Ik voel me gezond

Geplaatst op 27 juni 2019 door - 137 keer bekeken

Foto Ik voel me gezond

Veilig ingebakerd tussen de Sjoel en de Gereformeerde Kerk breng ik deze week door in het pittoreske Elburg. Ik wandel veel. Met een gelukzalige glimlach geniet ik van de rakelings langsscherende glanzende zwaluwen langs mijn gladde geschoren benen.

Ik loop langs het water met de hond en overpeins mijn schrijfactiviteiten van vanmorgen. Ik was beland bij het gedeelte in mijn boek waar ik schrijf waar ik blij van word. De ruwe draft is er al, nu aan de herschrijf. Ik lees terug dat ik blij word van knisperende schone lakens, mijn favoriete bodylotion, de geur van vers gemaaid gras, een stralende zonsopkomst.

Ik ben gezond

En ook dat ik gezond ben. Toen schreef ik dat ja. Dat ik gezond ben. Nou ja, als je de batterij pillen en mijn tweemaandelijkse infusie even wegdenkt, dan klopt het wel. 

Maar, eigenlijk klopt het niet. Ik zit te denken hoe het wel kloppend kan worden. Het thema van mijn blogs gaat immers over beter worden. Wel is het bijzonder dat je hierdoor toch verandert. Of was ik daar al mee bezig? De verandering. De transitie. Beter worden. De slang die haar huidje verliest.

Ik word al jaren beter

Ja, in mijn werkzame leven doe ik dat al jaren. Beter worden. Alles wat ik niet leuk vind, doe ik niet zelf . En waar ik goed in ben, daar wil ik nog beter in worden en ik zorg er dan ook voor dat ik daarvoor alle middelen gebruik. Nóg beter worden is ook het thema waarin ik teams aan de telefoon opleid. Door deze kronkel borrelt het naar boven.

En ineens weet ik het! Ik VOEL me gezond. Dat is het. En hoe fijn is dat. En met een grijnzende glimlach geniet ik van deze zin.

Lees meer blogs van Marianne > 
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland