Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Marianne van de Water

Marianne van de Water

Marianne is een sprankelde vrouw die van uitdagingen houdt. Ze heeft sinds 1993 de diagnose colitis ulcerosa. Zij heeft 21 jaar nergens last van gehad en gebruikte ze geen medicatie. Totdat in 2013 na haar reis in Egypte iedereen dacht aan de vloek van de farao. In 2016 en 2017 resulteerde het in 2 ernstige opvlammingen inclusief ziekenhuisopnames. Met name in deze periode schreef ze veel van haar nu te lezen blogs.

Haar motto is dan ook Beter Worden.

Marianne is getrouwd met Andre en zij hebben 2 volwassen kinderen, dochter Madelon en zoon Jeroen en poezekind Yuna) Sinds 2006 heeft Marianne haar eigen bedrijf als expert in koude acquisitie (spreker/trainer).

Haar blogs zijn eerder geplaatst op de site van CCUVN en geven een positieve kijk op het leven in het algemeen en haar leven (nu met #IBD) in het bijzonder, plus haar doel in het leven: (nog) BETER WORDEN.

Verder schrijft ze regelmatig over haar algemene bevindingen in de de zorg. Ze geeft graag een positieve blik op deze bijzondere branche.

Blogs van deze auteur

Blog Kiezen voor een ziekenhuis dat bij je past

Kiezen voor een ziekenhuis dat bij je past

24 juli 2023 Marianne van de Water

Vandaag test ik één van de keuzehulpen op ZorgkaartNederland. Met deze keuzehulpen kunnen mensen zorginstellingen met elkaar vergelijken. Maar hoeveel mensen kiezen er bewust als de nood aan de man is?

Blog Hospitality in het hospitaal

Hospitality in het hospitaal

28 januari 2021 Marianne van de Water

Naast mij landt het vliegtuig uit Qatar. Het neemt me mee naar een zonnig oord. Heel kort maar. Want ik ben benieuwd. Hoe is het straks weer in het ziekenhuis?

Blog ‘Papa hoeft niet te worden gereanimeerd’

‘Papa hoeft niet te worden gereanimeerd’

28 mei 2020 Marianne van de Water

Ik zie nog zijn gezicht nadat hij deze beslissing moest maken. Alweer een paar jaar geleden. Kort voor dat hij de operatiekamer in moest voor een pacemaker.

Blog Aan het infuus

Aan het infuus

13 september 2019 Marianne van de Water

Ik volg route 11. De deuren gaan vanzelf voor me open. Iets verderop hangt het bordje ‘Dagbehandeling’. Dag behandeling? Niks dag behandeling, hallo behandeling!

Blog Kanjer Kim

Kanjer Kim

8 augustus 2019 Marianne van de Water

Van de week belde ze me. We kennen elkaar van de telefoon. Al eerder hadden we contact met elkaar gehad. Ze klonk vriendelijk en jong. Deze dame was er zo één als de NMB (ze denkt met u mee) of misschien nog wel beter, als Tefal (die denkt ook aan alles).

Blog Op naar het infuus

Op naar het infuus

25 juli 2019 Marianne van de Water

Het water glijdt langs mijn lijf. Ik sta genietend onder de warme douche en was mijn haren. Daarna sop ik me in met een van mijn favoriete geuren. Afdouchen doe ik koud. Verfrissend en volgens de Wim Hof Methode. Ik vervolg mijn ochtendritueel en wrijf me in met een heerlijke bodylotion. Ik geniet nu al.

Blog Ik voel me gezond

Ik voel me gezond

27 juni 2019 Marianne van de Water

Veilig ingebakerd tussen de Sjoel en de Gereformeerde Kerk breng ik deze week door in het pittoreske Elburg. Ik wandel veel. Met een gelukzalige glimlach geniet ik van de rakelings langsscherende glanzende zwaluwen langs mijn gladde geschoren benen.

Blog Dagje Boshuis

Dagje Boshuis

20 mei 2019 Marianne van de Water

Uitnodigend is het gras, zo pas gemaaid. De wind ruist door de bomen, tussen de buien door is de temperatuur goed en de hemel blauw. Ik zet mijn fiets tegen de strak in de groene verf staande houten garage. Dan zet ik het buitenboeket in de vaas, solidago, vrouwenmantel, dille en prachtige blauwe delphinium. Hier word ik zo blij van.

Blog Dag van het Gehoor – 3 maart

Dag van het Gehoor – 3 maart

1 maart 2019 Marianne van de Water

Hij ploft naast me op de stoel, nadat hij vroeg of deze nog vrij was. Verbaasd kijk ik op. In een vliegtuig heb je immers toch een aangewezen plek? Hij verontschuldigt zich door te zeggen dat hij iets te laat was, hij zat nog lekker met een wijntje te wachten. ‘Ok’, denk ik.

Blog Een kraal als krachtbron van herstel

Een kraal als krachtbron van herstel

25 oktober 2018 Marianne van de Water

Oktober staat bekend als borstkankermaand. Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. De ziekte komt het meest voor bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Over de impact van de ziekte schreef Marianne van de Water deze blog.