Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Tineke den Boer

Tineke den Boer

Mijn naam is Tineke den Boer en ik ben geboren in 1955. 
Binnenkort ga ik met pensioen. Dan stopt mijn IVA bij het UWV. Ik heb veel operaties gehad: ellebogen, pols, knie, maar voornamelijk operaties aan mijn rug. Een drietal wervels zijn vastgezet en heb een klapvoet opgelopen bij een privé-kliniek, waardoor ik onder de 20 graden orthopedische laarzen draag, maar waar ik geen grote afstanden mee kan lopen.

Ik heb een man, kinderen en kleinkinderen en daar geniet ik enorm van.

 

Blogs van deze auteur

Blog Moeten wij naar het buitenland voor onze hoognodige medicijnen?

Moeten wij naar het buitenland voor onze hoognodige medicijnen?

27 januari 2023 Tineke den Boer

Al jarenlang gebruik ik Rivotril. Van de generieke clonazepam krijg ik helaas nare bijwerkingen. Alleen nu is Ritrovil al maanden niet verkrijgbaar.

Blog Op zoek naar orthopedische laarzen

Op zoek naar orthopedische laarzen

18 juli 2022 Tineke den Boer

Wanneer je net als ik een klapvoet oploopt, kun je niet meer normaal lopen of rennen. Je hebt dan een hulpmiddel nodig. Ik dacht dit eerst op te kunnen lossen met krukken, maar dat werd een ramp. De aangedane voet sleept, ook met de krukken, en dat is zeer vermoeiend.

Blog Meer aandacht voor reumazorg

Meer aandacht voor reumazorg

4 november 2020 Tineke den Boer

Er is momenteel zoveel gaande dat we bijna de gewone ziekten vergeten. COVID-19 is waar terecht aandacht naartoe gaat. Maar ook reguliere zorg moet doorgaan.

Blog Over de grens

Over de grens

20 augustus 2020 Tineke den Boer

“Ach mevrouwtje, het is maar een kleine hernia, dat kan nooit zoveel pijn geven als u nu aangeeft.” Daarmee werd ik door mijn Nederlandse neuroloog weggestuurd.

Blog Waarom ZorgkaartNederland zo belangrijk is

Waarom ZorgkaartNederland zo belangrijk is

16 januari 2020 Tineke den Boer

Wanneer ik van mijn huisarts een doorverwijzing krijg voor een specialist, gaat er direct een bericht per fax of e-mail naar het betreffende specialisme. Aan de huisarts vraag ik – als ik een voorkeur heb voor een specialist – dit erbij te zetten. Dit keer werd ik doorverwezen naar orthopedie. Daar heb ik wisselende ervaringen mee. Ik vind het belangrijk dat mensen deze ervaringen op ZorgkaartNederland delen, want dan heb je wat te kiezen als patiënt.

Blog Zorgverzekeringen: je zou er hoofdpijn van krijgen!

Zorgverzekeringen: je zou er hoofdpijn van krijgen!

24 december 2019 Tineke den Boer

Nog een paar dagen te gaan voor je je keuze voor je zorgverzekering moet hebben gemaakt: blijf je of vertrek je? Met dit verhaal wil ik er eigenlijk iedereen adviseren om je goed te verzekeren vóórdat je chronisch ziek wordt.

Blog Ik kan niet zonder mijn neurostimulator

Ik kan niet zonder mijn neurostimulator

22 juli 2019 Tineke den Boer

Ik ben een - zoals men noemt - uitbehandelde patiënt. Mijn onderste drie ruggenwervels zijn vastgezet. Medicijnen werken niet, maar ik verga van de zenuwpijn in mijn linkerbil, -heup en -been tot aan mijn tenen toe. Maar ik wil zo graag van de pijn af. Ik ben geopereerd en heb een wegenkaart van West Brabant aan littekens. Nog heb ik zenuwpijn. Ook liep ik een klapvoet op. De werkgever is failliet. Ik kom eigenlijk niet meer buiten. Kortom, ik zit thuis tegen vier muren te kijken.

Blog Schreeuwend tekort

Schreeuwend tekort

18 februari 2019 Tineke den Boer

Mensen zoals ik, met afschuwelijke chronische zenuwpijn en botpijn, moeten van de opiaten af. Massaal kicken we af. De centra waar je kunt afkicken zitten overvol. We worden eerst overal mee volgestopt en nu we daaraan zijn gewend, moeten we maar cold turkey stoppen. Het is dat ik mijn pijn niet even een dag aan de minister van Volksgezondheid kan geven, maar hij zou schreeuwen om de juiste medicijnen.

Blog Stoptober: Stoppen met roken

Stoptober: Stoppen met roken

30 oktober 2018 Tineke den Boer

De maand oktober is bijna voorbij en loopt ook Stoptober af: de maand waarin heel veel mensen zijn gestopt met roken. Tineke vertelt over haar ervaringen om te stoppen.

Blog Wat als je lichaam het niet meer aankan?

Wat als je lichaam het niet meer aankan?

13 september 2018 Tineke den Boer

Vakantie, je kijkt er zo lang naar uit. Even niks aan je hoofd, geen zorgen, geen bedden opdekken, niet koken, wassen, etc. Je bent chronisch ziek, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook niet op vakantie zou kunnen.