Zaadbalontsteking

Synoniemen: ontsteking van de teelbal, ontsteking van de zaadbal, orchitis, teelbalontsteking, teelbalontstekingen, zaadbalontstekingen

Zaadbalontsteking is ook bekend onder de namen teelbalontsteking en orchitis. De aandoening is vrij zeldzaam. Mannen boven de 45 jaar oud hebben een grotere kans om zaadbalontsteking te krijgen. Omdat de zaadbal en de bijbal dicht bij elkaar liggen, is het soms lastig om vast te stellen waar de ontsteking precies zit. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom zaadbalontsteking ervaren.

Bron: CWZ.nl

 

De behandeling van de aandoening Zaadbalontsteking is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 16 waarderingen.

In het kort

  • Zaadbalontsteking kan het gevolg zijn van een bacteriële infectie of een virus. Denk aan bijvoorbeeld de e
  • coli bacterie of als complicatie na een prostaatontsteking. Ook seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) als gonorroe, chlamydia en syfilis kunnen zaadbalontsteking veroorzaken.
  • Symptomen zijn onder meer koorts, misselijkheid, diarree, roodheid en zwelling van de zaadbal, pijn bij het plassen en bloed in het sperma.
  • Via een urineonderzoek kan uw arts de oorzaak van de zaadbalontsteking vaststellen. Is er een vermoeden van een soa, dan volgt een bloedonderzoek.
  • Behandeling van zaadbalonsteking gebeurt vaak met antibiotica. Bedrust, verband en speciale kompressen kunnen helpen om de pijn en zwelling te bestrijden.

Bron: Mens-en-gezondheid.infonu.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Zaadbalontsteking?

Er zijn in totaal 16 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Zaadbalontsteking. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland