Naar de navigatie Naar de inhoud

Hartritmestoornissen

Synoniemen: aritmie, boezemfibrilleren, geleidingsstoornis, geleidingsstoornissen, hartritmestoornis, ritmestoornis, ritmestoornissen

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Wat zijn de oorzaken van hartritmestoornissen?

Geplaatst op 21 januari 2015 door - 168946 keer bekeken

De oorzaak van hartritmestoornissen is vaak niet duidelijk. Wel is er een aantal risicofactoren bekend. U heeft meer kans op hartritmestoornissen bij:

 • Een hoge leeftijd.
 • Een te snel werkende schildklier.
 • Een hartspierziekte.
 • Hartfalen.
 • Een operatie aan het hart.
 • Een aangeboren hartafwijking.
 • Een hartinfarct in het verleden.
 • Het gebruik van alcohol en drugs.
 • Het gebruik van bepaalde medicijnen.


Wat zijn de symptomen van hartritmestoornissen?

Hartritmestoornissen geven een onaangenaam gevoel. Of uw hart nou te snel, te langzaam of juist onregelmatig klopt, bij alle drie heeft u last van de volgende symptomen en klachten:

 • Kortademigheid.
 • Een licht gevoel in uw hoofd. Soms zelfs flauwvallen.
 • Pijn of drukkend gevoel op de borst.
 • Zweten.
 • Benauwd gevoel.
 • Misselijkheid.
 • Concentratieproblemen.
 • Hartkloppingen.
 • Hartoverslagen.

Gebruikte bronnen: Hartstichting, Hart&Vaatgroep, Thuisarts, Hartwijzer


Er zijn 56 reacties geplaatst

Joahn | 2 augustus 2022

Ik lees hier dat sommige mensen beweren dat het klets is dat je hartritmestoornissen kan krijgen door het corona vaccin.
Ik heb het ook gekregen na mijn vaccinaties dus het kan wel degelijk.
Ik ken meerdere mensen met dit verschijnsel na de vaccinaties waarvan één persoon een jonge dertiger is, zijn hart functioneerde tijdelijk voor 65%.
Voor iedereen zijn de bijwerkingen anders, sommige hebben geen andere wat koorts tot heftige bijwerkingen.
Je moet het gewoon zien zoals elk medicijn waarbij een bijsluiter zit met de kans op !Het hoeft niet maar het kan wel.

Christa | 27 juni 2022

Hoi, net COVID-19-omicron gehad met hartritme problemen. Wel ziek maar niet ernstig, meer een verkoudheid met pijnlijke bovenste luchtpijp, 1 dag erg moe, paar dagen hoesten, 1 dag niesen. Nu bijna goed behalve nog schrale luchtpijp. Alleen wel hartritmestoornissen stoornissen gehad. 1 keer een enorm zwalkend ecg via mijn iWatch, elke keer foutmeldingen omdat hij geen goede hartslag registreerde en zo voelde het ook, heel onwerkelijk toen ik badend in het zweet wakker werd met het gevoel nauwelijks hartslag te hebben. Tijdens mijn 3 Moderna vaccinaties nergens last van gehad. Heeft iemand ook ervaringen met hartritmestoornissen tijdens een COVID infectie? En kan het vanzelf goedkomen of is contact met de huisarts aan te raden?

Inge | 23 maart 2022

Hier ook last van hartoverslagen,begonnen na Booster. Holter gehad voor 24 uur, hierop konden ze zien dat hart een loopje neemt, dit was niet gevaarlijk zeiden ze. Helaas hierna ook nog Corona gehad, werden de klachten nog erger. Het is een naar gevoel.

Wijnand | 15 maart 2022

Sinds kort ook last van hartritmestoornissen. Sport, rook niet drink niet. Is begonnen na de booster Moderna. Arts ziet dit niet als oorzaak maar je leest genoeg over dat pfizer en of moderna als trigger werken. 😥

Ron | 11 februari 2022

Beste Marion, waarom heb ik dan totaal geen last van Boezemfibrileren na 2 Pfizer vaccinaties + en Pfizer booster? Moet er wel bij zeggen dat ik een geslaagde Mini Maze Operatie hebt ondergaan en al ruim 7 maanden geen Boezemfibrileren hebt gehad (had sinds Juni 2019 gemiddeld om de 2 maanden een aanval van BF en kreeg toen steeds een, geslaagde Cardioversie omdat ik geen Anti Aritmica, en sowieso, geen medicatie wil). En geen 1 keer na de vaccinaties (juni, juli en begin januari de booster) een BF aanval gehad. En sinds 30/10 voor het laatst een klein aanvalletje van 4 uur gehad en sindsdien niet meer. En dit kwam doordat ik nog midden in het herstelproces zat van mijn Mini Maze Operatie vorig jaar 1 september. Dus jullie hebben domme pech maar heeft niets met de vaccinaties te maken. Puur toeval.

Marion | 7 februari 2022

Ik heb dit jaar 2x een Moderna vaccinatie gehad en allebei de keren daarna hartritmestoornis gekregen. Dus Ron, ik denk toch echt dat het aan de vaccinatie ligt. In het ziekenhuis zeiden ze ook dat het vaccin het hart triggert. Heb 2 cardioversies gehad daarna. Nu is mijn hart wederom van slag en heb nieuwe medicatie gekregen, alleen werkt het nog niet zo super. Moet woensdag voor de booster. Best eng omdat nu mijn hart al van slag is en ik ben bang dat het hart zo tekeer gaat na de prik. Maar corona krijgen is erger in mijn geval. Dus ik moet tussen 2 kwaaie kiezen. Dan maar voor de booster. Ik ben namelijk al mijn hele leven hartpatiënt.

Koos van Herk | 6 februari 2022

Had voor vaccinatie om af en toe? Met tussenpozen van 3 tot 6 mnd hart ritme storingen, na de tweede vaccinatie om de drie n een halfjaar wordt de tijd tussen de storingen weer langer nu 3 weken! Geen denken aan een derde vaccinatie!

Ron | 27 januari 2022

Beste Saskia, heel vervelend wat je hebt gekregen en wens je oprecht heel veel sterkte en beterschap. Maar wat je "Cardiologen" zeggen is complete onzin. Je hebt helaas domme pech maar heeft niets met de Vaccinaties/Boosters te maken. Dan zou driekwart van de Wereld er last van moeten hebben. Zie mijn post van 17 januari 2022. Ik heb, en nog steeds, nergens last van gehad. Dit is het bekende "broodje aap" verhaal.

Saskia | 23 januari 2022

Drie weken na de tweede Pfizer kreeg ik een ooginfarctje, gelukkig van voorbijgaande aard. Toen begonnen ook hartkloppingen, werd steeds erger. Twee maal naar huisarts, werd doorverwezen naar cardioloog. Kon nergens in Den Haag terecht, overal geweigerd, ook in Rijswijk. Uiteindelijk kon ik naar Rotterdam, maar vier dagen daarvoor werd ik getroffen door een herseninfarct..... Vreselijk. Nu slik ik bloedverdunners en calcium antagonist. Wachtlijst voor ablatie helaas drie maanden.
Alle cardiologen hebben bevestigd dat Pfizer deze akelige stoornis heeft getriggerd. Had nooit last, leef gezond en sport veel.

Ron | 17 januari 2022

Ik heb sinds juni 2019 aanvalsgewijs Boezemfibrileren (gemiddeld had ik deze om de 2 maanden). Ik slik geen Anti Aritmica (teveel bijwerkingen). ik ben 1/9 geopereerd middels een Mini Maze Operatie en sindsdien 1 x op 30/10 (hoort bij het herstel) een aanval van Boezemfibrileren gehad (duurde 4 uur en ging spontaan weg). Inmiddels bijna 12 weken geen aanval meer gehad. Ik heb op 17/6 en 23/7 mijn Pfizervaccinaties gehad en nooit daarna Boezemfibrileren gehad. Ik heb vorige week donderdag mijn Pfizerbooster gehad en wederom geen Boezemfibrileren gehad. Dus al die die verhalen dat de Vaccinaties Hartritmestoornissen veroorzaken zijn absoluut niet waar. Puur toeval/pech als dit je treft maar heeft niets met de Vaccinaties te maken. Anders zouden miljoenen Nederlanders nu Hartritmestoornissen hebben.

Ron | 17 januari 2022

Ik heb sinds Juni 2019 "aanvalsgewijs" Boezemfibrileren (gemiddeld om de 2 maanden). Wil geen Anti Aritmica vanwege de heftige bijwerkingen die ik ervan krijg. Ik heb vorig jaar Juni en Juli Pfizervaccinaties gehad en geen (extra) aanval van Boezemfibrileren gehad. Vorig week donderdag mijn Pfizer Booster gehad en wederom geen last. Ik heb vorig jaar 1/9 een Mini Maze Operatie gehad. En tot nu toe 2 x Boezemfibrileren gehad (18/8 en 30/10 vorig jaar. 18/8 (was nog voor mijn Mini Maze Operatie) verholpen met een Cardioversie en vorig jaar 30/10 spontaan gestopt na 4 uur. Hartslag al maanden (ook na de Vaccinaties) prima en slaan ook niet over. Gemiddelde Hartslag in rust is 62-68 en tijdens slapen 54-58). Dus het is absoluut niet waar dat je van Vaccinaties Hartritmestoornissen krijgt. Dan zouden miljoenen mensen in Nederland Hartritmestoornissen hiervan krijgen en dan was dat echt wel gemeld/uitgelekt.

Harry | 12 januari 2022

Was wel reeds bekend met af en toe eens ritme stoornissen, vooral na verhoogde stress periodes.
Echter sinds de Pfizer vaccinatie is het dagelijks aanwezig.

Henk | 9 januari 2022

Zes dagen na 1e en 2e vaccinatie kreeg ik hartoverslag. Soms wel 1000x op een dag. Toeval en onschuldig zei de huisarts. Het werd langzaam wat minder, maar zes dagen na de 3e vaccinatie begon het weer. Ik ben toen van alles gaan proberen en ontdekte dat 500mg acetylsalicylzuur 1xdaags bij mij heel goed helpt.

Henk Zuidersma | 6 januari 2022

Ik ben 2 x gevaccineerd met Phizer en de booster met Moderna.
Sinds de Phizer vaccinatie heb ik last van hartoverslagen en hartritmestoornissen. Nu ging het de laatste maanden beter maar nadat ik vorige week de booster heb gehaald is het weer terug. Met name de hartoverslagen zijn duidelijk merkbaar. Als ik op bed lig en luitster naar mijn hartslag valt het op. Het hart slaat regelmatig een x over. Heb sterk het gevoel dat het door de vaccinatie komt. Ik ben nog niet bij een huisarts geweest.

Lila | 1 januari 2022

Ik kreeg last van hartritme stoornissen na 2x vaccinatie met Pfizer. Ik heb alleen last bij forse inspanning. Ik gebruik zo nodig een betablokker. Ben gezond, slank en fit. Nooit eerder dit soort klachten gehad. Ik vraag me nu serieus af of deze klachten begonnen zijn door de vaccinaties.
Na booster weer toename klachten, nu ook in rust.

Sacha | 26 december 2021

Wat ik lees over hartoverslagen na vaccinatie van pfeizer de 2 e dosis is echt waar. Ook ik heb er last van gehad 3 weken lang dag en nacht ik werd er zo bang van met een kastje gelopen alles. En iedereen maar zeggen komt niet door de vaccinatie, ik durf beslis t geen booster te nemen. Ik slik nu sotalol 40 mg 2 x dgs is zo erg

Adrie | 6 december 2021

Heb al 12 jaar hartritme stoornis.(lage onregelmatige hartslag).
Volgens mijn cardioloog vertoond hart,kleppen,etc geen afwijking.
Slik 2x daags 80 mg sotalol.
Heb het soms 6a8 dagen wat zeer vervelend is natuurlijk.
Wacht nu op een amblatie wat gebeuren moet in het st antoni ziekenhuis in nieuwegein.Had al moeten gebeuren,maar ja,corona gooit roet in het eten.Hoop dat de amblatie verbetering wil brengen

Niels | 3 december 2021

2 maanden na 2de Pfizer vaccinatie last gekregen van hartritmestoornis/boezemfibrillatie. Ben 48 jaar en heb altijd een gezonde levensstijl gehad o.a. voetbal en minimaal 3x p.w. hardlopen, eet gezond, drink geen alcohol en gebruik geen drugs, drink geen koffie & thee etc. Nooit klachten gehad of aanleiding gehad om te denken dat er iets mis is aan mijn hart. Ben geen complotdenker en of het nu wel of niet gerelateerd is aan de pfizervaccinatie, voor mij verandert mijn situatie niet. Vraag mij wel af of veel mensen zich herkennen in dit verhaal
of in vergelijkbare situatie zitten na vaccinatie?

John | 26 november 2021

In april en begin mei Astra Zenica gehad.2 weken later begon mijn ritme stoornis op te spelen.korte heftige aanvallen met een veel te hoge hartslag van 180.duurt soms 50 seconden en soms een half uur.nu ongeveer 10 keer gehad.meestal als ik in bed lig met een volle maag.geen Astra meer

Rin | 12 november 2021

Ik heb 4 weken na 2de prik Pfizer hartritme stoornis gehad waarbij ik gereanimeerd ben. Hiervoor niet eerder last gehad en niet bekend met hartfalen. Nu ook last van hartoverslagen. Medicatie bètablokkers en bloedverdunners. Ik heb echt het vermoeden dat het voor de vaccinatie komt. Ik neem geen vaccinaties meer.

Ayoub Alloul | 4 november 2021

Ik heb sinds deze week de diagnose hartritmestoornis gekregen. Extreme overslagen en soms gaat mn hart te snel en veel pijn op de borst. Klachten zijn ontstaan na pfizer vaccin, ik hoefte er maar 1, omdat ik daarvoor corona heb gehad. Cardioloog gaf wel aan dat het mogelijk door de vaccin kan komen, maar dat kunnen ze niet zeker weten. Ik heb bloedverdunners en medicijnen om mijn hartslag te regelen.

Lucien | 29 oktober 2021

Heb ook hartritme stoornis. Meestal als ik druk heb op me werk. Maar nu merk ik dat ik als ik het krijg pittig en zout gegeten heb. Klopt dit?

Elsa | 20 oktober 2021

Update van mijn reactie van 29 augustus toen ik schreef dat ik na de 1e vaccinatie met pfizer heel veel hartoverslagen kreeg, zo erg dat ik dus na een holteronderzoek naar de cardioloog moest. De cardioloog zag geen reden voor ongerustheid, het was onschuldig. Op mijn vraag of het vaccin de oorzaak kon zijn gaf hij geen antwoord! Ik kreeg een tip om Meidoorntabletten te gaan slikken en dat heb ik gedaan. En nu, 6 weken later, heb ik geen hartoverslagen meer.

Anjo toma | 17 oktober 2021

De verhalen gelezen. Met hartritmestoornis (in spanje kreeg ik sterke hartkloppingen in nek en viel steeds bijna flauw) met ambulance afgevoerd naar imed benidorm en aan infuus gelegd en daarnaast betablokkers en bloedverdunners. Het duurde 3 uur voordat het rustiger werd in mijn lichaam. Bijna 5 dagen in ziekenhuis gelegen. Nu ben ik weer in Spanje en laat een ablatieoperatie doen. Dan worden de lidtekentjes in de rechter boezemkamer weggebrand. Hier is de opetatie tussen 2-4 weken wachttijd. In nederland 6 tot 9 maanden. Ik wil gewoon van de medicijnen af. Eea na 2e pfizervaccinatie sterk opgetreden. Ik laat geen 3e prik zetten! Ben steeds buiten adem door betablokkers en slaap nachts bijna niet. Mijn zorgverzekering betaald de kosten want die zijn hier lager dan in nederland. Over een week ga ik onder narcose onder het mes.

Jess | 5 oktober 2021

Ik heb ook vele hartoverslagen gekregen na de 2e pfizer vaccinatie. Heb veel stress gehad en dag werkt nog door. Had het in de 2 jaar hiervoor ook wel maar niet zo ernstig als nu. Continu aanwezig nu en kan vaak amper slapen. Cardioloog zegt dat ze het laatste tijd vaker hoort en dat het op den duur wel wat zou moeten afzwakken als het vaccin uitwerkt. Maar dan moeten we een 3e en 4e prik krijgen?! Weet niet of ik dat wel wil nog..
Moet nu aan de medicijnen voor m'n hart nav een pfizer vaccinatie?! Fijn...
Ik heb ook vaak hyperventilatie want ik adem vaak niet goed. Denk beetje chronisch erin geslopen. Maak me ook snel druk, kan moeilijk 100% ontspannen. Heb ook zware burnout gehad paar jaar terug. Iemand tips? Wil liever niet aan medicijnen. Heb al magnesium geprobeerd en cbd olie

Annette van Helvoirtp | 1 september 2021

Heb al zeker vanaf mijn eerste zwangerschap hartkloppingen en hoge bloeddruk als ik gespannen ben. Zodra spanningen weg, hartkloppingen weg. Dacht dat dat gewoon bij mij hoorde. Op mijn 53ste tijdens hevige spanningsperiode zwaar herseninfarct gehad door hartritmestoornis. Had de hartkloppingen blijkbaar langer dan 48 uur. Slik metoprolol en bloedverdunners. Sindsdien nergens meer last van, maar ik blijf wel bang voor spanningen.

Elsa | 29 augustus 2021

Reactie op bericht van Petra (9 augustus)
Ik ben bekend met hartoverslagen, in 2012 is dat onderzocht o.a. met een 24 uurs holter onderzoek maar ze waren binnen wat normaal gevonden wordt en onschuldig. Ik was gerust gesteld.
Een paar dagen na 1e vaccinatie met pfizer kreeg ik heel veel hartoverslagen, uren achter elkaar, ik kon er ook niet van slapen. Ik kreeg weer een holteronderzoek en nu bleek het niet binnen wat normaal gevonden wordt en nu moet ik naar de cardioloog. Ik heb geen idee of de vaccinatie daarmee te maken heeft. Ik heb de 2e vaccinatie ook gehad. Nog steeds heb ik heel vaak en soms urenlang hinderlijke overslagen, half september heb ik die afspraak met de cardioloog. Ik ben niet heel bang maar toch ook niet helemaal gerust.
Zijn ze bij jou inmiddels minder?

Petra | 9 augustus 2021

2 dagen na 2e vaccinatie giga hartoverslagen gekregen. Nooit eerder bekend mee geweest. Op ecg echo.s en fietstest duidelijk te zien. Hebt nu 80 mg sotolol gekregen. Maar het is nu nog heftig. Zijn er meer mensen met deze problemen? Voel me echt beroerd hierdoor.

Besna | 9 augustus 2021

Op de reacties van Magda en Helene, mijn vader had een week na de 2e Pfizer prik last van boezemfibrilleren. Hij is nu weer thuis, zijn medicatie is verhoogd.

Magda | 22 juli 2021

Gelijk aan de reaktie van Helene Behiels bij mij ook sterke toename SVES na tweede Pfizer prik.
Zijn er meer gevallen bekend?

helene | 19 juni 2021

Beste,

ik ben een hartpatient gekend met hartritme stoornis vanuit de voorkamer( VKS). Het probleem is medicamenteus behandeld.
na mijn tweede inspuiting tegen corona, voel ik na 4 dagen terug hartrime stoornisse. het is ook de laatste tijd heel warm.
kan het zijn dat de vaccinatie de uitlokkende factor is?
vriendelijke groeten

Hélène Behiels

Franka | 8 juni 2021

Hallo ik heb al van af mijn pubertijd last van hart overslagen en of een of twee slagen teveel en af en toe zo snel dat het niet te tellen is.Schiet er ook na een paar seconden weer in normale ritme.Heb veel onderzoeken gehad en volgens de cardioloog zijn ze ongevaarlijk maar vreselijk vervelend want ik voel ze goed.Heb verschillende medicijnen uitgeprobeerd en een medicijn hielp uitstekend maar die mocht ik niet meer gebruiken ivb met een flinke astma aanval.Ik heb momenteel weer een periode dat ik veel overslagen achter elkaar verneem en voel het in de bovenbuik.Ik heb ook maag/darm patient en zelf heb ik het vermoeden als ik weer wat last van mijn maag of darmen heb ik die overslagen of dat ze teveel slaan geen idee daar mee te maken heeft.Zijn er hier meer mensen met het zelfde probleem?

Nimrah | 27 mei 2021

Sinds 2014 ritmestoornis en twee ernstig lekkende hartkleppen MI &TI, soms 4xcardioversie in maand.Mini-Maze,pacemaker met 2 leads,ablatie gehad.7 weken geleden gesprek verpleegkundige en thoraxchirurg en anesthesist gehad en nu al die tijd wachten op oproep operatie hartkleppen. Ik zou willen dat iemand mij kon vertellen hoeveel tijd tussen gesprek en operatie zit. Ik ben zo bang voor hartfalen omdat mijn vader 64 jr en zijn moeder 66 jr daaraan zijn overleden. Energielevel laag,snel vermoeid.

WimV48 | 30 maart 2021

Ongeveer 20 jaar geleden kreeg ik last van hartritmestoornissen (HRS). Niet elke dag maar 2 keer per week. Hartslag 140/min met tussen de normale hartslagen 1 foute hartslag over een andere richting van het hart. Klachten: vervelende hartslag, vermoeidheid, duizeligheid. De HRS begin 's avonds om ca. 22 uur en duurde tot de volgende morgen ca. 10 uur. Na lang zoeken bleek de oorzaak het eten van 's-avonds 18.00 uur te zijn. We aten na het werk op die dagen altijd dezelfde kant-en-klaar-maaltijden.

De oorzaak bleek glutamaat (smaakversterker) te zijn. Lang daar naar gezocht en ook blind getest. Door goed op de etiketten te letten is de HRS sterk verminderd naar een paar keer per jaar. Tegenwoordig reageer ik ook op alcohol (glaasje wijn 's-avonds voor het slapen gaan. Dus niet meer doen.

Otto | 29 maart 2021

ik ben ook bang dat ik een boezemfriberen door een betablokker altijd in de avond bij het naar bed gaan krijg ik in rust een hartslag van onder de 50 en krijg dan vaak een bf,ik denk dat ik er een tijdje mee gaat stoppen met de betabloker alhoewel het maar heel laag is 12,5mg metoprolol die ik dan door midden breek.

Durk | 15 januari 2021

Ik heb sinds jaren last van vreemd gevoel in mijn borst en dat trekt door mijn linkerarm. Ze hebben mij vier onderzocht maar daar bleek niks mis te wezen. En 2005 ben geholpen aan drie bypass en dat is goed verlopen. Maar ik blijf af en toe last houden van het genoemde hier boven.

Klaas | 3 december 2020

In 2012 een hartinfarct gehad waarbij 1 stent is geplaatst. Ik gebruik standaard medicijnen voor bloeddruk verlaging, bloedverdunner en Cholesterol regeling.
Hierbij veel moeheid in de benen en andere vage moeheidsverschijnselen.
Ik ben nu op eigen houtje sinds afgelopen vrijdag gestopt met alle medicatie.
Nu ben ik veel minder moe, in mijn benen helemaal veen moeheid meer en ik mijn ogen lijken ineens veel beter.
Mijn hartslag is echter heel onregelmatiig. Bijna niet te meten. De bloeddruk meet ik nu even dagelijks, zowel links als rechts.
Gemiddeld meet ik bovendruk tussen 140 en 150 en de onderdruk tussen 75 en 89
Er is meestal een drukverschil van 20 tot 25 mm/Hg, links het hoogst. De bloeddrukmeter herhaald meestal 3x voordat hij een waarde geeft en zegt ook regelmatig error 4
Wat moet ik hier nu mee? Voel me verder prima, zelfs beter dan voorheen

Koen | 13 oktober 2020

Sinds ong half juli word ik snachts soms wakker met een soort hyperventilatie en ik denk dat daar ook een hartritmestoornis bij hoort ik heb toen een dokter geraadpleegd maar het was toen net die hittegolf en ik lag nogal geregegld met een ventilator recht op mijn rug gericht , hij heeft me toen doorverwezen naar het DLO voor een foto van mijn longen , vermits de pijn en last bij het diep inademen na twee dagen totaal verdwenen waren , heb ik er geen gevolg meer aan gegeven .Ik weet dat wat ik nu ga zeggen wel een vd redenen kan zijn . ik neem al wel eens amfetamines tot mij , doe dit al enkele jaren maar heb daar nog nooit lichamelijke problemen meegehad ,
ik weet ook dat dat product op termijn een stille moordenaar is , maar zou het niet kunnen dat de ruzies en de stress en de (nog pijnlijkere onmacht die ik met mijn ex geregeld moet uitvechten(psychologisch dan we een vd grootste redenen zouden kunnen zijn , geachte

Debruyne | 10 oktober 2020

Ik neem al 10 jaar lang 1 pil per dag een bètablokker van het merk Sotalol Sandoz voor hartritmestoornis (Tachycardie). De laatste tijd ben ik bij het stappen veelal buiten adem (kortademig).Ik heb ook pijn in borst. Ben ook misselijk.1 pil per dag is eigenlijk een onderhoudsbehandeling voor hartritmestoornis; 2 per dag is voor het behandelen van hartritstoornissen. Ik vraag mij af: kan ik geen 2 tabletten per dag innemen voor deze behandeling?

Val | 1 september 2020

Ik heb door medicatie last van een hartritme stoornis. En de klachten worden erger en mijn arts neemt het niet serieus. Is het verstandig om te stoppen met de medicatie.

Louis van Rietschoten | 8 augustus 2020

Ik heb in 2017 een preoperatief onderzoek gehad voor een knieoperatie. Daaruit kwam het feit dat er met mijn hart problemen waren. Sinds mijn jeugd ruisent hart. Verder nooit geen klachten gehad. Tot aan verplicht bezoek cardioloog. Die mij onderzocht heeft. In eerste instantie verkeerde diagnose. Daarna verkalkte hartklep en hartritmestoornissen. Medicatie gekregen. Werd er gek van. Gestopt met medicatie en controle bezoek cardioloog. Gaat nu beter met mij.

Yvonne | 10 juni 2020

Ook al jaren hartritme stoornissen maar huisarts zegt zolang het niet iedere dag is ....als ik het opeens krijg kan ik beter gaan liggen en ademshaling oefening doen dan gaat het meestal met 5 min weg . Kan ik niet liggen dan is het heel vervelend en gaat het niet zomaar over .
Het is net een lichtknopje zeg ik altijd ...moet echt wachten tot het weer weg is .vroeger atennolol gekregen maar dan kan ik de toilet opeens niet meer bereiken ,zo zwaar ...dus mee leven zegt de dokter ..is lastig

Vronie van der Veer | 7 mei 2020

Een aantal weken terug kreeg ik s'nachts onregelmatige hartkloppingen. Het duurde wel een paar uur. Ik vond het wel beangstigend. Ik weet niet wat je dan in zo'n situatie moet doen. 112 bellen of dokterswacht.? Ik heb maar een paracetamol genomen. Volgende dag een afspraak met de huisarts gemaakt toen een iventkastje gekregen. Heb daar nog niet de uitslag van. Ik heb vaak wel een verhoogde onderdruk bloeddruk. Kan het daar mee te maken hebben?

van Soest | 4 maart 2020

Mijn man is een paar maanden geleden ocerleden gaf veel spanning ik heb maanden geleden een wat zwaar gevoel inmijn linkerarmgehad en onlangs een lichte heel korte uitvan van linker arm en been gehad ik heb een hartritmestoornis geen problemen meer gehad merci Hetty van Soest

Vivette | 18 oktober 2019

Ik heb al jaren last van een hartritmestoornis. Soms gaat het even redelijk, maar over het algemeen blijft het behoorlijk heftig ondanks bisoprolol. Ben al onderzocht d.m.v. een scan, maar hart en alles eromheen is goed. Ik wordt er naar van, maar ik mag de dosis (5mg per dag) niet verhogen van de cardioloog omdat de stoornis niet te verklaren valt. Het vermoeden is dat het verband houdt met mijn fibromyalgie. Vervelend is het wel. Ik voel me bijna iedere dag niet oké, maar kan er schijnbaar niets tegen (laten) doen.

Geert | 26 maart 2019

Hallo,
Sinds ca.10 jaar heb ik last van boezemfibrileren in het begin voor mijn gevoel vrij ernstig. Sinds enige jaren na gedegen hartonderzoek waarbij geen afwijkingen zijn gevonden gaat het nu uitstekend ca. eens per 18 maanden krijg ik na een (kleine) terugval een cardio versie (wordt het ritme binnen 5 minuten weer hersteld) en kan ik weer goed verder.
Ik gebruik wel medicijnen (1 pilletje per dag) en als de ritme stoornis een beetje uit de hand loopt een paar keer per jaar 1 flecanide teva 100 mg.
Hier valt in overleg met de cardioloog goed mee te leven.

nb ik ben 70 jaar.

Josee | 20 maart 2019

Had van 2010 hartritmestoornissen. Dat hebben ze gebrand dan. Daarna had ik 2 hartkleplekken en ben geopereerd in 2017. Nu heb ik terug hartritmestoornissen. In Bonheiden op controle. Vraag mij af of het aan de medicijnen ligt? Nu moet ik weer een hart aalter 48 u dragen. Vraag mij af of ik ergens anders een andere opinie zou moeten vragen. Maak mij nu wel ongerust, zou het toch te maken hebben met mijn schildklier of longen. In het hele begin zeiden ze dat ik een hartafwijking had? Graag had ik van jullie ook eens antwoord gehad op mijn vraag. Dank bij voorbaat?

Sonja | 3 maart 2019

In 2017 endocarditis gehad, mitralisklep vervangen door mechanische klep. Sinds zomer 2018 hartritmestoornissen, betablokkers maken te lage bloeddruk, slik nu apocard 100, hartkloppingen zijn beter maar heb wel veel nevenwerkingen, koude handen, druk in hoofd/ogen, concentratieproblemen enz ...Zijn er nog mensen in dit geval met +- dezelfde ervaringen?

Fancine | 27 januari 2019

Woon in Spanje neem al van in België iets voor 's avonds normotide is de Spaanse naam 25 mlgr.
Wat is de naam in België voor die medicatie?

Hay | 27 januari 2019

Heb elke dag hartkloppinge of hart overslagen. Meestal als ik ga wandelen, dan word mijn bloeddruk te laag 95 en hartritme 54. Vraag me af wat ik kan doen?

Hans | 28 november 2018

Hans ( 1 november ) , stop met die bètablokker en vraag je arts voor calcium blokker.
Had hetzelfde probleem totdat de hartslag onder de 40 kwam en ritme stoornissen kreeg. Die bètablokker heeft vele vervelende bijwerkingen die je niet zo snel vindt ( verlaging hartslag, sneller verlies haardos....etc)

Hans | 1 november 2018

Ik ben 57 jaar. ik rook en drink geen alcohol. ik heb af en toe hartritmestoornissen klopt mijn hart ongregelmatig. voel me dan licht in mijn hooft. ik slik methoprolol 25 mg. voor mijn bloedruk. wat kan ik er verder nog aan doen. gr hans.

A | 5 augustus 2018

ik heb soms hartritmestoringen ,ik moet dan heel veel plassen tijdens
de storing en ben benieuwd wat de oorzaak is

Paul | 31 juli 2018

Sinds jaren last van hartritmestornissen. Met medicatie onder controle.
Nu ben ik sinds 3 maanden van 8 glazen alcohol (wijn en bier) terug naar 1!
Weg hartritmestoornis!
Voel me veel beter en slaap ook beter.
Wat een opluchting

Ton | 16 februari 2017

Bij mij was ritmestoornis ontstaan ,dmv storing in de sinusknoop
Na goede recherche mijnerzijds kwam ik er achter dat netelroos stress gaf ,wat de oorzaak moest zijn,van o.a. bepaald medicijngebruik en angst.
(hoog atenolol of Metropolol)
Ik neem nu 2x dgs atenolol 25mg ( in overleg met de cardioloog!!),het gaat me nu weer prima .
Sinds april vorig jaar geen ritmestoringen meer gehad

kees | 8 april 2016

ik ben drie keer gedotterd en er zijn twee keer stens geplaatst in de slagaders bij het hart.Men heeft mij recentelijk weer onderzocht
rmi scans,nieuwe medicijnen o.a. mono cedoc ret cap 25mg ,maar ik wordt er alleen maar kortademig van.Mijn cardioloog practizeert in het Antonius te Nieuwegein


Laat een reactie achter