Kanker

Synoniemen: carcinomen, carcinoom, kankergezwel, kankergezwellen, kwaadaardig gezwel, kwaadaardige gezwellen, kwaadaardige tumor, kwaadaardige tumoren, kwaadaardige tumors, maligne neoplasma, maligne neoplasmata, maligne nieuwvorming, maligne nieuwvormingen, maligne tumor, maligne tumoren, maligne tumors, maligniteit, maligniteiten, neoplasma malignum

Onder de naam kanker vallen meer dan 100 aandoeningen. Al deze aandoeningen hebben gemeenschappelijk dat lichaamscellen zich door een fout ongeremd beginnen te delen. Daardoor ontstaat soms een opeenhoping van lichaamscellen met fouten. Zo’n opeenhoping heet een tumor. Er zijn goedaardige en kwaadaardige tumoren. Alleen de groep kwaadaardige tumoren valt onder de naam kanker. Jaarlijks horen 100.000 Nederlanders voor het eerst dat ze kanker hebben. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling en wat de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom kanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Wereld Kanker Onderzoeksfonds, cijfersoverkanker.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Kanker is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 2505 waarderingen.

In het kort

  • Onder de naam kanker valt een groep van ongeveer 100 aandoeningen. Ze hebben gemeenschappelijk dat cellen in het lichaam zich ongeremd gaan delen.
  • De meest voorkomende soorten kanker zijn huidkanker, darmkanker en borstkanker.
  • De symptomen hangen af van de plaats waar de kanker zich bevindt.
  • Uw leefstijl, omgeving en infectieziekten kunnen de kans op kanker vergroten. Ook als kanker in uw familie voorkomt, kan dat betekenen dat u ook meer kans heeft om kanker te krijgen.
  • Mogelijke behandelingen van kanker zijn bijvoorbeeld chemotherapie, bestraling en chirurgie.

Bron: Kanker.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Kanker?

Er zijn in totaal 1831 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Kanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland