Naar de navigatie Naar de inhoud

Gordelroos

Synoniem: herpes zoster

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Wat zijn de oorzaken van gordelroos?

Geplaatst op 19 januari 2015 door - 339389 keer bekeken

Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Ook al heeft u als kind waterpokken gehad, dit virus verdwijnt nooit helemaal uit uw lichaam. Soms leeft het virus weer op. Waardoor dit komt, is niet bekend. Wel lijkt het virus eerder op te leven als u een verminderde weerstand heeft. Bij het ouder worden vermindert uw weerstand langzaam een beetje. Vandaar ook dat ouderen waarschijnlijk vaker gordelroos hebben. Ook mensen met een lage weerstand door een ernstige ziekte of medicijngebruik, hebben een grotere kans op gordelroos.

Wat zijn de symptomen van gordelroos?

Bij gordelroos zit de huiduitslag altijd aan één kant van uw lichaam. En vaak is de uitslag ook beperkt tot één lichaamsdeel. Meestal zit het op: 

  • Uw romp (50%).
  • Uw armen (20%).
  • Uw gezicht (15%).

 

Hoewel de huiduitslag kenmerkend is voor gordelroos, heeft u hier niet als eerste last van. Gordelroos begint vaak met pijn op de plek waar de huiduitslag zal uitbreken. Ook kunt u zich ziek voelen. U heeft bijvoorbeeld koorts of hoofdpijn. Na enkele dagen ontstaat op de pijnlijke plek huiduitslag. Eerst zijn het rode pukkels. Deze veranderen al snel in blaasjes of blaren, gevuld met vocht of etter. Gedurende een week kunnen er steeds meer blaasjes bij komen. Soms zijn uw lymfeklieren in de buurt van de gordelroos opgezet en pijnlijk.

Binnen twee tot vier weken verdwijnen de blaasjes meestal vanzelf. Het worden korstjes en die vallen van uw lichaam af. Zodra de huiduitslag verdwijnt, zult u merken dat u minder pijn en ziekteverschijnselen heeft.  

Oogontsteking

Zit de uitslag in uw gezicht, dicht bij uw oog? Dan kan een ernstige oogontsteking optreden. Als u blaasjes op de zijkant of punt van uw neus heeft, moet u hier extra alert op zijn.

Gebruikte bronnen: Thuisarts, Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie, HuidartsEr zijn 206 reacties geplaatst

De Saeger | 30 november 2023

Sinds 3 dagen kreeg ik eveneens de zona. Ongelooflijke pijn, om de 30 seconden krijg ik pijnscheuten in de buikstreek. Vier weken geleden kreeg ik eveneens een Corona vaccinatie.
Wanneer ik de vorige verklaringen las kan dit geen toeval meer zijn.

Karin | 4 mei 2023

Begon bij mij ook met pijn waarvan ik dacht dat t spierpijn in de rug was. Na een paar nachten niet kunnen slapen vanwege het gevoel van messen die in je rug gestoken worden, naar de huisarts. Die zei dat ik een spiertje had verrekt. Nou, zo voelde dat niet. Ook was mijn hoofd warm alsof ik koorts had en was ik letterlijk misselijk van de pijn. Echter: er was niks te zien op de plek van de pijn. Toch naar fysio en inmiddels hadden er zich rode vlekken met bultjes verzameld: ja wel, gordelroos. Ik heb het zelf moeten googlen en werd niet vrolijk van wat ik las. Nog een keer naar huisarts die niet eens meer keek naar de plek en enkel zei dat ik door de pijn heen moet want er is geen pijnstiller tegen.
Dat dat bestaat anno 2023: geen pijnstiller hier tegen. Ik lees dat het maanden kan duren en zelf terug kan komen. Ik slaap nauwelijks en loop als een verwarde zombie rond, moet echt opletten dat ik niet onder een tram of zo loop. Wat een helse pijn.

Joke | 31 januari 2023

Hallo weet iemand dit.
Ik heb in 2021 Gordelroos bij mijn oog gehad. Ik heb nog steeds tintelingen in mijn hoofd.
Mijn vraag is werkt het ook op je immuumsysteem?
Vanaf die tijd heb ik altijd bijwerking van medicijnen of ben er allergisch voor.

Reactie van Redactie ZorgkaartNederland

Je kan dit het beste bespreken met je arts. Veel sterkte en succes!

Dave | 16 januari 2023

Heb vanaf de kerstdagen mogen ervaren wat gordelroos is en wat het met je doet qua pijn. De gordelroos zat bij mij van voor tot achter over een strook van 15 cm hoog. Wekenlang helse pijnen gehad met als klap op de vuurpijl maagproblemen voor de medicijnen die de pijn enigszins moeten tegengaan. Denk aan Tramadol, Notrifen, Lorezepam, Ibuprofen en dat alles aangevuld met wat Paracetamol om de Ibuprofen te ondersteunen en niet te vergeten de maagblokkers. Jaja wat een heftige tijd was dat, en nog steeds af en toe. Ik lees zo'n beetje dat iedereen ongeveer dezelfde ervaring heeft. Echter ik zie maar 1 commentaar dat hout snijdt en dat is dat je gordelroos never nooit van een booster prik kunt krijgenI Ik ben wel benieuwd wat daar de onderbouwing van is.Door verminderde weerstand ... logisch. Maar door de booster ... echt niet. Stop met deze onzin.

Wilco | 4 november 2022

Ik heb eind september corona gehad. Had alleen spierpijn in lage rug, zelftest was positief. Na 3 weken ineens steekpijn in hoofd en 3 dagen later onder bulten op hoofd en wang., virusremmer gehad. Na 1 week nog verdoving in wang

P v/d Hoogen | 20 september 2022

Ik kreeg na de booster februari 2022 gordelroos afschuwelijk dit wil ik nooit meer mee maken. Een half jaar later nog steeds last van en durf dan ook geen herhaal prik te halen.

Joke de wit | 16 september 2022

Ik heb vanaf 27 mei 2022 gordelroos vanaf met nek tot voren aan toe komt door een virus van de waterpokken ik loop bij de pijn poli heb al 3 injecties gehad op sommige plaatsen nu 29 - 9 weer naar de pijnpoli voor een spuit heb nog een plek onder mijn sleutelbeen voorkant heb emla zalf gekregen is verdovend 1x per dag hoop dat 29-9 de laatste keer is heb van de andere plekken geen last meer arts stuurde mij na 8 weken naar de pijnpoli

Dick | 5 augustus 2022

Ik heb een paar jaar geleden gordelroos gehad en ook een keer wondroos en dat was allebei voor de vaccinatie maar ik heb na de covid-19 vaccinatie alleen maar wat pijn op de prikplek gehad en een beetje een temperatuur, maar dat was na een paar dagen weer over en voor de rest heb ik nergens last van gehad.

Margo | 1 augustus 2022

Ook ik werd na de 3e prik in december 2021 zijnde de booster een paar weken daarna geconfronteerd met ernstige gordelroos infectie. Ik slik nu nog medicijnen voor de zenuwpijn!!

Inmiddels al 2x per brief en 1 x op mijn telefoon een melding gehad om een afspraak te maken voor de 4e prik zijnde de 2e booster maar ik durf echt niet want ben gewoon bang om weer gordelroos te krijgen want het kan weer opnieuw opspelen als de weerstand omlaag gaat!

De huisarts vertelde een aantal maanden geleden om even te wachten.

Ik durf het niet aan , ben bang om weer zo ziek te worden dus...

Wilma | 29 juli 2022

Ook ik heb gordelroos gekregen. Ik heb in totaal 4 vaccinaties. Vooral ‘s nachts veel pijn in mijn rug.

Jacqueline | 20 juli 2022

Ik lees hier veel verontruste berichten over gordelroos door corona vaccinaties. Gordelroos komt niet dóór de prik, maar doordat je weerstand na een vaccinatie tijdelijk omlaag gaat. En dan kan gordelroos ontstaan. Iedereen heeft het virus voor gordelroos in z'n lichaam (het is een lichte variant van de waterpokken en als je die vroeger hebt gehad, blijft het altijd in je lichaam zitten) en bij een lagere weerstand speelt deze op. Je kunt het ook krijgen na de griep bijvoorbeeld. Vraag het gerust aan je huisarts, deze zal dat bevestigen.

Henk Holtermann | 7 juli 2022

De reacties hier zijn voor mij, 66 jaar, een feest der herkenning. Op 8 december de 1e booster gehad van Moderna. Op 20 december werd gordelroos geconstateerd: buik, zij en rug. Nu, ruim een half jaar later, heb ik nog steeds last van zenuwpijn! Als ik dat van tevoren had geweten had ik me niet laten vaccineren. De 2e booster neem ik vooralsnog niet.

Bruggen | 17 juni 2022

Alles goed en wel: heb geen vaccinatie tegen Corona (geen probleem met meeste andere vaccinaties), maar nu ook gordelroos. Onder de zestig en redelijk fit. Dikke bult op kaak, bult op wang en wat plekken op borst. Megapijn snachts. Virusremmer meegekregen..

Mieke Wolters | 23 mei 2022

Kreeg 30 jaar geleden gordelroos. Krimmeneeltje wàt een pijn..! En wàt een jeuk..! Knettergek werd ik. Aan mijn linker arm. Huisarts: pijnstillers en wachten tot het overgaat; kan wéken en maanden duren... Klassiek homeopaat: korreltjes. Met 2 dagen al minder klachten. Met 4 dagen klachtenvrij. Pas na 4 a 5 weken was de huid weer netjes. Nooit meer gehad.

Niels | 23 mei 2022

Hebben al die mensen die hier bijwerkingen hebben gehad (of nog hebben) dit wel bij Lareb gemeld?

Gwendolin | 23 mei 2022

Allemaal even de klachten melden bij het Lareb.
Dan pas zal er mogelijkerwijs iets veranderen

Sasja | 23 mei 2022

Voor alle mensen die hier aangeven dat ze na de booster of zelfs na een van de basisprikken gordelroos hebben gekregen...

Hebben jullie dit gemeld bij het Lareb?
Ook als je niet weet of het wel door de vaccinatie komt, maar het er wel erg toevallig dichtbij ligt, is het verstandig om het te melden. ZIJ zijn immers degenen die gaan uitzoeken of er een relatie is. Maar dat kan alleen als ze ook daadwerkelijk de meldingen krijgen.

Louise | 23 mei 2022

Hoi lieve mensen, letterlijk iedereen kan hier een reactie plaatsen, zonder verificatie. Ook ik heb Gordelroos gehad, op mijn tenen, direct na mijn eerste vaccinatie. Vervolgens veranderde ik een eekhoorn. Snapt u dat onderstaande meldingen precies niets zeggen en wellicht zelfs verzonnen zijn?

Peter | 22 mei 2022

Vanaf het begin van de "dissonante" of "wappie" geluiden over de Covid-vaccinaties ben ik erg voorzichtig geweest en besloten om geen experimenteel middel te gaan nemen voordat er echt wat meer duidelijk over zou worden (en dan bedoel ik in de tijd van de komende 2 a 3 jaar) om daarna te beslissen of ik m zou moeten nemen of niet. Goed ik mocht dan wel niet op vakantie naar het buitenland of een biertje drinken in de kroeg, maar achteraf is het mij wel waard geweest..........Ik wil oprecht alle reageerders hierboven/hieronder bedanken voor het delen van hun ervaringen. Mijn gevoel en overtuiging is door jullie allemaal bevestigd en ik heb de keuze om de covid-prik niet te nemen NOG een keer onderstreept. Bedankt voor het testen

Toni | 20 mei 2022

Voor iedereen met een herpes infectie, dus ook gordelroos; vergeet zinkzalf, helpt geen moer. Lekker deppen met tea tree olie. En lysine slikken. Een week lang drie keer de dagdosis, daarna de dagdosis aanhouden tot de klachten weg zijn. Geen noten en havermout etc eten( bevat arginine, bevordert herpes.)

Ilse | 15 april 2022

Halverwege maart 2022 mijn eerste booster gehaald (Pfizer). Hierna gordelroos opgelopen bij mijn bil. Had zelf deze link niet gelegd maar bij het lezen van deze reacties zou het zomaar een verband kunnen hebben. Of zou het te maken hebben met dat we minder met virussen in contact gekomen zijn de laatste jaren..

Ria de Kleijn | 6 april 2022

In totaal al twee keer hordeloopster eerste keer na eerste booster tweede keer na tweede booster.
Weet niet of het hierdoor komt.
Ik heb het al een aantal keren in maart gehad, dus wel verminderde weerstand

Inge | 2 april 2022

Ik heb 2 maanden na booster Pfizer een gordelroos uitbraak op hele linkerarm en hand muis.
Vreselijke zenuw pijn en spierpijn. Oxycodon paracetemol pregabaline zinkzalf. Nu na dik 3 weken nogsteeds helse pijn in schouder arm hand...medicatie helpt amper. Echt vreselijk al die bijwerkingen ook. Duurt ook zo lang..

sue | 2 april 2022

als kind gordelroos gehad vreselijke pijn zal ik nooi vergeten nu zware bijwerkingen 2 e booster dt keer moderna 38.7 verhoging flauw vallen grieperig voelen wat een ellende

Willemijn | 27 maart 2022

Mijn vader (75) , kreeg een paar weken na de tweede vaccinatie ernstige gordelroos in zijn gezicht.

Jan. | 15 februari 2022

Twee weken na de tweede faccinatie rode plekken boven rechter oog, nu 8 weken later een flinke rode plek boven de wenkbrauw, heb geen pijn maar wel ontzettend veel jeuk,zalf gekregen van de huis arts maar dat helpt niet,heb nu koelzalf gekregen tegen de jeuk,deze zalf neemt de meeste jeuk weg.volgende week weer terug naar de dokter,laat ik hem deze reacties zien, ben benieuwd.

Diana | 14 februari 2022

Eind december mijn booster gekregen, sinds half januari last van hoofdpijn, dit ging van kwaad naar erger en naar de huisarts die aan migraine dacht, toch nog even gewezen op wat bultjes op mijn hoofd onder mijn haar en ja hoor, het begin van gordelroos.
Virusremmers en naproxen mee gekregen, goddank weinig plekken in mijn gezicht, wel op mijn hoofd onder mijn haar.
Nu een week later nog steeds verschrikkelijke pijn, nu tramadol erbij gekregen wat de scherpe randjes eindelijk van de pijnen af haalt.
Noem het toeval of niet, maar ik vind het wel opvallend te lezen dat ik niet de enige ben die na een vaccinatie een gordelroosuitbraak heeft gekregen, iets wat meer voorkomt bij mensen boven de 60, maar ik ben de 40 nog maar amper gepasseerd, verder in goede conditie en ik dacht altijd een goede weerstand te hebben!
Voor een ieder die er nog mee te maken heeft, sterkte!

Willeke | 12 februari 2022

Ook ik kreeg een paar weken na de 1e vacc. gordelroos (Jan.'22). Ik ben sportief en fiets en wandel heel wat km's weg. Mijn weerstand was bij mijn weten perfect. Veel (na)pijn. Ik gebruik nu paracetamol en Capsaïcine zalf. Ik ben er bijna van overtuigd dat de vaccinatie hier debet aan is.

Govert | 9 februari 2022

Gezonde sporter; ken zelfs mijn huisarts niet. Kreeg ik in 2021 teveel vaccinaties: 3x Covid, griepprik (1e keer) en de pneumokokkenprik.
14 dagen na de booster gordelroos! Is mijn immuunsysteem juist aangetast door veel injecties? Ik betwijfel in ieder geval of de zeer pijnlijke gordelroos (als messteken tussen je ribben) toeval is zeker nu ik al de ervaringen lees. 1,5 maand verder nemen de klachten gelukkig af.

Herma | 4 februari 2022

Ook ik heb gordelroos (31 januari 2022) na mijn boostervaccinatie (6 januari 2022) gekregen. Op mijn andere arm maar wel behoorlijk heftig. Zenuwpijn in mijn hele arm.

B. Willems | 4 februari 2022

Had ik al deze reacties maar eerder gelezen gezonde fitte man 51 nooit ziek na de booster ja je ziet hem al aankomen gordelroos op de borst en rug aan dezelfde kant als waar ik een aantal dagen eerder m’n Pfizer booster heb gekregen links dus
Niet zo leuk! De huisarts zei dat er een substantiële toename was na de booster en dat ik moet afwachten tot het vanzelf weer over gaat

Monique | 2 februari 2022

Ook ik heb enkele weken na de boosterprik (Moderna) voor het eerst in mijn leven gordelroos opgelopen. Na onverklaarbare fikse rug- en buikpijn kwamen enkele dagen later de eerste bultjes en blaasjes. Diagnose: gordelroos. Ben een fitte vijftiger en nooit ziek. Baal enorm! Vooral van de zenuwpijn waar ik flink last van heb.

Marja | 2 februari 2022

Na tweede Pfizer vaccinatie gordelroos gekregen en heb het nu al 6 maanden.
De booster niet meer genomen

Thea | 1 februari 2022

Even een tip voor mensen die zenuwpijn overhouden aan gordelroos
Ik had vreselijke pijnen of dat iemand met een mes in mijn bovenarm stak zo uit het niets !
Heb toen via via over lasertherapie gehoord en daar behandeling gehad van 10 keer en elke keer was er na een behandeling 10% van mijn klachten minder geworden.
Heb het bij mijn huisarts gemeld maar die deed er verder niks mee had er geen ervaring mee.
Dus vreselijke zenuwpijn ? Ik raad het iedereen aan.

Jeroen | 31 januari 2022

Ik ben 37 en heb eerst het Janssen vaccin gekregen, waar ik totaal geen bijwerkingen van heb gekregen.
Onlangs heb ik Pfizer als booster gekregen. Na negen had ik een rode vlek t.h.v. mijn linker heup. Een dag later kreeg ik zware druk op mijn borst. Zodanig dat ik bijna op het punt stond om met de huisartsenpost contact op te nemen of zelfs 112 te bellen. Uiteindelijk niet gedaan, maar zelfs in bed liggende bleef ik die enorme druk houden, waardoor ik lang nodig had om in slaap te vallen.
De volgende dag bleek ik nog meer rode vlekken te hebben gekregen rond mijn linker heup.
Vandaag (1 dag later) ben ik bij de huisarts geweest die meteen constateerde dat ik gordelroos heb.

Waarschijnlijk is het puur toeval, maar de gordelroos heb ik dus links en de booster heb ik ook in mijn linkerarm gekregen.

Van Bergen | 29 januari 2022

Na het lezen van al deze reacties kan dit bijna geen toeval meer zijn. Ruim 2 weken na de boosterprik van Moderna gordelroos gekregen. Ik was gezond en nu kan ik vanwege de voortdurende verschrikkelijke pijn nog slechts op een zwaar middel een paar uur per nacht slapen. Inmiddels een maand verder en helaas nog weinig verbetering.

Yvonne | 27 januari 2022

3 weken na booster (Moderna) last gekregen van helse pijnscheuten in borst, rug en schouder. Na een paar dagen een keer naar fysiotherapeut geweest, hielp niet. Dag later naar huisarts, toen bleek dat ik 's nachts rode vlekken had. Gordelroos was de boosdoener. Ik ben 53 jaar, gezond, fit en nooit ziek geweest.
Het kan niet anders dan dat de boostervaccinatie de boosdoener is voor deze helse pijnen. Hopelijk wordt het snel beter.

Else | 25 januari 2022

Ook ik werd getroffen door gordelroos 2 weken na mijn boosterprik Moderna. Vol vlekken op de linkerkant van mijn rug ( zelfde kant van de prik). Enorm last van zeuwpijnen en brandend gevoel.
Nachten zijn een hel omdat de pijn dan enorm hevig is.
Ik wens dit niemand toe. Was voordien kerngezond en zeer sportief.
Slik nog steeds virusremmers en pijnstillers. Vorige pfizer vaccin geen last.

Jeff | 25 januari 2022

12 Dagen geleden de 3e keer pfizer gekregen, de booster dus.
Diezelfde avond had ik al moeit met slapen vanwege enorme jeuk in mijn zij, maar er waren nog geen plekken te zien. Na 3 a 4 dagen onstonden rode plekken, die steeds meer begonnen te jeuken. Het zijn nu onderhand pijnlijke korstjes/blaasjes geworden, het is echt onmogelijk om er niet aan te krabben. Hiervoor ben ik gister naar de dokter gegaan, die gelijk gordelroos constateerde... Heb zelf nog nooit eerder gordelroos gehad...

Sandra | 24 januari 2022

Bij mij is ook ongeveer een dag of 10 na de booster gordelroos vastgesteld. Ik heb het op m'n hand

Margo | 20 januari 2022

Ik heb 4 weken geleden mijn boosterprik gehad Moderna! De 1e Astra, de 2e Pfizer dus ben van alle markten thuis. Nu heb ik sinds een dag of 4 Gordelroos, nog nooit gehad . Ik lees dat ik niet de enige ben en ik durf wel te zeggen dar her heel erg zeer doet.

Ron | 17 januari 2022

10 dagen na mijn boosterprik (phizer)kreeg ik gordelroos. Kan bijna geen toeval meer zijn.

Mike obbink | 17 januari 2022

Weekend hevige pijn op mijn borst gehad. ik dacht hart.. maar de volgende dag mijn rug helemaal vol met gordelroos. dus veel zenuw pijn.. allemaal na de booster. Nu aan de medicatie, en weekje thuis(niet werken) voel me knap beroerd. Ben 53.. maar voel mij 80

Jm zwinenberg | 15 januari 2022

Ook ik heb last van gordelroos, gekregen na de boosterprik in januari 2022.
Vreselijke pijn in het gezicht, daar zit ook de gordelroos. Heb een kuurtje gekregen van de huisarts;valaciclover 500 mg, ben nu een week bezig. Wat een rotaandoening

Emile de Graaf | 13 januari 2022

Sinds afgelopen zaterdag heb ik gordelroos. Op 28 december 2021 een boosterprik gehad met moderna. Daarvoor 2x geprikt met Pfizer en geen last. Ik heb geregeld dat mijn huisarts dit gaat melden bij Lareb het bijwerkingencentrum. Als jullie dit ook willen regelen zou dat lijkt me een goede zaak zijn. Laat ze het maar eens goed uitzoeken en wellicht kan dan ook gordelroos als mogelijke bijwerking duidelijke vermeld worden op de site van het RIVM of elders. Mocht het verband echt vast komen te staan dan haast ik me niet bij een eventueel volgende prik. Gordelroos is echt geen pretje weet ik nu ook.

Alice Groenewegen | 10 januari 2022

10 dagen na mijn Pfizer booster gordelroos in gezicht gekregen,dokter dacht bijwerking,mijn afweer is gewoon slecht COPD en PDS en chronische darmziekten.
wil voor de volgende booster wel een gordelroos vaccinatie want mijn weerstand word steeds slechter ben vrouw en bijna 80.

F. Nimmo | 10 januari 2022

Ook ik heb na 2 x AZ vaccinatie vorige week mijn booster Moderna gehad en sinds 3 dagen ontsteking boven mijn oog. Volgens huisarts gordelroos of herpes.

Sarah Martherus | 6 januari 2022

Ik kreeg ook gordelroos na mijn tweede Pfizer vaccin. Dit had volgens de dokter totaal niks te maken met het vaccin. Nu zie ik al deze reacties na een prik en het lijkt mij duidelijk dat er wel een verband is….

Irini karistinos | 6 januari 2022

Mijn man kreeg ook 2 weken na de boosterprik plotseling gordelroos hij heeft hier nooit eerder last van gehad! morgen gaat hij naar de dokter.

Volgens mij komt het door de boosterprik nooit verwacht dat ik zoveel reacties zou tegenkomen die hetzelfde zeggen ik moet wel zeggen dat hij ook in contact is geweest met zijn kleindochter die waterpokken had , maar die boosterprik heeft het wel het imuumsysteem behoorlijk aangetast denk ik

Han | 6 januari 2022

In voorjaar 2 x Pfizer gehad; niets aan de hand. Medio december booster van Moderna. Twee weken later opeens gordelroos op linkerzijde borst Pijnlijk, koorts. Nu smeren met zinkzalf

Joke Meijer | 6 januari 2022

In augustus, 2 maanden na m’n 2e Pfizer vaccin heb ik gordelroos gekregen in mijn gezicht. Ik was gelukkig binnen 48 uur in het zkhs en ben op tijd met virusremmers begonnen. Maar het was verschrikkelijk. Ik zag er niet uit en had heel veel pijn totdat de virusremmers begonnen te werken. Ik heb colitis ulcerosa en gebruik afweersysteem onderdrukkende medicatie. Ik vermoed dat de combinatie met het vaccin de gordelroos bij mij heeft veroorzaakt.

Masha | 6 januari 2022

Nu mensen gordelroos krijgen van de vaccinaties, maken Pfizer en Biontech, heel slim, een vaccinatie tegen gordelroos!

Zoek maar op hln.be.

Voor de bijwerkingen van dat vaccin maken ze vast ook weer een vaccin en zo blijft de hele wereld voor altijd hun klant en hun experimententuin.

“Leuk detail”, pas in 2023 is dit huidige vaccin pas uit de experimentele fase! Bijna iedereen heeft zich vrijwillig onderworpen als medisch experiment, zonder dat hen dit werd verteld, zonder enige compensatie te krijgen en als je ergens last van hebt, dan heb je dikke pech.

En niemand kan hen aanklagen voor het leed dat je kan oplopen, want dat hebben zij wettelijk al geregeld met alle overheden op aarde.

It’s only safe and effective for them

Gerda | 5 januari 2022

Twee weken na de tweede Pfizer vaccinatie in juni 2021 heb ik gordelroos gekregen. Hevige pijn gehad en daar niet van kunnen slapen. Nu, ruim een half jaar later gaat het beter, maar nog steeds zenuwpijn. Had al een boosterprik kunnen nemen, maar dit nog steeds niet gedaan omdat ik bang ben dat het weer terugkomt. Ik ben 66 jaar en heb dit nooit eerder gehad.

Andrea | 30 december 2021

Voordat ik m’n eerste Pfizerprik ging halen, vroeg ik de arts bij de GGD of het prikken geen gevaar kon opleveren voor m’n ‘gordelroosoog’.
Dat oog zit vol littekens van eerdere gordelroosuitbraken en ik ben al jaren onder controle van oogartsen.
Volgens de GGD-arts kon het geen kwaad, dus ik naar de prik. Na de tweede vaccinatie gordelroos op de rug. Gelukkig niet in het oog.
Vorige week moest ik weer voor controle naar het ziekenhuis en de oogarts vertelde dat er inderdaad veel meer mensen kwamen met genoemde ziekte.
Booster of niet? Hij zei: ‘Ik weet het niet, maar ik ben blij dat ik niet in jouw schoenen sta.’
Ik ga dus niet boosteren!

yvonne | 30 december 2021

Twee keer Astra Zeneca gehad, geen probleem. Nu booster met Moderna. Normaal gesproken kerngezond. Week na booster fikse ontsteking aan oog, volgens oogarts herpes. Nooit van mijn leven last van gehad. Zelfs nooit koortslip gehad en ook niet met iemand in contact geweest die koortslip had. Ook geen intieme contacten, kortom mijn conclusie is toch de vaccinatie ondanks dat ik echt geen anti vaccer ben.

jan | 26 december 2021

2 maanden na mijn tweede pfizer kreeg ik tientelingen en doof gevoel in mijn tenen, benen en vingers. Voor de prik was ik nooit naar een huisarts geweest en nooit klachten gehad. Pfizer heeft mijn lichaam en mijn leven kapot gemaakt. Helaas gaat pfizer nog veel meer slachtoffers maken. Artsen ontkennen dat het door pfizer komt.

Sietske | 15 december 2021

7 Oktober uit het niets gordelroos gekregen; zat over mijn hele linker bovenbeen. Vreselijk veel pijn gehad en nog is het niet over; slik nog steeds medicijnen voor zenuwpijn. Ik ben 74 jaar en heb 2 prikken Pfizer gehad; volgende week de booster.

Jessica | 7 december 2021

Na vaccinatie met Pfizer niet meer mezelf geweest…bloedpropje in hersenen, duizeligheid, pijnlijke spieren en gewrichten en idd ook gordelroos en niet te vergeten oorsuizingen beide kanten. Zo langzamerhand ook een depressie van dit alles😓

Sietze | 4 december 2021

Begin juni gevaccineerd met AstraZeneca en nu heb ik gordelroos op mijn zij,.ook heb ik nu zenuwpijn in mijn linker bovenbeen.

Lynn | 3 december 2021

Ik zie het anders: je raakt besmet met corona of een ander virus maar dankzij de vaccinatie krijg je geen ziekteverschijnselen. Het lichaam herkent namelijk het coronavirus en zegt: gauw opruimen! Daarop zegt het herpes zostervirus (oftewel waterpokkenvirus dat ook voor gordelroos verantwoordelijk is): ha, het lichaam is druk bezig met corona, ik piep er gauw tussendoor! Want als je ooit waterpokken hebt gehad dan draag je dit virus mee. Net als herpes simplex (koortslip) kan het actief worden als je weerbaarheid is aangetast.
Als je niet gevaccineerd was dan had je misschien eerst corona gehad en daarna alsnog gordelroos. Maar hoe dan ook blijft gordelroos erg pijnlijk en vervelend.

Gerard van Berloo | 1 december 2021

Ik ben 62, sport veel, eet bewust en gezond, goed op gewicht.
Op 16 oktober 2e Pfizer gehad, geen bijwerkingen tot half november. Vanaf dat moment pijnklachten vergelijkbaar met gekneusde rib en zenuwpijn. Op 28 november ontstond aan 1kant toenemende huisuitslag rode pijnlijke plekken tussen het midden van de rug tot aan het borstbeen, een strook van ongeveer 10cm breed. Door Arts als Gordelroos gediagnostiseerd.

an | 29 november 2021

Heb jaren geleden 2x gordelroos gehad. Ben zelfde dag nog naar een fysiotherapeut gegaan. Mbv zwakstroom is de aandoening verholpen. Heb geen pijnmedicatie nodig gehad. Mijn moeder jaren later gordelroos in het gezicht. Zelfde therapie heeft haar oog gered!
Echt een aanrader!!

Johnny | 29 november 2021

In 2009 uit het niets gordelroos, vóór mijn 30e. Gezond. Raar, want toen was er nog helemaal geen Pfizer vaccin. Ging overigens vanzelf over zonder problemen en nog steeds kerngezond.

Pilou | 29 november 2021

Ik heb twee inentingen gehad met Pfizer, daarna klachten gekregen zoals overal uitslag wat nog steeds aanwezig is en heb ook gordelroos gekregen in mijn gezicht en een dik oog en wat als een rechte lijn doorliep over mij hoofdhuid en heb er af en toe nog steeds de zenuwpijn van.

Rik | 24 november 2021

Twee weken geleden pfizer vaccin laten zetten, omdat ik niet anders kon.. nu extreme vorm van een herpes virus (waarschijnlijk gordelroos) Gezicht hoofd en handen zitten helemaal ondet de zweren. Extreme pijn. 30 jaar en nooit lichamelijke klachten.

Michel Oosterman | 22 november 2021

Na mijn "Dansen met Jansen" spuit gekregen. Bedankt Hugo! Gelukkig heeft mijn lieve vriendin een fijn recept gemaakt met dennennaalden thee dat help enorm.

Johanna 80 jaar | 19 november 2021

ik heb twee en een halve week na de tweede inenting met Pfizer netelroos gekregen. Gebruik geen medicijnen en ben gezond. Op 15 oktober kreeg ik na een heerlijke , ontspannen vakantie gordelroos in mijn gezicht . is behandeld met medicijn. Had al maanden er voor veel last van pijnlijke steken in mijn hoofd.

Marieke | 18 november 2021

Mijn moeder van van 73 jaar heeft de griepprik gekregen op 2 november 2021. Op 14 november heeft ze uit het niets gordelroos gekregen op haar romp, (Gezonde vrouw, geen verkoudheid etc. gehad). Kan het een bijwerking zijn van de griepprik? Het is wel heel toevallig.

de Rochemont | 15 november 2021

2 prikken met Pfizer gehad, 9 juni de 2e, sinds 2 weken gordelroos, Lareb gebeld zij gaven toe dat je immuunsysteem op hol kan slaan, ofwel niet meer werkt, ik durf geen 3e prik te nemen

Remco | 14 november 2021

4 nachten naast iemand geslapen met corona, maar negatief. (Best een goede weerstand) nu 14 oktober tweede prik pfizer gehad, en sinds een week lichte vorm van gordelroos. 39 jaar, kom nooit bij de dokter.

Milesa | 13 november 2021

Na mijn 2-de Pfizer 3 manden later gorderlroos op mijn boven linker been.Deed veel pijn.

de Rochenont | 13 november 2021

Sinds 1 week heel veel last van de gordelroos, op mijn hals rechterkant, en hoofd, het zijn inmiddels plekken met korsten en nog steeds vurig rood, ben in juni gevaccineerd met Pfizer

Paul | 12 november 2021

Eind Juli 2de vaccin Moderna ontvangen, nu deze week plots gordelroos, ik heb hier nooit eerder last van gehad, ik wist niet dat het met zenuwpijn gepaard ging, erg vervelend. Het verbaasd me dat er zoveel anderen zijn die dit ook hebben ervaren na vaccinaties.

Eli | 10 november 2021

July 2e pfizer prik gehad en laatste 2 maanden pijn aan mijn linkerzij/rug gehad. Vooral als ik inademde. Nu na 3 maanden is de pijn verdwenen en heb ik gordelroos ervoor in de plaats gekregen.
Heeeel erg moe ervan.

Bianca Teeuwen | 9 november 2021

Ik heb 17 juli 2021 de 2e Pfizer vaccinatie gehad. Nu sinds een week gordelroos. Gestart met een pijnlijke bult net boven mn linker bil. Dag erna grote plek op mn linker bovenbeen met veel rode vlekken. Heel pijnlijk. Nu ging de bult boven mn bil ook pijn doen en kwamen er vlekken op.

Dag erna een kleinere plek met rode vlekken onder de grote plek. Daarna nog allemaal kleinere plekjes erbij gekregen richting mn knie en 2 plekjes in m'n lies.

Bij huisarts geweest. Zinkzalf smeren.Na 1 a 2 dagen iets te krijgen vd huisarts om het wat in te dammen, maar na die tijd alleen nog maar zinkzalf smeren en afwachten. Zinkzalf nu 2 x gesmeerd en het reageerd er super op. Trekt al wat weg. Begint te jeuken, dus geneest. Maar krassen is net alsof ik op een brandblaar kras, zo pijnlijk.

Afwachten nu.

Theona | 9 november 2021

Na 3 maand Astrazenika branderig gevoel bovenbeen,steken en 3 rode vlekjes idem zijrug

Marga Thomassen | 7 november 2021

Op 22 mei tweede pfizerprik. eind augustus eerste uitbraak gordelroos, rechterkant hoofd. even later mond vol blaren. pijnscheuten hielden aan. ziek en moe. kort daarop verhuisde de gordelroos naar rechterkant. De bekende pijnscheuten, ziek, moe. Vocht achter het trommelvlies en doof. Kop vol watten en huid onder mijn haar niet om aan te raken. Huisarts schreef neusdruppels voor. Nu 9 november en nof steed shoofdpijn, moe en pijnscheuten. Oor zit nog dicht.

Marlijn | 4 november 2021

En ook ik heb 3 maanden na de 2e vaccinatie van Pfizer gordelroos gekregen. Verder gezond en fit. 42 jaar.

Jannet heidekamp | 3 november 2021

Kleine 3 week na de 2e Pfizer vaccinaties kreeg ik pijnlijke plekken onder mijn arm. Paar dagen later rode plekken en blaasjes.
Het bleek gordelroos te zijn. Nu 4 maand later nog veel zenuwpijn in mijn borst en schouderblad. Ik ben sarcoidose patiënt en heb te weinig weerstand. Maar dit gevaar wordt je er niet bij verteld, want dan wilde ik geen vaccin.

Azizi | 31 oktober 2021

Nadat ik jullie reactie heb gelezen wil ik graag mijn ervaring ook met jullie delen. Ik ook vier weken na de tweede vaccinatie Pfizer getroffen door gordelroos ik ben 51 nooit ziek sportief iemand, hevige pijn gehad nog steeds zenuw pijn aan mijn onder rug en linke zij. Voor mij het is niet anders dan een bijwerking vaccinatie. Ik heb mijn klachten gemeld bij Lareb. Ik verzoek jullie ook om te doen. Veel sterkte allemaal.

Karel Van Beeck | 29 oktober 2021

Dik twee maand na een 2de Pfizerspuit een pijnlijke schouder gekregen met op een morgen een 15-tal uitslag vlekjes. Lichte vorm van Zona volgens huisdokter.

Hans Paymans | 22 oktober 2021

Ook ik ben getroffen door gordelroos sinds half juli. Ben 2x in mei gevaccineerd. Begon met een gevoel van verbrandde huid aan de binnenkant van dijbeen. Op drie (kleine) plekken waar de rode blaasjes zaten nog steeds (zenuw?) pijn aan de opperhuid bij aanraking. Ik krijg binnenkort pijnpleisters op die plaatsen. Die werken enkele weken en ik hoop dat het dan klaar is.
Verder behoorlijke pijnscheuten in de onderrug en bovenbenen gehad maar die zijn langzaam verdwenen, Dozen met Paracetamol geslikt wat wel hielp de pijn te onderdrukken.

Mariette | 21 oktober 2021

Mijn tweede corona vaccinatie Pfizer gekregen op 30 juni. Nu sinds een week gordelroos. Heel vreemd vind ik dit. Er zit wel 3 maanden tussen maar toch..

Rico de Vos | 19 oktober 2021

Mijn tante gordelroos na 2x Pfizer

Pjc | 18 oktober 2021

April tweede vaccinatie Pfizer gehad.Na een maand een plek onderrug. Helse pijnen. Huisarts geweest. Driemaal per dag paracetamol en een smeerseltje halen bij Etos. Na een half jaar minder pijn. De kwaal is nog steeds niet over. Ik vraag me af of bij de huisartsenopleiding de kwaal wel in de boeken voorkomt.

Zuidhoek | 12 oktober 2021

Nu ik dit allemaal zo lees kan ik ook niet anders concluderen dat dit bij mij ook het geval is. Na mijn tweede vaccinatie van Phizer heb ik idd na een paar weken gordelroos gekregen. Gelukkig maar een klein plekje van 6 bij 3 cm aan de zijkant van mijn linker borstkas. Doet gelukkig geen pijn en geen jeuk gehad. Was denk ik op tijd bij de huisarts die mij antibiotica heeft voorgeschreven. Helaas is de plek nog niet weg. Al ruim 9 weken zit die plek daar. Ga vandaag maar weer eens proberen een afspraak te makn met de huisarts en het hierover hebben. Wel heel toevallig allemaal. Maar als een derde vaccinatie nodig is neem ik die toch. Liever gordelroos dan Corona! Er zijn ergere bijwerkingen te bedenken!

Annamarie | 10 oktober 2021

Ik ken ook iemand die een paar weken na haar tweede vaccinatie hevige gordelroos kreeg. Haar hele hand was opgezet en ze kon niet slapen van de pijn. Pas het derde medicijn sloeg aan. Ze is weken uit de roulatie geweest. Het betreft een 61 jarige wat meer gezette vrouw. Nu gaat t wel weer gelukkig, maar ze is nog niet helemaal opgeknapt.

Linda | 9 oktober 2021

Mijn moeder heeft na haar vaccin gordelroos gekregen. Ze heeft nooit wat en toevallig gebeurd dit na de vaccin. Dus mensen die reageren dat het niet kan komen door de vaccin, die hebben HET goed mis.

Jploeg | 8 oktober 2021

Mss beter ook melden bij Bpoc2020. Zijn onafhankelijk van de staat. Lareb niet.

Gerda Greeven | 6 oktober 2021

Beste mensen: alsjeblieft melden bij Lareb, zo belangrijk, dit is te opvallend...velen hebben dit al gedaan maar zo niet: doe het dan alsnog...

Sjoukje | 5 oktober 2021

Bah wat een nare bijwerkingen toch allemaal. Meld ze niet alleen bij Lareb (blijft toch een overheidsinstantie) maar vooral ook bij 'meldpunt vaccinatie'. Heel veel sterkte allemaal !

Masja | 5 oktober 2021

Ik zie vele meldingen van vaccinatieschade hier. Het Lareb doet helaas niet veel met de meldingen, zoals sommige al hebben ervaren.

Jullie kunnen beter het via meldpunt vaccinatie

TvD | 2 oktober 2021

Op. 17 juli heb ik mijn 2e coronavaccinatie(Pfizer) gehad en nu enkele weken later gordelroos gekregen. Wat pijnlijk is dit zeg! Ik wist niet dat jonge/gezonde mensen dit ook zomaar kunnen krijgen. Ik ben een gezonde vrouw van 33 jaar, maar ik ben na mijn vaccinaties lang niet meer zo fit als voorheen. Vermoeidheidsklachten, onregelmatige menstruatiecyclus, hoofdpijn en nu Gordelroos zijn enkele klachten die ik na het vaccin heb ontwikkeld. Het lijkt me dat er een verband moet zijn. Ik heb de klachten gemeld bij Lareb.

Claudia | 2 oktober 2021

Vorige week voor de tweede keer vaccinatie gehad! Nu week later voor de tweede keer gordelroos! Wat een pijn zeg! Nooit gordelroos gehad in mijn leven.

Ursula Abbas de wijs | 1 oktober 2021

Ik heb 10 dagen na mijn 2de covid prik (merk Pfizer) gordelroos gekregen.
Aan linker schouder en rug. Heeft 3 weken veel pijn gedaan en is nog steeds niet helemaal verdwenen.
Ik weiger hierom een derde covidvaccinatie.
Is het mogelijk om mijn huisarts hiervoor een verklaring te laten opmaken? Ik ben een vrouw van 78 in verdere prima gezondheid.

Amgelie | 30 september 2021

Ook ik heb gordelroos gekregen na de 2e pfizer vaccinatie,, ontzettend beroerd en veel pijn van gehad, mochten ze een 3e vaccinatie adviseren laat ik deze niet meer zetten.

Trudie | 27 september 2021

Reuma patient en in juni 2x phizer vaccinatie gehad. Nu sinds een paar dagen gordelroos, werd gek vd pijn. Dacht dat het aan mijn reuma medicatie lag maar nu ik dit allemaal lees ga ik dit melden als bijwerking.

Albert | 21 september 2021

Beste mensen
Ik hoor meerdere klachten van allergieën tit gordelroos enkele weken na vaccinatie tegen covid-19. Ik wil iedereen vragen dit te melden bi het Lareb. Hoe meer meldingen hoe betet ze de link kunnen leggen naar bijwerkingen op de langere termijn
Dank

Sofie | 21 september 2021

Ik lees de reacties en sinds het Covid vaccin krijgen mensen plots gordelroos van dit vaccin. Beetje bizar vind ik dat toch hoor. Ik weet al niet meer hoe vaak ik Zona gehad heb in mijn leven. Ook voor 2021 hoor. Ik vind het een rotziekte, en ik weet dat het weer enkele weken zal duren voor ik hersteld ben. Ik krijg het vaak als er veel miserie is in mijn leven. Ook nu, hevige stress periode, eerst word ik gealarmeerd met hevige steken in de rug, een week later uitslag. Ik woon in France, c'est la souffrance. Ze gaan hier heel licht over de dingen en een afspraak bij de huisarts pas mogelijk binnen 3 weken. Ik zal het alweer mogen uitzweten... binnen 3 weken heeft een behandeling geen zin meer, tegen dan heb ik het al bijna helemaal natuurlijk overwonnen. Dit is niet de eerste Zona wonende in Frankrijk.

Liesbeth | 20 september 2021

Ik heb 5 juli mijn eerste Pfizerprik gehad. Ook ik kreeg gordelroos! Ik dacht dat ik dat had opgelopen van een ballenbak in een speelparadijs, waar ik met mijn kleinzoon was geweest. En nu hoorde ik gisteren dat dat komt door de vaccinatie!! Als ik dat geweten had, had ik geen 2 de prik genomen. Ben er zo ziek van geweest en nog steeds last van zenuwpijn en de rode plekken op mijn rug en buik!

LM | 17 september 2021

Opeens heb ik gordelroos. 42, fit, sportief, geen roker, matige drinker. Wel eigen zaak, dit geeft altijd wat extra spanning, maar in augustus juist niet. Begon 5 weken na Janssen vaccin. Wellicht is het toeval. Ik heb het idee dat het geen toeval is.

B. Keeven | 16 september 2021

2 dagen na mijn Jansenprik enorme flinke gordelroos gekregen. Nu 5 maanden verder heb ik mog steeds last! Voor mik geen volgend vaccin, want kan zo weer geactiveerd worden!

Hans k. | 15 september 2021

Drie weken na de 2e Pfizer-vaccinatie koorts, hoofdpijn, benauwd, hoesten, evenwichtstoornissen en gordelroos.

Rinske | 13 september 2021

Ik lees veel reacties van gordelroos na vaccinatie. Meld dit aub als bijwerking bij Lareb!

NVMG | 22 augustus 2021

Precies 3 weken geleden de 2e vaccinatie gekregen (Pfizer). T/m vorige week geen last gehad van bijwerkingen. Sinds vorige week begon het met spierpijn in de linkerschouder. Eerst werd er gedacht aan overbelasting. Dit werd steeds heviger, telkens van die pijnscheuten in de schouder. En sinds vrijdag last van uitslag/rode blaasjes. Momenteel zware pijnstilling en zalf voorgeschreven gekregen. Ik kan me geen andere oorzaak dan de vaccinatie bedenken, ik was altijd jong, gezond en zonder medicatie, maar voel me nu een bejaarde kerel. Als ik dit van te voren geweten had....

Francien | 22 augustus 2021

In juli 2de vaccinatie gehad. Moderna. Normaal nooit ziek, nu mijn hele afweer weg. Ook ik heb gordelroos!

Ankie Evers | 21 augustus 2021

1,5 week na mijn 2e vaccinatie (Pfizer) zat ik bij de huisarts met een beklemmende pijn naast mijn ruggenwervel, uitstralend naar mijn arm. Hij dacht meteen aan gordelroos en inderdaad, na een paar dagen ontstonden er blazen, enorm veel van borstbeen, over mijn borst, onder mijn oksel door naar mijn ruggenwervels. De pijn was enorm (kreeg hiervoor paracetamol en Gabapentine en tramadol. Ben nu overgestapt op amytriptiline en paracetamol en nu, na 6 weken, kan ik zeggen dat het langzaam beter wordt. Mijn conditie is helemaal weg en ik lig iedere dag nog wel even een dutje te doen. Voor iemand als ik, die nooit ziek was, kwam het als enorme dreun. Mocht er een 3e vaccinatie aankomen, dan laat ik hem mooi passeren.

subby | 21 augustus 2021

korrt na mijn eerste pfizerB vacinatie kreeg ik pijn in mijn rechterschouder en bovenarm, ik was in mijn andere arm gevaccineerd. Ikvoelde mij 1 week beroerd en had kort koorts en verhoging. Vervolgens kreeg ik vlekerige galbultachtige uitslag op de pijnlijke schouder. Sindsdien krijg ik telkens nieuwe groepen met die sterk jeukende brandende bulten. t zit over mijn hele lichaam en ziet eruit als gordelroos maar volgens mijn huisarts heb ik nu dus al maanden lang een allergie op de haren van een eikenprocessierubs. tja...ik weet alleen dat ik er beroerd van ben en gek wordt van de jeuk sinds mijn 1e coronavaccinatie.
overigens als je googled lijkt gordelroos t zelfde eruit te zien als de reactie vd huid op haren vd processierubs dus....?

Sandra | 20 augustus 2021

Mijn 15 jarige dochter krijgt opeens hevige gordelroos 9 dagen na 2e vaccinatie van Pfizer.

Ruud | 20 augustus 2021

Ook ik kreeg na de tweede prik met Pfizer in juli, twee weken later gordelroos met intercostaal neuralgie. Die pijn gun ik niemand. Nu 2 weken na ontstaan gordelroos ondanks de zware pijnstillers nog dagelijks helse pijnen. Niet alleen vervelend voor mezelf maar ook voor de omgeving.

Davy Augustijn | 18 augustus 2021

Eerste vaccinatie van Pfizer gehad , na 3 weken ernstig onstoken ogen gekregen, ik naar de dokter en denken dat het wel over zou gaan met oogdruppels. Maar helaas !! We zijn 4 weken verder nog steeds onstoken ogen en gordelroos over heel me lichaam. Daarnaast ook nog aften in de mond en opgezette klieren en veel spierpijn in de nek , dit wens ik niemand toe, en na het lezen van deze reacties is het duidelijk voor mij waar het vandaan komt , helaas hoor je hier niks over. Ben 32 jaar en kern gezond. Ik heb me nog nooit zo zwak en ziek gevoeld en ook nog geen zicht op verbetering. Geen 2e prik voor mij !

Lieven Naessens | 17 augustus 2021

Hallo, ik woon in België en wil ook mijn ervaring met jullie delen. Ik ben 51, nogal sportief, en heb een hoge weerstand. Mijn ijzerwaarde zit ver boven het maximum. Nooit ziek, niets, nul komma nul.
Tweede Pfizer prik gehad op 15/7. Begin augustus dacht ik dat ik spierpijn had in de linker zij, van wat was mij een raadsel. Een dag of 4 geleden plekje op diezelfde linkerzij, dus vandaag bij de dokter geweest, en inderdaad : gordelroos. Ik begrijp er niets van. Bijwerking? Ben het bijna zeker. Serieuze messteken, niet te doen. Hopelijk gaat het snel over. Ik wou dit even zeggen.
Groetjes

Anoniem | 14 augustus 2021

6 aug 2de prik gehad, nu al een aantal dagen last van gordelroos op mijn rug. Flinke pijn op de rug en in mijn zij (geen gordelroos op mijn zij)

Esther | 8 augustus 2021

Ik heb 25 juni 2021 eerste vaccinatie Pfizer. Sindsdien ben ik niet meer fit.
Opgezette klieren, keelpijn, pijn in slokdarm/ maag, pijn op de borst, kortademig, aften in mond en sinds vorige week ook nog eens Gordelroos. Nog nooit gehad dit soort ellende.
De tweede vaccinatie neem ik niet.

TM | 3 augustus 2021

3 weken na de eerste prik op 1 mei felle pijn en blaadjes, gordelroos geconstateerd door de huisarts. Gemeld aan Lareb, ik lees er nog steeds niets over terug, terwijl ik best veel berichten lees over gordelroos na vaccinatie. Lijjt mij geen toeval, maar hoe ziet Lareb dat?

Agnes | 30 juli 2021

3 dagen na 1e vaccinatie Lemtrada, is er een behoorlijk uitbraak van gordelroos. Ik ben bekend met MS en Lemtrada behandelingen en ondanks ik zelf het gevoel heb dat de vaccinatie het gordelroosvirus heeft aangewakkerd, meld het ziekenhuis dat het vaker voorkomt na een Lemtradabehandeling. Ik heb het gemeld bij Laren.

Kristof | 29 juli 2021

17 juni 2021 eerste Corona (Pfizer) prik gekregen. 16juli ziek geworden. Aangezien ik niet snel een dokter bezoek ben ik in eerste instantie niet geweest met het gedacht dat het vanzelf zou beteren. 23juli 2de prik Pfizer. Pijn (linkerkant neus, oog rood/ontstoken, hoofdpijn) werd alsmaar erger dus toch een dokter bezocht. Gordelroos was het verdict… plekken heb ik niet. 39jaar. Ben geen watje maar doet toch verschrikkelijk pijn. Zelfs met de medicatie is de pijn niet helemaal over.

Glenn Lutke S. | 20 juli 2021

3 Weken geleden 1e coronavaccin Pfizer gehad. Nu is gordelroos in mijn gezicht geconstateerd. Hiervoor een 7-daagse kuur met Valaclovir gekregen. Oppassen geblazen dat de uitslag zich niet uitbreidt naar de ogen. Gordelroos blijkt wel degelijk een reactie op Pfizer te zijn. Gemeld bij het Lareb.

Martin | 20 juli 2021

Maandag 12 juli mn tweede Pfizer vaccin gehad, nu gordelroos op mn linkerbil en flink pijn in mn lies (lymfeklier)
Nooit in mn leven gordelroos gehad, op dit moment meer last van de pijn in mn lies dan van de gordelroos zelf.

Petra | 19 juli 2021

2 weken terug de 2e vaccinatie gehad van Pfizer, uitslag voorhoofd, op het hoofd en oog geheel dik en nu helemaal dicht.. Diagnose; gordelroos.
Stekende pijn en “s nachts niet kunnen slapen, verschrikkelijk

De Croes. M | 14 juli 2021

De nacht na de 2e covid prik was ik erg ziek en koortsig. 1 nacht. Maar...een week later intense pijn in rug en zij. 1e hulp kon niks vinden. 2 dagen later zag de huisarts dat het gordelroos was. De eerste pukkeltjes en blaasjes waren er.
Pfff. Nu wist ik het. Maar wat een pijn. Virusremmer hielp wel, maar dan nog.. Ik vind het opvallend ...na de covid vaccinatie....Ik ben 66 jaar en dacht een gezonde weerstand te hebben.

rachel | 14 juli 2021

19 mei en 23 juni het Pfizer vaccin gehad.
Alleen een wat pijnlijke arm. Na bijna 3 weken (gerekend vanaf laatste vaccinatie) heeft mijn huisarts gordelroos geconstateerd!
Hoofdpijn, pijnlijke en jeukende uitslag op mijn flank en enorme spierpijn.

Sebas | 13 juli 2021

Eind juni tweede vaccinatie gehad met Pfizer. Nu twee weken veel blaasjes op rug en borst. Veel last van de jeuk. Volgens mij ben ik niet de enige die zo’n week of twee na de vaccinatie last krijgt van iets waar je je hele leven geen last van hebt gehad.

Henk van de Lek | 8 juli 2021

2 weken geleden laten vaccineren met het Pfizer vaccin, 1e prik. Sinds zaterdag pijnlijke bulten en blaasjes dat zich als een olievlek over rug en borst verspreid. Huisarts heeft gordelroos geconstateerd. Melding gemaakt bij Lareb en GGD.

Richard | 2 juli 2021

2 weken geleden Pfizer vaccin. Ineens pijnlijke gordelroos. Mijn hele leven nergens last van gehad. Heel vreemd dit

Dieneke van Vugt | 2 juli 2021

6 juni tweede prik gehad
19 juni word ik wakker met vreselijke hoofdpijn en misselijk
Kreeg ook hele erge pijn onder in mijn buik ,en rug
Was niet op liggen ondraaglijk is die pijn
Had ook nog een darm verstopping
Dus dacht eerst dat het daar van was
Maar op die pijnlijke plekken stond stond ik ineens onder de uitslag moest toch naar de dokter voor die verstopping
Oo zei de dokter dit is overduidelijk
Gordelroos

Ineke | 1 juli 2021

Op 3 juni vaccinatie Janssen gehad. 3 Weken later gordelroos op mijn romp. Normaal gesproken een prima weerstand, ik ben 52 jaar.

Rob B | 30 juni 2021

Eerste Pfizer vaccin eind Mei gehad en afgelopen woensdag 23 Juni de tweede. Dag erna branderig gevoel en inmiddels zit rug, schouderblad, schouder, oksel en borst vol met gordelroos en niet zo’n klein beetje ook….

Vaccin activeerd duidelijk waterpokkenvirus als bijwerking bij heel veel mensen..wordt een leuke zomer en rest van het jaar met een lijf vol met deze ellende!

Kramer | 29 juni 2021

Vijf weken na AstraZeneca een heftige aanval van gordelroos. Brede band van navel naar ruggenwervel. Heftige pijn en jeuk en nog steeds, week 6, er nog niet vanaf. Bij Lareb gemeld maar ik zie nog steeds geen meldingen over verband. Lijkt mij gezien alle reacties toch duidelijk.

Walter | 28 juni 2021

Geprikt met Pfizer, week erna gordelroos op mijn borst. Leuk dat vaccineren.

Johan Blaazer | 27 juni 2021

Op 2 mei heb ik de eerste Pfizer prik gekregen. Op 27 mei kreeg ik heel veel pijn bovenin de rug, links tussen schouderblad en wervelkolom. Pijn belette de slaap. Ook de daarop volgende dagen dezelfde pijn in dezelfde heftigheid en onmogelijk om te liggen/slapen. Op 3 mei ontstond ook uitslag in okselholte en op de borst. De fysiotherapeut (ik dacht dat er een spierprobleem was) stelde gordelroos vast. De dagen daarop breidde de uitslag zich steeds verder uit naar de rug en de bovenarm. De pijn onverminderd hevig. Contact hierover met de GGD afdeling infectieziekten. Een relatie met de Pfizer prik kon niet worden uitgesloten. Het advies was bij het Lareb melden als bijwerking. Dat adviseer ik mensen met dezelfde ervaringen met klem ook. Op dit moment, 27 juni zijn de zenuwpijnen nog volop aanwezig. Dit ondanks aanvankelijk gebruik van virusremmer, veel paracetamol en een epidurale injectie in de boven-rug. Op aanraden van de GGD artsen de 2e Pfizerprik tot nader order uitgesteld.

Jos Steenkist | 24 juni 2021

Ik heb in Januari 2021 COVID gehad, begin Mei eerste vaccin van Pfizer en 1 Juni tweede vaccin van Pfizer. En een week later heb ik gordelroos gekregen. Ik ben er van mening dat het van de vaccins zijn. Ik ben psoriasispatiënt.

Gertie zagema | 21 juni 2021

Zaterdag Pfizer vaccin gehad, zondag hevige pijn achter oor. Kreeg ook blaasjes en kreeg dinsdag van mijn huisarts te horen gordelroos.
Zie dat meerdere deze klachten hebben na vaccin. Toeval, of niet?

Gerda Rozendal | 19 juni 2021

17 april gevaccineerd met Pfizer; drie weken later gordelroos (milde vorm) op mijn linkerbovenbeen. Nog nooit eerder last van gehad. Toeval of toch......?

Hennie | 19 juni 2021

Heb nu sinds 5 weken gordelroos. Heb weken ervoor astra zeneca gevaccineerd gehad. Ben begonnen met paracetamol en tramadol. Daarna oxydon kort en langwerkend en nu amitriptyline 25 erbij voor de nacht. Pijn is nog niet weg. Twijfel ook erg of ik de tweede vaccinatie wel moet nemen.

Sandra | 13 juni 2021

10 mei geprikt met pfeizer nu 13 juni gordelroos op mijn achterhoofd erg pijnlijk met opgezette klieren. Antivirale medicatie gehad om uitbreiding naar oog en oor te vermijden. Ik heb het 20 jaar geleden ook gehad maar dat was op de linker buikstreek ongeveer bij mijn navel. Ik ben 40 jaar en dacht dat je dit maar 1 x in je leven kunt krijgen hoe kan dit?

Raimond | 11 juni 2021

Mijn vrouw is tweemaal gevaccineerd tegen covid19 met Pfizer-vaccin. Dit reeds 3 weken. Begin juni 2021 manifesteerde zich een onhoudbare stekende pijn vooraan rechts op het hoofd. Er werd
gordelroos vastgesteld. Er moet dus toch een verband zijn met
de vaccinatie en het wakker maken van sluimerende virussen (waterpokken, die je ganse leven lang gordelroos kunnen veroorzaken).

Els | 5 juni 2021

Heb sinds 3 weken Gordelroos, ben in April gevaccineerd met AstraZeneca. Is dit een bijwerking van het vaccin??? Het zit op m’n stuitje en op mijn rechter bil. Kan niet zitten, liggen, en lopen doet pijn. Die pijn is vreselijk. M’n knie , lies , alles doet pijn. Via de huisarts Naproxen, later Oxicodon 10 en 5 mg. Diazepam voor het slapen, en virus tabletten gehad. Smeer zinkzalf op de plekken. Wat een hel is dit. Nu in week 4 gaat het beter,, maar voel me nog echt niet fijn. Echt dit gun je niemand. Hoop dat ik het nooit meer krijg.

Mary Langelaan | 4 juni 2021

12 Dagen na de vaccinatie met Pfizer kreeg ik gordelroos op mijn bovenlijf (verminderde weerstand als gevolg van de vaccinatie?). Van de huisarts heb ik een kuurtje Valaciclovir gekregen. Volgende week 2e vaccinatie met Pfizer. Hopelijk blijft een 2e opvlamming gordelroos achterwege, want ik heb nog behoorlijk last van dit gemene gordelroos virus.

Jo-Ann | 4 juni 2021

Het begon bij mij toen ik 15 was.Ik kreeg grote blaren rond me borststreek en op me rug. Kon er niet van slapen en moest als meisje erg huilen van de pijn. Nu inmiddels een vrouw van 42 en ik krijg het jaarlijks terug, gelukkig niet groot, echt een plekje zo groot als een munt. Het begint idd met pijn, het breekt uit met etter en daarna is het voorbij. Nu dus as we speak

Yvonne | 17 mei 2021

Ik ben 3 weken geleden gevaccineerd met AstraZeneca en nu heb ik gordelroos op de linkerkant van mn gezicht. Mogelijk is mn weerstand door de vaccinatie verminderd..geen idee..maar ik lees wel meer soortgelijke gevallen in de berichten. Ik moet de tweede vaccinatie nog krijgen en hou mn hart vast. Ik heb wel virusremmer gehad voor het VZV . En mag straks naar de oogarts voor controle.

Wil O. | 10 mei 2021

@Christiane. Dat is echt balen. Dan denk je gevaccineerd te zijn en dan dit. Ik ben wel benieuwd welk vaccin je in 2019 gekregen hebt? Er bestaan er 2. Zostavax en Shingrix.

Zostavax schijnt een stuk minder effectief te zijn dan Shingrix dat in 2019 in Nederland nog maar beperkt beschikbaar was. Zostavax wordt nu nauwelijks meer gebruikt.

Christiane | 2 mei 2021

Op 9 April mijn eerste Covid 19 vaccinatie gekregen. Daarna Gordelroos gekregen in mijn gezicht en aan mijn oog. Ondanks het feit dat ik in oktober 2019 voor gordelroos ingeent ben! Volgens de dokter was er geen verband met het Pfizer vaccin, maar ik lees op het internet dat o.a. Israel waar veel geent is hier wel onderzoek naar doet. Nadat het een beetje beter ging (3 x na de oogarts in 14 dgn) ( ik heb alleen oogzalf gebruikt en geen pijnstillers of virus remmers gekregen) de tweede injectie van Pfizer gekregen.....en alles komt weer terug net als de eerste keer, helse pijnen, zweren op gezicht en hoofdhuid, dit wens je je ergste vijand niet.

Bahar | 1 mei 2021

Ik ben een vrouw van 48 jaar en heb vanaf mijn 19de al last van gordelroos, meestal op mijn kin of in de buurt, ik blijf er ook helaas altijd aan peuteren wat mijn huid en de pijn nog erger maakt. Gisteren weer onder mijn lip tot mijn kin pijnlijke blaasjes en rood, probeer ervan af te blijven maar doet erg zeer, nu maak ik een(sterke) thee van kruidnagel en breng dit bijna elke dag op mijn huid voor verzorging, ik heb vandaag paar keer op het eind gedept en ben erg verbaasd, de zwelling is bijna weg en de roodheid veel erg minder, ik doe het nu twee dagen en de pijn lijkt ook weg, naar mijn jaren lange ervaring is zo een snelle genezing nog nooit gebeurd.

Gvdberg | 29 april 2021

Mijn lichaam geeft aan als ik griep krijg of iets anders nu kreeg ik van de astrazeneca gordelroos en ik heb het altijd op m'n achterwerk zitten en slapen doet dan best zeer. Het begint met een steek en dan weet ik alweer hoe laat het is. Van de prik verder alleen last gehad van stijve arm. En idd de plek. Nu na 4 weken hoofdpijn

Esther | 25 april 2021

2 weken geleden ontdekte ik plekjes op mijn lip en kin en had pijn in mijn tanden en kiezen aan de rechterkant. Na 2 dagen naar de huisarts gegaan die constateerde gordelroos aan de rechterkant van mijn gezicht had al meerdere plekjes erbij gekregen. Ik kreeg gelijk virus remmers 1000 mg per keer 3x daags. Dag erna koorts en heel pijnlijk oor ha zag dat er veel blaasjes in mijn oor zaten . Ha beide met KNO arts die schreef PANOTILE oordruppels voor .
Nu 2 weken en 3x Ha bezoeken later is het virus onder controle plekjes uitgedroogd , maar nog steeds zenuw pijn vanuit mijn oor naar nek en de plekjes prikken en branden soms nog , ook de plekjes op mijn tandvlees doen nog pijn gaat wel iets beter gelukkig.
Ik heb nu AMITRIPTYLINE 25 mg om de zenuwen te herstellen ( gaat na 1 week werken )en paracetamol 4x daags 1000 mg en ibu zonodig erbij. Ben erg moe slaap veel ook overdag.

L-Lysine | 31 maart 2021

Ik heb gordelroos gehad in mijn gezicht in 2012. Nadien nooit meer gehad. Blijf googlen naar gordelroos (shingles in het engels). Las op Amazon een explosie aan lofzang over het aminozuur L-Lysine. De redding voor koortslip en gordelroos (herpes simplex/zoster). Mensen zijn hun leven lang geplaagd en voor altijd verlost door het gebruik van L-Lysine. Google naar L-lysine en er is heel veel te vinden over dit middel tegen herpes. Wou dit beslist met jullie delen!

Marcelhoogers | 20 maart 2021

Alle reacties wat geschreven wordt klopt
Tis een helse pijn .ben met de 4week bezig
Het wordt gelukkig iets beter

Theo | 15 maart 2021

Een rot-ziekte. Ik heb mijn oude vader er tot zijn dood jaren aan zien lijden, jeuk, jeuk en pijn. Wat een ellende heeft die man er door moeten doorstaan in zijn laatste levensjaren. Dat was voor mij als 70 jarige de reden me te laten vaccineren met Shingrix.

Twee vaccins kosten me samen 370 euro terwijl de gezondheidsraad het voor ouderen heeft geadviseerd. Het mag schijnbaar niks kosten in Nederland als het ouderen betreft! Ach gezonde ouderen krijgen waarschijnlijk gratis een voltooid leven spuit of zoiets! Je kan niet alles hebben, toch!

Van de eerste prik was ik dagen knap beroerd. Het leek buiten hoesten wel of ik corona had. Ik heb me voor de zekerheid ook maar laten testen. Uitslag negatief. Van de tweede prik nauwelijks enige bijwerking. Geen pijnlijke rode plek, bijna helemaal niets. Dat was een fikse meevaller.

Gert Jan | 4 maart 2021

Heb me laten vaccineren met Shingrix. Sinds 2020 op de markt. Via huisarts of thuisvaccinatie. Dit na horrorverhalen uit vriendenkring. Hoog effectief en vermoedelijk lange bescherming. Niet goedkoop maar een investering in comfort!

Henk | 3 maart 2021

3 wk geleden ontstond er gordelroos (1e keer) bij borststreek en rug. Huisarts gaf het advies om rust te pakken. Alternatieve therapeut bezocht na 1 wk. Hij adviseerde mij direct dagelijks: 1000 mg vit. C, vit. B complex en voor de leverdetox: mariadistel tinctuur en curcumine caps. Na 1 dag kwamen er geen nieuwe blaasjes bij en leek het gestabiliseerd. Hiermee doorgegaan en zinkzalf gezet op de blaasjes voor snellere uitdroging. Nu genezen en ook geen zenuwpijnen meer.

jan van kerkoerle | 1 maart 2021

heb sinds 3 weken gordelroos op rechterborst oksel en rug verschrikkelijk slapeloze nachten niet normaal net of hele dag beestjes op je rug bijten smeren helpt niet zoveel maar toch nu moet ik mijn invalide vrouw helpen opstaan houdt hoofd tegen mijn borst )kan niet lopen' n.a.v. herseninfarct en leunt tegen mij shit nu zij in gezicht en oog alles opgezet van gordelroos hier worden we niet goed van moet over 2 dagen terugkomen met haar anders naar oog chirurg
m.v.g.

Corina | 28 februari 2021

Ik zit momenteel middenin een heftige gordelroos, van mn borst langs mn schouder en hals naar mn keel. Echt enorme blaren overal, echt gewoon niet normaal. Onder mn haar in mn nek tot bovenop mn hoofd. Heb echt heel erg oorpijn, van de week 4 keer de hap gebeld maar daar reageren ze amper op wat je zegt. Alles is per telefoon behandeld. Het begon met helse steken in mn nek en een klein rood plekje op mn borstkas, ik sta nu echt helemaal onder de mega blaren. Ik heb een virus remmer en een pijnstiller, en moet het verder ‘uitzitten’. Hoe lang kan dit wel niet duren. Ik wil en kan ook bijna niks anders dan slapen.

Greet Kros-Lolkus | 21 februari 2021

Heb in 2015 gordelroos aan li. kant hoofd gehad. Via Pijnpoli in zenuwknoop achterhoofd injectie gehad. Kreeg uitval in li. hand. Uitbreiding naar li. been, enz. Zit nu in rolstoel. Kan nog net het pennetje voor tablet vasthouden. Heb thuiszorg en man als mantelzorger. EMG wees uit zenuwen kapot. Is dit een medische fout?

Diny Pieksma | 19 februari 2021

Ik heb sinds 3 oktober 2020 gordelroos in mijn oor gekregen en ben aan een kant ook doof. Heb Aciclovir en Pretnison gehad. En primbaran tegen misselijkheid. Heel ziek van geweest. En konstant draaiduizelig. Ben toen verwezen naar een Therapeut die hierin gespecialiseerd is en werd behandeld om weer balans in mijn evenwicht te krijgen. Dat ging goef. Totdat ik begin december er BPPD bij kreeg. Dat zijn kristallen die los gelaten zijn en zweven door het hoofd en gaat er gruis in de kanaaltjes zitten. Door Eply methode is dat weer na weken goed gekomen, maar blijf nog steeds duizelig en omvallen. Dst is mu al 5 maanden. Nu bezig bij de Fysiotherapeut om weer balans in mijn evenwicht tr krijgen. Hoe lang kan dat nog duren.? Komt het ooit nog goed. Ik ben wel 83 maar altijd erg aktief geweest en nooit ziek.

Peter Kiersch | 18 februari 2021

Afgelopen oktober opeens gordelroos vanaf mijn rug naar mijn buik. Hevige pijn gehad, na +/-4 weken blaasjes weg en de pijn werd minder. Heb nu nog steeds blauwe/rode vlekken. Ook steeds rillingen, jeuk of pijn. Sinds 2 weken opeens een bult tpv mijn borst gekregen en nu ook eentje op zijn zijkant. Beide bulten zitten bij de plek waar de gordelroos was

Greet | 8 februari 2021

Acht jaar geleden alweer en nog steeds dagelijks pijn aan de ik denk zenuweinden van mijn hoofd haar . Bijna die hele rechterkant van mijn hoofd gloeit dan zo dat ik graag de koude sproeier gebruik dat verlichting brengt. Speciale shampo helpt amper en mijn haar valt plat dus bijna elke dag in model brengen met de koude föhn, heel veel werk dus. Ik heb in oktober een vaccinatie gekocht voor 400 euro ( 2 prikken) geen cent vergoed. Nu lees ik dat je het toch weer opnieuw kan krijgen, best een angstig idee. Ook las ik dat johannesolie verlichting kan brengen. Dank ik ga het proberen. Ik leef zo gezond mogelijk maar hoeveel ouderen procentueel gezien treft deze ziekte? Ik was 62 en vergeet die pijnen van toen nooit meer.

Redactie ZorgkaartNederland | 24 januari 2021

Beste heer Rosink,

Dank voor uw bericht en uw feedback op de werking van deze website. U kunt op elkaar reageren, door een nieuw bericht te typen en daarin te vermelden op wie u reageert. Zoals wij nu bij u.

Maar inderdaad... hier kan nog wat in verbeterd worden. Weet dat er continu aan de website gesleuteld wordt. En uw feedback nemen we mee.

Sterkte met uw klachten. En nogmaals: fijn dat u anderen helpt met uw ervaringen!

Vriendelijke groeten, de redactie

Frans Rosink | 23 januari 2021

G.m. Forumleden,

Heb deze week via de huisarts ontdekt dat ik gordelroos heb boven op mijn hoofd aan de rechterzijde.
Zit nog niet in een stadium van blaasjes die kapot kunnen gaan, dus afwachten maar.
Medicatie wat ik gebruik is.
- Valaciclovar 2 tabletten a 500 Mg 2x per dag
- Acclovir oogzalf voor rechtse oog 3x per dag
- Carboneergel 1% Livsane : voor nattende en jeukende huid
Zal jullie op de hoogte houden voor verder verloop.

Een ding vind ik jammer op deze site. Als je vraag stelt op dit forum, kan iemand anders er niet op reageren.

Tot ziens, Frans Rosink

Frans | 12 januari 2021

Ga nu de 6 week in hou het niet meer vol van de pijn
Iemand een idee hoelang dit nog kan duren

Josine Verboom | 5 januari 2021

Ik heb jaren geleden meerdere keren gordelroos gehad. Ooit een artikel uitgeknipt. Daar gebruikten zij Johannesolie (d’r A.Vogel). Wondermiddel! Jeuk en pijn gaan gelijk weg of wordt in ieder geval stukken minder. Ruikt niet zo lekker.

Paul | 1 januari 2021

Vorig jaar januari zona gekregen buik, zij en rug, helse pijnen s'nachts niet weten hoe te liggen... Uiteindelijk na ruim 2 maand begon de pijn te minderen, de rode vlekken trokken weg, nu niets meer van te zien, hopelijk blijft het zo...

Yvonne Lolkes de Beer | 25 december 2020

Mei 2020 gordelroos op voorhoofd gehad. Plekken haast niet meer te zien, wel nog last van hoofdpijn.
Begin november vaccinatie gehad met Shingrix, nog niet zo lang beschikbaar in NL. Bestaat uit 2 injecties met tussenpose van 2 tot 6 maanden.
Wacht met spanning op 2e vaccinatie, wil dit niet nog eens krijgen.
Helaas wordt dit vergoed door ziektekostenverzekering.
Schijnt 90% zekerheid te geven.

Edith | 13 december 2020

Maar 'n paar plekjes op mijn rug en buik, maar zoveel pijn. Probeer nu Xylocaine zalf, iemand hier ervaring mee. Het verdoofd even de scherpe pijn.

Veronique | 10 december 2020

Voor de tweede keer in mijn leven gordelroos, rechterhelft borstgebied. Vorige keer was ik 18, nu 58 dus veertig jaar later. Ik was vergeten hoeveel pijn het doet, ik kan er bijna niet van slapen.

Anna | 1 december 2020

Ik had al weken vreselijke hoofdpijn.En voelde opeens alsof ik me had gestoten.Een dikke bult boven op mijn hoofd. Ik kan ook bijna mijn haar niet wassen.De hele hoofdhuid is erg pijnlijk.De avond gaan slapen met hoge koorts. De volgende dag Mijn linker oog puntje van mijn neus en linkerhelft voorhoofd vol met rode zeer pijnlijke uitslag. Ik ben inderdaad niet gezond. En de huisarts is nu 2 keer geweest. Morgen is het pas 1 week Ik heb een kuur een virusremmer gehad. En oogzalf. Ik voel me als een dweil
Het enige wat ik wil is slapen. Heeft er iemand enig idee hoelang dit duurt in je gezicht vooral. Het ziet eruit alsof je acne hebt
Terwijl ik nooit iets aan mijn huid heb gehad. Wat kan ik er het beste op doen ? Zinkzalf heb ik zelf maar gedaan.
Mijn huisarts zei er weinig over. Ben best radeloos en bang dat dit chronisch gaat worden.

E.Dophemont Sponselee | 29 november 2020

Ik heb gordelroos achterkant van de hals en boven linker borst ik heb koelzalf fna gekregen.pijn in deze streek .
27 november 2020

G.L.Kreeftenberg, | 27 november 2020

Ik ben een fitte 80 er, maar na een traumatische ervaring kreeg ik plotseling pijn in mijn linker bovenbeen. Dat werd na een paar dagen een huiduitslag van mijn linker heup tot aan mijn linker enkel. Een helse pijn, alsof ik in de brandnetels was gevallen.
Door corona is het bezoek aan de huisarts een moeizame zaak geworden; dus het heeft nogal geduurd voor de conclusie was getrokken, dat het gordelroos was. Na 6 weken martelen om te slapen, heb ik nu eindelijk een combinatie van pijnstillers gevonden. Gisteren heb ik 5 uur geslapen en vannacht 6 uur geslapen; al die weken er voor 2 à 3 uur.
Ik hoop nu met behandeling van lidocaïne injectie bij een pijnpoly genezing te vinden.

conny kramer | 22 november 2020

Uit de bovenstaande reacties lees ik dat bijna niemand gordelroos in zijn oor heeft gehad dat heb ik nu wel ook aan de binnenkant van mijn wang. Ik heb daar medicijnen voor gekregen en met mijn gezicht gaat het aardig goed , maar helaas doet mijn oor nog heel erg pijn. Ik heb daar oogdruppels Ofloxacine , die nu gebruikt worden voor mijn oor , maar het werkt tot op heden niet echt .
Is er iemand die daar ervaring mee heeft ?

Marina | 10 november 2020

Ik heb nu voor de 4e keer Gordelroos, slik virusremmers en hoop dat het goed komt. Vreselijke zenuwpijn in de rug, buik en been.
Dit jaar had ik ook post herpetische pijn, volgens de neuroloog kan dat heel goed. Dus zonder de rode plekken en blaasjes toch de helse pijnen. Ik slik daar Lyrica voor. Vorig jaar heb ik de injectie gehad, waarbij werd gezegd dat ik dan nooit meer Gordelroos zou krijgen. Ik kreeg het daarna nog 2 keer, eind vorig jaar en dus nu! Ik geloof er dus ook niets van dat je maar eens in je leven Gordelroos krijgt. Hoop dat ik snel beter wordt en wens allen die deze rot ziekte hebben beterschap en het allerbeste.

Willy | 5 november 2020

Heb gordelroos op mijn onderbeen en voet. Heb antibiotica gehad, wel heel erge pijn gehad heb hier oxycodon geslikt. Nu nog een raar gevoel in mijn tenen.

Schiettecat Chris | 23 oktober 2020

Ik heb een vriendin die ook zona heeft

Yves | 11 oktober 2020

Voor de eerste keer gordelroos vastgesteld. (rug) (leeftijd: 31)
Antibioticakuur van 1 week meegekregen (Valavir 500mg), 2 tabletten 3x per dag.

Joyce | 3 oktober 2020

Al bijna 1 jaar gordelroos in gelaat oog en hoofd. Deze pijn overtreft alles. Ik noem het de onweer in me hoofd. Geconstateerd PHN. Slik al jaar Pregabaline. Leef gewoon door maar kwaliteit van het leven moet je aanpassen.

Soeharno | 18 september 2020

4 weken geleden heb ik gordelroos in mijn rechterarm en -hand gekregen. Van de huisarts kreeg ik aciclovier tegen het virus, en paracetamol met tramadol tegen de pijn. Inmiddels zijn de korstjes op mijn arm al zo goed als verdwenen (arm is nog wel gevoelloos en soms pijnlijk), maar de handpalm en mijn vingers zijn nog steeds behoorlijk gezwollen (2x dikker dan mijn linkerhand) en zeer pijnlijk, ondanks pijnstillers. Het is duidelijk dat je niets kunt doen als je rechtshandig bent! Heel frustrerend! Ik wil geen zwaardere medicatie, maar gebruik wel veel voedingssupplementen. Hopelijk gaat het niet zo lang duren als in de gevallen hierboven beschreven! PS. Ca 30 jaar geleden heb ik het op mijn rug gehad en volgens de informatie zou je het maar 1 keer kunnen krijgen, maar dat klopt dus niet in mijn geval.

Maria | 25 augustus 2020

Eind juli 2019 gordelroos gekregen aan de rechterkant van mijn gezicht , bovenop mijn hoofd tot aan de kruin en in mijn rechteroog en oor. Belandde gelijk in een hel van pijn. Niet te beschrijven. Heb alle middelen gekregen die er waren en ook injecties. Niets heeft echt geholpen. Nu, augustus 2020, worstel ik nog iedere dag met de pijnen van de zenuwschade. Je moet wel heel sterk zijn om nog een beetje vrolijk te blijven. Veel bewegen, maar ook nog steeds veel rusten. Weet iemand nog een oplossing?

Jet | 24 augustus 2020

Ik heb nu al 8 maanden gordelroos . De specialist zij direct , dit houdt u wel een jaar , en ze lijkt gelijk te krijgen . Maar wat is dit een hel . En dan te bedenken dat je in heel Europa preventief geënt kunt worden, alleen niet in Nederland , te gek voor woorden!

Marijke Toma | 3 augustus 2020

Een aantal jaren geleden gordelroos/zenuwpijn op de romp gekregen, uitslag was minimaal maar de pijnaanvallen bijna ondragelijk. Van de huisarts antidepressiva gekregen waar ik zo gek als een deur van werd. Naar een mesoloog gegaan en zij adviseerde een voedingssuplement, 3x daags. Hielp/helpt bij mij perfect. Slik nu dagelijks 1 capsule tegen gewrichtspijn. Ben hier super gelukkig mee denk dat ik het hiermee ook onder controle houd want voel de plek vaak opspelen waar het mee begonnen is maar zet niet door in de pijnaanval. Hoop dat anderen hier ook baat bij hebben. Vriendelijke groet Marijke

Aris | 30 juni 2020

Ik heb dit ziekte 23j geleden gekregen in mijn gezicht,oog en neus. Jammer genoeg wij kenden die ziekte niet toen blijkbaar.Ik was nog 20joud en komt van platteland uit Azië. heb vele onderzoek gehad en geen enkel dokter spreken erover tot vandaag heb mijn huisarts eens gezegd: Je hebt Zona virus gehad blijkbaar? Ik: wat is dat? Al Die dokters denken dat ik gek ben want ze hebben nooit iets gevonden in mijn lichaam met al die pijn in mijn Hoofd, nek, schouder,hals en borst. Vandaag heb ik een antwoord gehoord na 23j :-( ! Ik moet zeggen dit is en hel van pijn. Soms verlies je de mood tot aan de grond gezakt door de pijn. Mijn vraag is: kan dit nog behandelt worden na 23j meegeleefd? Ik moet zeggen ik verlies Veel van mijn kracht en ik voel mij zwakker en zwakker geworden en gemakkelijk ziek val. Heeft iemand een advies aub?

Tiny van Horzen | 19 juni 2020

Ik heb verschrikkelijke pijn in mijn hele hals en nek alsof er 1000 naalden in steken en dan stijgt het omhoog alsof je een zweet aanval krijgt doet echt heel erg pijn dokter denkt niet dat het gordelroos is omdat het niet op een plaats is maar mijn hele hals en nek en hoofdpijn herkent iemand dit

Bea Zondervan | 17 juni 2020

Qutenza zalf kan ook verlichting geven en anders via een specialist qutenza pleisters in het uiterste geval!!!

Weemhoff | 13 mei 2020

Beste lezer,

Als lotgenoot en ervaringsdeskundige adviseer ik u overdag gabapentine te slikken, het duurt wel een tijdje voordat deze pijnstiller op de zenuwpijnen inwerkt. ‘s Nachts oxycodon erbij innemen, in een dosis van 1x 10mg, dan wordt de pijn door de morfine minder en kun je tenminste slapen..blijf zoveel mogelijk aan je conditie werken, niet toegeven aan de gevoelens van wanhoop dankzij de pijn en depri worden. Na een week of drie wordt de pijn leefbaarder, maar nog steeds intens, zorg voor zoveel mogelijk afleiding. De spirit erin houden is minstens zo belangrijk als de fysieke behandeling! Veel sterkte, keep strong!

Corina Gillesen | 11 mei 2020

Ik heb sinds 30 april gordelroos. Mijn rug schouder en mijn borst
Heb hoofdpijn.. wat een helse pijn En word door de huisarts weg gezet met paracetamol
En zalf vaseline.... deze pijn is ondragelijk

Ans Oosterling | 4 mei 2020

Het enige wat mij heeft geholpen om van gordelroos heel snel en zonder bijwerkingen af te komen zijn drupplels. Het heet Ribes Nigrum.

Marion | 2 mei 2020

Ik heb gordelroos op mij schouder en arm .helse pijn in mij nek 'steken in het hoofd die nu wat af neemt gelukkig .Uitval in mij arm kan hem maar een klein beetje omhoog krijgen .Voel me daarom invalide Wie weet en hoe of dat weer goed komt .Hoelang gaat dit duren ik gebruik parcetamol inbruprofen en gabapentine voor zenuw pijn het heeft de tijd nodig voor de pijn slaap nu wat beter Maar helse pijn om te liggen in de nek schouder bladen Help wat te doen .

Annemieke Wensveen | 2 januari 2020

Mijn moeder heeft sinds eind november gordelroos in haar gezicht en oog. Hier is direct door de huisarts actie op ondernomen, en zij heeft 2 medicijnkuren gekregen. De blaasjes zijn inmiddels weg, pijn heeft ze nog wel. Dat begrijp ik dat dit langer kan duren, echter wat mij zorgen baart, dat zij maar verhoging blijft houden. De huisarts geeft aan dat dit erbij kan horen. In het begin heeft zij echt koorts gehad, maar ze heeft nu elke dag (eind van de dag) verhoging. Wie herkend dit?

Nel | 15 december 2019

Heb voor de vierde keer gordelroos op mijn rug en heb hevige zenuwpijn komt steeds terug, na een stressvolle periode kuur met valaciclovir ben ik allergie voor,heb nu baat bij oxycodon 4mg is het enige wat de pijn verdrijft. En bedrust.

Greet Kros-Lolkus | 11 november 2019

Heb gordelroos gehad re. zijde hoofd. Injectie is achterhoofd gehad. Daarna uitval li. Later ook re. EMG. Zenuwen kapot. Begint ook in benen.etc.

Greet | 30 juli 2019

Hoe vaak kan het terugkomer,in mei voor het eerst gekregen,,en nu begint het weer,gelukkig nog maar een plek

Hanny | 21 juli 2019

Ik heb nu 1,5 week gordelroos op bovenarm, nek en schouder. Heb heel veel zenuwpijn. Heb tramadol gehad. Niks helpt. Ik wordt moedeloos ervan.
Kan ik wel op vakantie zo want die was al geboekt ?

j,welles | 17 juli 2019

Al 8 jaar heb ik gordelroos in de linker helft van mijn gelaat.Heb er in de loop der tijd van alles aan gedaan en laten doen ,maar niets helpt. het is een vreselijke pijn, waar ik schijnbaar mee moet leren leven, vooral s,nachts als ik plat lig . Ook overdag vooral in de zomer, als het warm is. De kwaliteit van mijn leven is door deze ziekte tot het dieptepunt gedaalt en wens dit dan ook mijn ergste vijand niet toe !

D.opschoor | 17 juli 2019

Als ik gordelroos heb kan dat ook op je geslachtsorgaan zyn

Willem | 16 juli 2019

Ik heb het een aantal keren gekregen op mijn achter bovenbeen en er Betadine een paar keer per dag opgesmeerd en dat hielp erg goed en het was ook na een paar dagen al bijna weer verdwenen.

Hennie | 6 juli 2019

ik nu 3 weken gordelroos in mijn linkerarm 24 uur pijn vreselijk
heb wel.medicijnen t help niet echt
ik hoop t nooit meer te krijgen

Kasankarijo Marnie | 24 juni 2019

Op 23 juni ging ik een dutje doen in de vooravond .
Na anderhalf uur dutje werd ik wakker met een klein gezwolle onder mijn oogleden en erg pijnlijk .Een uur of half 12 weer naar mijn bed geslapen . Snacht werdt ik weer wakker van de pijne, in de spiegel gekeken . Ik schrok dat mijn gezicht linkerzijde opgezwollen tot mijn linker neus. Ben naar mijn huisarts om 9uur smorgens ben daarna geholpen . 2 jongeren arsten samen naar mijn huid en gezicht bekeken .ze hadden vermoeden dat ik Gordelroos heb. Later hadden ze toch mijn eigen huisarts
Gevraagd of hij even samen willen kijken . Dokter zeg gelijk wat heb je pech dat je op je gezicht krijgt . Hij zegd het gaat vanzelf over binnen een week, of 10 dagen .
Huisarts had medicatie voor geschreven , een kuur voor 1 week . Valaciclovir 500 mg .over 3 dagen moet ik weer komen .

marijke | 2 mei 2019

In 2014 gordelroos gehad aan romp elke dag pijn capsaicine creme van dermatoloog gehad dat hielp goed maar ik ben er allergisch voor zo jammer

Charlie | 26 april 2019

Bij mij is gordelroos half november 2017 geconstateerd.
Maar ik weet het niet. Heb iedere keer koude rillingen, met name als ik het aanraak of als mijn hemd of T-shirt verschuift door een beweging.
Koelen verzacht de pijn.
Tijdens de Paasdagen voelde ik me zo ziek als een hond door steeds die koude rillingen.
Terwijl de mussen van het dak vielen.
Is dit wel gordelroos.

Anita | 29 maart 2019

Ik heb al sinds 2012 last van gordelroos, maar komt elk jaar weer terug. Hebben meer hier last van?

E. | 27 maart 2019

Kirsten,
JA de pijn in het gebied dat aangedaan is door gordelroos is een complicatie ervan. Homeopathen en aanvullend geneeskundigen kunnen een remedie zoeken die kan helpen. Het kan ook vanzelf verdwijnen, maar ook blijvend storen.

Kirsten | 24 maart 2019

Kan het zo zijn dat je al maanden lang gewricht of zenuwpijn hebt op de plek waar nu gordelroos is begonnen?

JK | 5 maart 2019

Ik heb sinds half januari gordelroos aan mijn linker gordel, een strook van +/- 20 bij 40 cm. Afschuwelijke pijn. Gestart met lidocaïne/ levomentholcreme. Dit verlichtte de pijn icm met 3x dgs ibuprofen 400 en 8 paracetamol 500. Sinds 5-2 gebruik ik lidocaïne zalf, amitriptyline aangevuld met de ibuprofen en pcm. Door deze combinatie kan ik de nachten weer slapend doorbrengen.

Cobi Meter | 3 maart 2019

Ik heb nu 2,5 week gordelroos op mijn buik en rug aan de rechterkant en heb helse pijn. Ik gebruik Tramadol en Notrilen tegen de pijn, maar dit helpt amper. Ook heb ik een zenuwblokkade gehad die slechts 2 dagen verlichting van de pijn gaf. Voor de huiduitslag gebruik ik zinkzalf, wat de blaasjes uitdroogt en een koelzalf. Ondanks dat de huid al mooi geneest blijf ik die helse pijn houden. Als iemand hier een oplossing voor weet hoor ik het graag.

Alexander Postma | 3 maart 2019

Ik heb al ruim vier maanden gordelroos in mijn rechter bovenborst .
Een onophoudelijke zeurende irriterende pijn . Op advies van de huisarts neem ik GABAPENTINE in . Dat verlicht, maar verwijdert de pijn niet .
Over circa twee weken ga ik naar dr Sondervan in Amstelveen .
Lex Postma .

Sally | 24 februari 2019

Ik heb in 2015 gordelroos op mijn linker arm en hand gehad. Helse pijnen gehad. Paracetamol hielp niet meer. Ik ben door de huisarts naar een pijn chirurg verwezen. Zij heeft een speciale zalf laten maken. Naam Amitriptyline. Perfect verzacht de pijn.

Sita | 5 december 2018

Ik heb 2 jaar geleden gordelroos in mijn mond gehad.
Na een verkoudheid in september jl heb ik geen smaak en geur meer.
Kan dit ook een restant van de gordelroos van 2 jr geleden zijn?
De KNO arts geeft me weinig hoop.

Bvd Dank
Sita

Reina | 4 december 2018

Heb sinds 2 weken gordelroo in mijn nek, bovenarm en borst. Veel zenuwpijn. Krijg daarvoor pregabaline.
Kun je al weken van te voren veel nekpijn hebben voordat gordelroos uitbreek. Ook de zijkant van mijn nek deed veel pijn. Kreeg daar fysio voor.Achteraf een voorteken van gordelroos? Heb nog steeds dikke plekken in de nek. Hoelang zou dit nog gaan duren?


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders