Trombose

Synoniemen: diepveneuze trombose, trombosebeen, trombosebenen

Bij trombose sluit een bloedstolsel een bloedvat deels of helemaal af. Het bloed stroomt dan niet meer goed weg. Trombose komt het meeste voor in de benen. Lees hier meer over de oorzaken, symptomen en behandeling van trombose. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

De behandeling van de aandoening Trombose is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 705 waarderingen.

In het kort

 • Iedereen heeft weleens een wondje. Aan uw hand of in uw gezicht. Dit wondje gaat vanzelf dicht door bloedstolling. Bloedplaatjes en eiwitten klonteren samen. Ze vormen een stolsel en sluiten het wondje af.
 • Bij trombose is de bloedstolling in de war. In uw bloedvaten ontstaan stolsels zonder dat er een wondje is. Als zo’n bloedstolsel een bloedvat gedeeltelijk of helemaal afsluit, dan spreken we over trombose.
 • Soms schiet een bloedstolsel helemaal of een stukje ervan los. De bloedstroom voert dit bloedpropje mee naar een andere ader of slagader. Zo’n losgeschoten bloedprop heet een embolie en is gevaarlijk. Daarom is het belangrijk om trombose op tijd te behandelen, zodat een longembolie kan worden voorkomen. 

 

Bronnen: Trombosestichting en Thuisarts.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Thuiszorg Thuiszorg Groot Limburg - Maastricht

  21 januari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik heb trombose been gekregen en via het UMC Maastricht is toen geregeld dat mijn been moest worden gezwachteld dit werd de dag erna meteen gedaan.Om de twee dagen(afspraak UMC) werd dit perfect...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 9.6

  Chirurg Wittens, C.H.A. - Maastricht

  21 januari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik heb een second opinion aangevraagd bij professor Wittens, omdat mij verteld was dat de klachten die ik had, niet meer weg zouden gaan. Verdere behandeling was niet mogelijk. Professor Wittens en...

 • 9.8

  Trombosedienst INR Trombosedienst, Arnhem-Nijmegen-Zevenaar - Nijmegen

  14 januari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Elke vraag wordt onmiddellijk beantwoord en, omdat ik zeer hardhorend ben en ik geen telefoongesprekken kan voeren, gebeurt dat per e-mail.Top!

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Trombose?

Er zijn in totaal 355 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Trombose. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland