Zaadbalontsteking

Synoniemen: ontsteking van de teelbal, ontsteking van de zaadbal, orchitis, teelbalontsteking, teelbalontstekingen, zaadbalontstekingen

Zaadbalontsteking is ook bekend onder de namen teelbalontsteking en orchitis. De aandoening is vrij zeldzaam. Mannen boven de 45 jaar oud hebben een grotere kans om zaadbalontsteking te krijgen. Omdat de zaadbal en de bijbal dicht bij elkaar liggen, is het soms lastig om vast te stellen waar de ontsteking precies zit. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom zaadbalontsteking ervaren.

Bron: CWZ.nl

 

De behandeling van de aandoening Zaadbalontsteking is gewaardeerd met een 8.4 op basis van 14 waarderingen.

In het kort

 • Zaadbalontsteking kan het gevolg zijn van een bacteriële infectie of een virus. Denk aan bijvoorbeeld de e
 • coli bacterie of als complicatie na een prostaatontsteking. Ook seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) als gonorroe, chlamydia en syfilis kunnen zaadbalontsteking veroorzaken.
 • Symptomen zijn onder meer koorts, misselijkheid, diarree, roodheid en zwelling van de zaadbal, pijn bij het plassen en bloed in het sperma.
 • Via een urineonderzoek kan uw arts de oorzaak van de zaadbalontsteking vaststellen. Is er een vermoeden van een soa, dan volgt een bloedonderzoek.
 • Behandeling van zaadbalonsteking gebeurt vaak met antibiotica. Bedrust, verband en speciale kompressen kunnen helpen om de pijn en zwelling te bestrijden.

Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Uroloog Mierlo, M.M.K.B. van - Spijkenisse

  25 juli 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Zeer prettig consult bij deze arts gehad. Ondanks dat de wachttijd wat opliep, zeer tevreden met het consult. Duidelijk dat mw. ruim de tijd neemt voor haar cliënten, wat ik persoonlijk een grote...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Diagnostisch centrum De Röntgendokters - Breda

  15 januari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  heel goed

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 7.7

  Huisarts Pierrot, C.I.C.A. - Vinkeveen

  8 december 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik ben ontzettend geschrokken van de uitspraak van Dokter Pierrot. Pijn en uitstralingspijn verzin ik niet. Ontstoken bal, ontstoken zaadlijders, pijn in lies, nieren, onderbuik tot navel aan toe,...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Zaadbalontsteking?

Er zijn in totaal 14 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Zaadbalontsteking. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland