dus zonder de rode plekken en blaasjes toch de helse pijnen. Ik slik daar Lyrica voor. Vorig jaar heb ik de injectie gehad, waarbij werd gezegd dat ik dan nooit meer Gordelroos zou krijgen. Ik kreeg het daarna nog 2 keer, eind vorig jaar en dus nu! Ik geloof er dus ook niets van dat je maar eens in je leven Gordelroos krijgt. Hoop dat ik snel beter wordt en wens allen die deze rot ziekte hebben beterschap en het allerbeste.

Willy | 5 november 2020

Heb gordelroos op mijn onderbeen en voet. Heb antibiotica gehad, wel heel erge pijn gehad heb hier oxycodon geslikt. Nu nog een raar gevoel in mijn tenen.

Schiettecat Chris | 23 oktober 2020

Ik heb een vriendin die ook zona heeft

Yves | 11 oktober 2020

Voor de eerste keer gordelroos vastgesteld. (rug) (leeftijd: 31)
Antibioticakuur van 1 week meegekregen (Valavir 500mg), 2 tabletten 3x per dag.

Joyce | 3 oktober 2020

Al bijna 1 jaar gordelroos in gelaat oog en hoofd. Deze pijn overtreft alles. Ik noem het de onweer in me hoofd. Geconstateerd PHN. Slik al jaar Pregabaline. Leef gewoon door maar kwaliteit van het leven moet je aanpassen.

Soeharno | 18 september 2020

4 weken geleden heb ik gordelroos in mijn rechterarm en -hand gekregen. Van de huisarts kreeg ik aciclovier tegen het virus, en paracetamol met tramadol tegen de pijn. Inmiddels zijn de korstjes op mijn arm al zo goed als verdwenen (arm is nog wel gevoelloos en soms pijnlijk), maar de handpalm en mijn vingers zijn nog steeds behoorlijk gezwollen (2x dikker dan mijn linkerhand) en zeer pijnlijk, ondanks pijnstillers. Het is duidelijk dat je niets kunt doen als je rechtshandig bent! Heel frustrerend! Ik wil geen zwaardere medicatie, maar gebruik wel veel voedingssupplementen. Hopelijk gaat het niet zo lang duren als in de gevallen hierboven beschreven! PS. Ca 30 jaar geleden heb ik het op mijn rug gehad en volgens de informatie zou je het maar 1 keer kunnen krijgen, maar dat klopt dus niet in mijn geval.

Maria | 25 augustus 2020

Eind juli 2019 gordelroos gekregen aan de rechterkant van mijn gezicht , bovenop mijn hoofd tot aan de kruin en in mijn rechteroog en oor. Belandde gelijk in een hel van pijn. Niet te beschrijven. Heb alle middelen gekregen die er waren en ook injecties. Niets heeft echt geholpen. Nu, augustus 2020, worstel ik nog iedere dag met de pijnen van de zenuwschade. Je moet wel heel sterk zijn om nog een beetje vrolijk te blijven. Veel bewegen, maar ook nog steeds veel rusten. Weet iemand nog een oplossing?

Jet | 24 augustus 2020

Ik heb nu al 8 maanden gordelroos . De specialist zij direct , dit houdt u wel een jaar , en ze lijkt gelijk te krijgen . Maar wat is dit een hel . En dan te bedenken dat je in heel Europa preventief geënt kunt worden, alleen niet in Nederland , te gek voor woorden!

Marijke Toma | 3 augustus 2020

Een aantal jaren geleden gordelroos/zenuwpijn op de romp gekregen, uitslag was minimaal maar de pijnaanvallen bijna ondragelijk. Van de huisarts antidepressiva gekregen waar ik zo gek als een deur van werd. Naar een mesoloog gegaan en zij adviseerde een voedingssuplement, 3x daags. Hielp/helpt bij mij perfect. Slik nu dagelijks 1 capsule tegen gewrichtspijn. Ben hier super gelukkig mee denk dat ik het hiermee ook onder controle houd want voel de plek vaak opspelen waar het mee begonnen is maar zet niet door in de pijnaanval. Hoop dat anderen hier ook baat bij hebben. Vriendelijke groet Marijke

Aris | 30 juni 2020

Ik heb dit ziekte 23j geleden gekregen in mijn gezicht,oog en neus. Jammer genoeg wij kenden die ziekte niet toen blijkbaar.Ik was nog 20joud en komt van platteland uit Azië. heb vele onderzoek gehad en geen enkel dokter spreken erover tot vandaag heb mijn huisarts eens gezegd: Je hebt Zona virus gehad blijkbaar? Ik: wat is dat? Al Die dokters denken dat ik gek ben want ze hebben nooit iets gevonden in mijn lichaam met al die pijn in mijn Hoofd, nek, schouder,hals en borst. Vandaag heb ik een antwoord gehoord na 23j :-( ! Ik moet zeggen dit is en hel van pijn. Soms verlies je de mood tot aan de grond gezakt door de pijn. Mijn vraag is: kan dit nog behandelt worden na 23j meegeleefd? Ik moet zeggen ik verlies Veel van mijn kracht en ik voel mij zwakker en zwakker geworden en gemakkelijk ziek val. Heeft iemand een advies aub?

Tiny van Horzen | 19 juni 2020

Ik heb verschrikkelijke pijn in mijn hele hals en nek alsof er 1000 naalden in steken en dan stijgt het omhoog alsof je een zweet aanval krijgt doet echt heel erg pijn dokter denkt niet dat het gordelroos is omdat het niet op een plaats is maar mijn hele hals en nek en hoofdpijn herkent iemand dit

Bea Zondervan | 17 juni 2020

Qutenza zalf kan ook verlichting geven en anders via een specialist qutenza pleisters in het uiterste geval!!!

Weemhoff | 13 mei 2020

Beste lezer,

Als lotgenoot en ervaringsdeskundige adviseer ik u overdag gabapentine te slikken, het duurt wel een tijdje voordat deze pijnstiller op de zenuwpijnen inwerkt. ‘s Nachts oxycodon erbij innemen, in een dosis van 1x 10mg, dan wordt de pijn door de morfine minder en kun je tenminste slapen..blijf zoveel mogelijk aan je conditie werken, niet toegeven aan de gevoelens van wanhoop dankzij de pijn en depri worden. Na een week of drie wordt de pijn leefbaarder, maar nog steeds intens, zorg voor zoveel mogelijk afleiding. De spirit erin houden is minstens zo belangrijk als de fysieke behandeling! Veel sterkte, keep strong!

Corina Gillesen | 11 mei 2020

Ik heb sinds 30 april gordelroos. Mijn rug schouder en mijn borst
Heb hoofdpijn.. wat een helse pijn En word door de huisarts weg gezet met paracetamol
En zalf vaseline.... deze pijn is ondragelijk

Ans Oosterling | 4 mei 2020

Het enige wat mij heeft geholpen om van gordelroos heel snel en zonder bijwerkingen af te komen zijn drupplels. Het heet Ribes Nigrum.

Marion | 2 mei 2020

Ik heb gordelroos op mij schouder en arm .helse pijn in mij nek 'steken in het hoofd die nu wat af neemt gelukkig .Uitval in mij arm kan hem maar een klein beetje omhoog krijgen .Voel me daarom invalide Wie weet en hoe of dat weer goed komt .Hoelang gaat dit duren ik gebruik parcetamol inbruprofen en gabapentine voor zenuw pijn het heeft de tijd nodig voor de pijn slaap nu wat beter Maar helse pijn om te liggen in de nek schouder bladen Help wat te doen .

Annemieke Wensveen | 2 januari 2020

Mijn moeder heeft sinds eind november gordelroos in haar gezicht en oog. Hier is direct door de huisarts actie op ondernomen, en zij heeft 2 medicijnkuren gekregen. De blaasjes zijn inmiddels weg, pijn heeft ze nog wel. Dat begrijp ik dat dit langer kan duren, echter wat mij zorgen baart, dat zij maar verhoging blijft houden. De huisarts geeft aan dat dit erbij kan horen. In het begin heeft zij echt koorts gehad, maar ze heeft nu elke dag (eind van de dag) verhoging. Wie herkend dit?

Nel | 15 december 2019

Heb voor de vierde keer gordelroos op mijn rug en heb hevige zenuwpijn komt steeds terug, na een stressvolle periode kuur met valaciclovir ben ik allergie voor,heb nu baat bij oxycodon 4mg is het enige wat de pijn verdrijft. En bedrust.

Greet Kros-Lolkus | 11 november 2019

Heb gordelroos gehad re. zijde hoofd. Injectie is achterhoofd gehad. Daarna uitval li. Later ook re. EMG. Zenuwen kapot. Begint ook in benen.etc.

Greet | 30 juli 2019

Hoe vaak kan het terugkomer,in mei voor het eerst gekregen,,en nu begint het weer,gelukkig nog maar een plek

Hanny | 21 juli 2019

Ik heb nu 1,5 week gordelroos op bovenarm, nek en schouder. Heb heel veel zenuwpijn. Heb tramadol gehad. Niks helpt. Ik wordt moedeloos ervan.
Kan ik wel op vakantie zo want die was al geboekt ?

j,welles | 17 juli 2019

Al 8 jaar heb ik gordelroos in de linker helft van mijn gelaat.Heb er in de loop der tijd van alles aan gedaan en laten doen ,maar niets helpt. het is een vreselijke pijn, waar ik schijnbaar mee moet leren leven, vooral s,nachts als ik plat lig . Ook overdag vooral in de zomer, als het warm is. De kwaliteit van mijn leven is door deze ziekte tot het dieptepunt gedaalt en wens dit dan ook mijn ergste vijand niet toe !

D.opschoor | 17 juli 2019

Als ik gordelroos heb kan dat ook op je geslachtsorgaan zyn

Willem | 16 juli 2019

Ik heb het een aantal keren gekregen op mijn achter bovenbeen en er Betadine een paar keer per dag opgesmeerd en dat hielp erg goed en het was ook na een paar dagen al bijna weer verdwenen.

Hennie | 6 juli 2019

ik nu 3 weken gordelroos in mijn linkerarm 24 uur pijn vreselijk
heb wel.medicijnen t help niet echt
ik hoop t nooit meer te krijgen

Kasankarijo Marnie | 24 juni 2019

Op 23 juni ging ik een dutje doen in de vooravond .
Na anderhalf uur dutje werd ik wakker met een klein gezwolle onder mijn oogleden en erg pijnlijk .Een uur of half 12 weer naar mijn bed geslapen . Snacht werdt ik weer wakker van de pijne, in de spiegel gekeken . Ik schrok dat mijn gezicht linkerzijde opgezwollen tot mijn linker neus. Ben naar mijn huisarts om 9uur smorgens ben daarna geholpen . 2 jongeren arsten samen naar mijn huid en gezicht bekeken .ze hadden vermoeden dat ik Gordelroos heb. Later hadden ze toch mijn eigen huisarts
Gevraagd of hij even samen willen kijken . Dokter zeg gelijk wat heb je pech dat je op je gezicht krijgt . Hij zegd het gaat vanzelf over binnen een week, of 10 dagen .
Huisarts had medicatie voor geschreven , een kuur voor 1 week . Valaciclovir 500 mg .over 3 dagen moet ik weer komen .

marijke | 2 mei 2019

In 2014 gordelroos gehad aan romp elke dag pijn capsaicine creme van dermatoloog gehad dat hielp goed maar ik ben er allergisch voor zo jammer

Charlie | 26 april 2019

Bij mij is gordelroos half november 2017 geconstateerd.
Maar ik weet het niet. Heb iedere keer koude rillingen, met name als ik het aanraak of als mijn hemd of T-shirt verschuift door een beweging.
Koelen verzacht de pijn.
Tijdens de Paasdagen voelde ik me zo ziek als een hond door steeds die koude rillingen.
Terwijl de mussen van het dak vielen.
Is dit wel gordelroos.

Anita | 29 maart 2019

Ik heb al sinds 2012 last van gordelroos, maar komt elk jaar weer terug. Hebben meer hier last van?

E. | 27 maart 2019

Kirsten,
JA de pijn in het gebied dat aangedaan is door gordelroos is een complicatie ervan. Homeopathen en aanvullend geneeskundigen kunnen een remedie zoeken die kan helpen. Het kan ook vanzelf verdwijnen, maar ook blijvend storen.

Kirsten | 24 maart 2019

Kan het zo zijn dat je al maanden lang gewricht of zenuwpijn hebt op de plek waar nu gordelroos is begonnen?

JK | 5 maart 2019

Ik heb sinds half januari gordelroos aan mijn linker gordel, een strook van +/- 20 bij 40 cm. Afschuwelijke pijn. Gestart met lidocaïne/ levomentholcreme. Dit verlichtte de pijn icm met 3x dgs ibuprofen 400 en 8 paracetamol 500. Sinds 5-2 gebruik ik lidocaïne zalf, amitriptyline aangevuld met de ibuprofen en pcm. Door deze combinatie kan ik de nachten weer slapend doorbrengen.

Cobi Meter | 3 maart 2019

Ik heb nu 2,5 week gordelroos op mijn buik en rug aan de rechterkant en heb helse pijn. Ik gebruik Tramadol en Notrilen tegen de pijn, maar dit helpt amper. Ook heb ik een zenuwblokkade gehad die slechts 2 dagen verlichting van de pijn gaf. Voor de huiduitslag gebruik ik zinkzalf, wat de blaasjes uitdroogt en een koelzalf. Ondanks dat de huid al mooi geneest blijf ik die helse pijn houden. Als iemand hier een oplossing voor weet hoor ik het graag.

Alexander Postma | 3 maart 2019

Ik heb al ruim vier maanden gordelroos in mijn rechter bovenborst .
Een onophoudelijke zeurende irriterende pijn . Op advies van de huisarts neem ik GABAPENTINE in . Dat verlicht, maar verwijdert de pijn niet .
Over circa twee weken ga ik naar dr Sondervan in Amstelveen .
Lex Postma .

Sally | 24 februari 2019

Ik heb in 2015 gordelroos op mijn linker arm en hand gehad. Helse pijnen gehad. Paracetamol hielp niet meer. Ik ben door de huisarts naar een pijn chirurg verwezen. Zij heeft een speciale zalf laten maken. Naam Amitriptyline. Perfect verzacht de pijn.

Sita | 5 december 2018

Ik heb 2 jaar geleden gordelroos in mijn mond gehad.
Na een verkoudheid in september jl heb ik geen smaak en geur meer.
Kan dit ook een restant van de gordelroos van 2 jr geleden zijn?
De KNO arts geeft me weinig hoop.

Bvd Dank
Sita

Reina | 4 december 2018

Heb sinds 2 weken gordelroo in mijn nek, bovenarm en borst. Veel zenuwpijn. Krijg daarvoor pregabaline.
Kun je al weken van te voren veel nekpijn hebben voordat gordelroos uitbreek. Ook de zijkant van mijn nek deed veel pijn. Kreeg daar fysio voor.Achteraf een voorteken van gordelroos? Heb nog steeds dikke plekken in de nek. Hoelang zou dit nog gaan duren?


Laat een reactie achter