Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Klarinda de Rijke over Ziekenhuis

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

4 artikelen

Blog Ik heb extra tijd

Ik heb extra tijd

7 mei 2019 Klarinda de Rijke

Bijna anderhalf jaar geleden lag ik op de Intensive Care in Ede. De allergie voor mijn kat veroorzaakte een gigantische astma-aanval. Ik ging een week onder zeil en aan de beademing, zodat mijn longen konden herstellen. Hoe is het nu? Heb ik last van het Post Intensive Care Syndroom?

Blog Van sondevoeding naar kroketten: een uitdaging

Van sondevoeding naar kroketten: een uitdaging

20 november 2018 Klarinda de Rijke

Na twee weken sondevoeding mag eindelijk de slang uit mijn neus. Tenminste als het me lukt om goed te eten. En daar heeft de diëtist uitdagende ideeën over.

Blog Ruzie

Ruzie

22 mei 2018 Klarinda de Rijke

“Hou toch is eens &%*^ je mond! Ga slapen! Echt, ik word gek van je!” Ik draai mij om en doe mijn slaapmasker af. Wat is hier aan de hand? Weer hoor ik haar schreeuwen: “Denk je dat je hier in je eentje ligt. Nou mooi niet.”

Blog Wassen, plassen en verkassen

Wassen, plassen en verkassen

11 mei 2018 Klarinda de Rijke

“Kom we gaan je haren wassen, ze zijn zo vet!” Mijn bed kuilt achterover en achter mijn hoofd hoor ik gekraak. “We leggen een plastic zak achter je, zodat je na het haren wassen niet in een nat bed ligt.” De verpleegkundige giet water over mijn hoofd en de andere begint door mijn haar te woelen. Ik ruik de typische geur van parfumvrije shampoo. Na drie bekertjes spoelen, is mijn haar klaar. Ik ben gedoucht.

Filters