Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Carine Besselink- Berendsen

Carine Besselink- Berendsen

Mijn naam is Carine Besselink-Berendsen en ik ben 38 jaar en woon in Arnhem. Mijn grootste geluk is dat ik samen met mijn man Sydney een kindje mocht krijgen: Quintin. Hij is nu 8 maanden oud. Ik kan een gezond leven leiden dankzij een donornier die ik van mijn vader kreeg in 2003. Ik volg een thuisstudie sociale media marketing, maar mijn achtergrond ligt in de gezondheidszorg. Als vrijwilliger ben ik werkzaam bij Patiëntenfederatie Nederland.

Blogs van deze auteur

Blog Als een telefoontje geen gesprek blijkt te zijn

Als een telefoontje geen gesprek blijkt te zijn

27 maart 2023 Carine Besselink- Berendsen

Het is woensdagmiddag. Ongeloof en verdriet overheersen. De dag ervoor bleek bij een standaard-echo dat het hartje van ons kindje niet meer klopt. Ik was 18 weken zwanger. Dan gaat plotseling de telefoon.

Blog Geen bericht is niet altijd goed bericht

Geen bericht is niet altijd goed bericht

18 oktober 2022 Carine Besselink- Berendsen

Bij de nefroloog (=nierdokter) in het ziekenhuis op de polikliniek , waar ik kom voor mijn controle van mijn donornier, zeggen ze al lang: "Geen bericht is goed bericht!”

Blog Een Zorgkaartje voor mijn corona-afdeling

Een Zorgkaartje voor mijn corona-afdeling

11 mei 2021 Carine Besselink- Berendsen

“Die stomme corona”. Zo noemt mijn zoontje het. En dat mag. Want dat is het ook. De reden dat alles dicht zit en bijvoorbeeld zijn zwemles niet doorgaat. Maar ik ben hoogrisicopatiënt met m’n donornier, dus voorzichtigheid was geboden. Toch ging het mis.

Blog Als lotgenoten krachten bundelen

Als lotgenoten krachten bundelen

24 februari 2021 Carine Besselink- Berendsen

Mijn vriendin Mariëlle maakt donorkunst en hanteert daarnaast de schaar in haar kapsalonnetje aan huis. Ik blog over mijn niertransplantatie en besloot nu ook mijn haar te doneren.

Blog PGO, nut en noodzaak

PGO, nut en noodzaak

23 juni 2020 Carine Besselink- Berendsen

In 2016 verliep mijn zwangerschap vlot, maar vragen van de apotheek kon ik als patiënt moeilijk beantwoorden. Kunnen zij niet inmiddels digitaal bij mijn gegevens?

Blog Nierpatiënt met koortspiekje in coronatijd

Nierpatiënt met koortspiekje in coronatijd

14 april 2020 Carine Besselink- Berendsen

Het dagelijks leven werd al enige tijd beheerst door het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding in te dammen. En toen kreeg ons zoontje koorts.

Blog Door het leven gegeven

Door het leven gegeven

12 maart 2020 Carine Besselink- Berendsen

Op World Kidney Day wil ik een herinnering met jullie delen. Op 11 februari 1991 lag ik om 8.00 uur op de operatiekamer voor mijn eerste nieuwe nier. Ik was 11 jaar.

Blog De fysiotherapeut: zet net een extra stapje bij!

De fysiotherapeut: zet net een extra stapje bij!

8 september 2019 Carine Besselink- Berendsen

Een kunstheup krijgen is best een langdurig proces waarbij je veel ondersteuning nodig hebt. Laat staan bij twee nieuwe heupen!

Blog Een klein kindje, een groot verlies

Een klein kindje, een groot verlies

16 juli 2019 Carine Besselink- Berendsen

Met een zwangerschap van 18 weken denk je dat alles safe is. De eerste kritische drie maanden zijn immers voorbij. We waren al bezig om een babykamer in te richten en we hadden nagedacht over een mooie naam. Op een donderdag kregen we een echo tijdens een standaardcontrole bij de gynaecoloog. Toen kwam het verdrietige nieuws dat ons kindje was overleden. Ongeloof heerste de eerste dagen, maar na een echo in het weekend erna bleek dat het hartje echt niet meer klopte.

Blog Medicijnen: van levensbelang

Medicijnen: van levensbelang

23 april 2019 Carine Besselink- Berendsen

Medicijnen zijn van levensbelang als je een donornier hebt. Al voordat er zicht was op een donornier, kreeg ik van de arts al voorlichting over de medicijnen en hun werking. Toen ik eenmaal een nieuwe nier had gekregen mocht ik zelfs met mijn vader naar een voorlichtingsdag over de medicijnen georganiseerd door de medicijnfabrikant zelf.