Trombose

Synoniemen: diepveneuze trombose, trombosebeen, trombosebenen

Bij trombose sluit een bloedstolsel een bloedvat deels of helemaal af. Het bloed stroomt dan niet meer goed weg. Trombose komt het meeste voor in de benen. Lees hier meer over de oorzaken, symptomen en behandeling van trombose. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

De behandeling van de aandoening Trombose is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 718 waarderingen.

In het kort

 • Iedereen heeft weleens een wondje. Aan uw hand of in uw gezicht. Dit wondje gaat vanzelf dicht door bloedstolling. Bloedplaatjes en eiwitten klonteren samen. Ze vormen een stolsel en sluiten het wondje af.
 • Bij trombose is de bloedstolling in de war. In uw bloedvaten ontstaan stolsels zonder dat er een wondje is. Als zo’n bloedstolsel een bloedvat gedeeltelijk of helemaal afsluit, dan spreken we over trombose.
 • Soms schiet een bloedstolsel helemaal of een stukje ervan los. De bloedstroom voert dit bloedpropje mee naar een andere ader of slagader. Zo’n losgeschoten bloedprop heet een embolie en is gevaarlijk. Daarom is het belangrijk om trombose op tijd te behandelen, zodat een longembolie kan worden voorkomen. 

Bronnen: Trombosestichting, Thuisarts.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.3

  Ziekenhuis St. Anna Ziekenhuis, locatie Geldrop - Geldrop

  15 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Een hele schok, plotseling opgenomen in het ziekenhuis, maar wat hebben het verpleegkundig personeel en de behandelend arts mij goe opgevangen. Zeer tevreden!

  Reactie van/namens Ziekenhuis St. Anna Ziekenhuis, locatie Geldrop - Geldrop

  geplaatst op 15 november 2018

  Dank u dat u deze mooie beoordeling deelt op ZorgkaartNederland. Met vriendelijke groet, afdeling communicatie St. Anna Ziekenhuis

 • 9.5

  Thuiszorg King Thuiszorg - Tiel

  13 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik heb het heel fijn ervaren, ik vond het fijn dat er elke keer dezelfde persoon kwam. Ik vond de persoonlijke contact ook heel goed.

 • Cardioloog Rademaker, P.C. - Middelburg

  9 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Wat voor toelichting wilt u hebben als alles met een 10 wordt beoordeeld.Dr. P Rademakers is een modern en deskundig zorgverlener. Tevens vriendelijk behulpzaam personeel

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Trombose?

Er zijn in totaal 340 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Trombose. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland