Staar

Synoniemen: cataract, grijze staar

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Staar is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 4987 waarderingen.

Vergelijk ziekenhuizen voor staar

Geplaatst op 14 december 2015 door - 14002 keer bekeken

“Ik wil naar het beste ziekenhuis.” Dit zeggen patiënten vaak tegen hun huisarts als blijkt dat zij voor onderzoek of (verdere) behandeling van staar naar het ziekenhuis moeten. Maar het beste ziekenhuis bestaat niet. Iedere patiënt vindt andere zaken belangrijk. Welk ziekenhuis of welke zelfstandig kliniek voor u geschikt is, is dus heel persoonlijk. Gelukkig heeft u wel een vinger in de pap wat betreft de keuze van een ziekenhuis: u heeft namelijk het recht om deze zelf te kiezen. Maar hoe doet u dat?

Kijk naar kwaliteitseisen, aanbod en wensen

U kunt bijvoorbeeld kijken naar kwaliteitsnormen. Dit zijn eisen waaraan een ziekenhuis moet voldoen om goede zorg te kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak een ziekenhuis een behandeling doet. Maar dit zegt niet alles over de kwaliteit van de zorg. Het is daarom aan te raden om verder te kijken dan dat. Bijvoorbeeld naar het aanbod van het ziekenhuis:

 • Welke behandelingen zijn mogelijk in het ziekenhuis?
 • Kunt u via e-mail vragen stellen aan de arts?
 • Welke artsen worden allemaal bij de behandeling betrokken?
 • En is het mogelijk om verschillende afspraken op één dag te plannen zodat u minder reistijd heeft?


Ziekenhuizen verschillen behoorlijk in aanbod, dus kunt u gemakkelijk selecteren op uw wensen. Belangrijk is om deze wensen van tevoren op te schrijven en te gebruiken bij het kiezen. Ook ervaringen van andere patiënten zijn nuttig bij het kiezen. U vindt deze bijvoorbeeld op ZorgkaartNederland.nl. De ervaringen geven namelijk al heel goed inzicht in hoe patiëntvriendelijk de zorg is.

Vul de keuzehulp staar in!

Een handig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om een geschikt ziekenhuis of geschikte zelfstandig kliniek te vinden is de keuzehulp staar. Hoe werkt het? Vul uw plaatsnaam, de maximale reisafstand en uw wensen in en u krijgt een overzicht van ziekenhuizen en klinieken die het beste bij uw wensen passen. Plus de daarbij behorende kwaliteitsinformatie en het waarderingscijfer van patiënten. U kunt zo gemakkelijk ziekenhuizen met elkaar vergelijken!

Start de keuzehulp
Er zijn 2 reacties geplaatst


 • Jan | 13 november 2017

  Site geeft voorzover ik kan nagaan geen enkel inzicht in kostenverschillen per ingreep per zorgverlener per zorgverzekering
  .

 • Jan pluymakers | 29 maart 2017

  Olvg amsterdam oost laat me al zes maanden wachten en wil er nog twee bij doen, dus zoek ik andere plek in a,dam!!!


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland