Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Huisarts - pagina 2

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

21 artikelen

Blog Opnemen van het gesprek met uw arts? Goed idee!

Opnemen van het gesprek met uw arts? Goed idee!

31 januari 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Kent u dat gevoel, dat u na het consult bij uw arts niet meer precies weet wat is besproken? Of dat uw partner andere dingen heeft gehoord dan u zelf? Dat is niet gek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat patiënten gemiddeld 30% onthouden van wat de arts vertelt.

Blog Leefstijladvies van de huisarts? Graag!

Leefstijladvies van de huisarts? Graag!

29 mei 2017 Milou Oomens

Vroeger had ik best vaak buikpijn. Soms lag ik er huilend van op de bank. De huisarts wist er niet zoveel raad mee. Mijn ouders koppelden het op een gegeven moment aan stress. Het gebeurde bijvoorbeeld wel eens voordat ik naar paardrijles ging. Best vreemd, want dat is (nog steeds) een van mijn grote hobby’s. Je zou toch denken dat ik juist daar geen buikpijn van moet krijgen?

Blog Hoe vertel ik het mijn dokter? Tien tips

Hoe vertel ik het mijn dokter? Tien tips

28 februari 2017 Mariëtte Robijn

Ponskaartje, waar is mijn ponskaartje. En sokken, heb ik wel schone sokken aan? Zometeen moet ik op zo’n bank voor een of ander onderzoekje en dan zit ik daar met smoezelige sokken. Dan denkt hij (ik heb een hij) natuurlijk dat ik mezelf verwaarloos. Zul je zien dat hij gaat vragen: heb je weleens moeite met aankleden? Dus ik moet ergens twee dezelfde schone sokken zien te vinden. Wat?! Hoelaat is die afspraak, ohnee ik dacht 3 uur! Half drie? Crisis en het is altijd zo lastig om te parkeren op dinsdag, nou ja we gaan, die sokken trek ik anders wel gewoon uit. Ja ik kom eraan even mijn voeten afspoelen.

Blog Geweld in de zorg

Geweld in de zorg

20 januari 2017 Heidi Splint

Er moet mij iets van het hart.2017 wordt ongetwijfeld een jaar vol nieuwe kansen, en wensen. Maar toch denk ik nog steeds terug aan het nieuws van het geweld tegen hulpverleners tijdens de afgelopen jaarwisseling.

Blog Een videoconsult iets voor u?

Een videoconsult iets voor u?

24 november 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Videoconsults waarbij patiënt en dokter elkaar kunnen zien op het beeldscherm van hun pc, tablet of telefoon zijn niet nieuw. Maar van een echte doorbraak is nog geen sprake. Toch zijn heel wat voorbeelden te geven van situaties waarin een videoconsult veel tijd en moeite kan besparen.

Blog Mijn eerste hulpmiddel

Mijn eerste hulpmiddel

7 november 2016 Gerdi Verbeet

Gerdi Verbeet heeft last van haar rechterhand. Iets wat haar behoorlijk kwelt. “Soms zit ik ’s nachts rechtop in bed van de pijn.” ZorgkaartNederland volgt de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie Nederland in de route die zij aflegt als patiënt.

Blog De oude buurvrouw

De oude buurvrouw

3 november 2016 Redactie ZorgkaartNederland

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Rianne van Pijkeren, beleidsmedewerker ZorgkaartNederland.

Blog Het witte jassen syndroom

Het witte jassen syndroom

27 oktober 2016 Marieke Timmer

Ik heb al jaren last van een hoge bloeddruk in combinatie met een paramedische opleiding. Hoewel ‘last hebben van’ niet helemaal correct is, want eigenlijk merk ik van die bloeddruk op zich helemaal niets. En die medische achtergrond is vooral heel handig, zeker omdat ik graag zelf de regie houd over mijn gezondheid. Maar dat lukt niet altijd helaas. Zo kwam ik voor iets onbenulligs bij de huisarts toen ik en passant ook even aan de bloeddrukmeter werd gelegd. “Oei!” riep mijn huisarts geschokt, “die is wel erg hoog.” De fitheid waarmee ik vlak daarvoor de behandelkamer binnenstapte, veranderde acuut in een gevoel van onbehagen. En dat was nog vóór ik ongevraagd het medische circuit in werd geslingerd.

Blog Soms ben je niet alleen doktersassistente, maar ook nog mens

Soms ben je niet alleen doktersassistente, maar ook nog mens

18 oktober 2016 Heidi Splint

Als doktersassistente heb je vele taken. Je bent druk bezig om alles zo goed mogelijk te doen voor de huisartsen en patiënten. Soms is het niet alleen maar een bloeddruk meten, of een wondcontrole uitvoeren, of een afspraak maken bij de huisarts voor de patiënt.

Blog #MijnZorgErvaring

#MijnZorgErvaring

6 oktober 2016 Redactie ZorgkaartNederland

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Peter Bekel, online marketeer.