Evenwichtsstoornissen

Synoniemen: evenwichtsaandoening, evenwichtsaandoeningen, evenwichtsstoornis

Evenwichtsstoornissen is een naam voor aandoeningen die problemen met uw evenwicht veroorzaken. Evenwichtsstoornissen kunnen op verschillende plekken ontstaan. Bijvoorbeeld in het evenwichtsorgaan, maar ook in het centraal zenuwstelsel.

Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom evenwichtsstoornissen ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Mens-en-gezondheid.infonu.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Evenwichtsstoornissen is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 845 waarderingen.

In het kort

 • Als u last van een evenwichtsstoornis heeft, dan heeft u door een aandoening problemen met uw evenwicht.
 • De oorzaak van de evenwichtsstoornis kan in het evenwichtsorgaan zitten, maar dat hoeft niet. Ook een probleem in uw centrale zenuwstelsel kan voor evenwichtsproblemen zorgen.
 • Symptomen van een evenwichtsstoornis zijn duizeligheid, misselijkheid, onwillekeurige oogbewegingen en soms oorsuizen.
 • Soms heeft u een evenwichtsstoornis als gevolg van een andere aandoening. De ziekte van Menière kan bijvoorbeeld evenwichtsstoornissen veroorzaken.
 • De behandeling hangt af van de evenwichtsstoornis. Soms zijn oefeningen (bijvoorbeeld bij een fysiotherapeut) voldoende, soms zijn medicijnen nodig.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Basisarts Vente, P.E.M. - Alphen aan den Rijn

  13 juli 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Vriendelijk, deskundig en meer dan bereid tot het verschaffen van aanvullende informatie; voorbeeld voor de gezondheidszorg.

 • 9.9

  Ziekenhuis MCL - Medisch Centrum Leeuwarden - Leeuwarden

  6 juli 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Voor het eerst vorige week in het MCL, zeer goed gevoel bij behandeling KNO arts en ook dat ik direkt de behandeling kon starten rondom mijn positie draaierigheid bij Anika.De behandeling voor de...

 • KNO-arts Börjesson, P.K.E. - Woerden

  4 juli 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Dr. Börjesson heeft mij enorm goed geholpen met mijn duizeligheidsklachten. Heeft hier alle tijd voor genomen die nodig was, terwijl hij deze tijd eigenlijk helemaal niet altijd had. Nooit heeft hij...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Evenwichtsstoornissen?

Er zijn in totaal 496 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Evenwichtsstoornissen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland