Staar

Synoniemen: cataract, grijze staar

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Staar is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 6685 waarderingen.

De zoektocht naar een passende behandeling bij staar

Geplaatst op 27 juli 2016 door - 3207 keer bekeken

Als u staar heeft, staat u voor een hoop keuzes. Een operatie of toch niet? Een arts om de hoek of toch verder reizen voor een arts die heel goed bekend staat? Volg in deze animatie Lex in zijn zoektocht naar een geschikte behandelaar en behandeling. Hij laat zien waar u rekening mee moet houden bij het maken van een passende keuze.
Er is 1 reactie geplaatst


  • fen | 1 december 2020

    dag, in het filmpje wordt gesproken over samen met de huisarts beslissen. Huisarts heeft mij verteld dat ik eerst een meting moet laten doen bij een optometrist (of opticien, ben ik even kwijt), daarna kan ik door huisarts worden doorverwezen. Optometrist gebeld die vertelt dat hij de doorverwijzing naar oogarts doet, huisarts krijgt kopie hiervan. Een en ander wordt mij niet duidelijk uit het filmpje...


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland