Naar de navigatie Naar de inhoud

Op vakantie: denk aan de juiste vaccinaties!

Geplaatst op 22 juli 2016 door - 1688 keer bekeken

Foto Op vakantie: denk aan de juiste vaccinaties!

Binnenkort op vakantie? Wist u dat u in Kroatië en andere Europese landen soms ook al vaccinaties nodig heeft? Lees snel verder en kom nog meer te weten over reizigersvaccinaties.

Wist u dat…

…in veel reisbrochures vermeld staat dat vaccinatie niet verplicht is?
‘Niet verplicht’ zegt echter niets over het risico op ziekten in een land. Check altijd zelf wat het advies is voor de verschillende bestemmingen via bijvoorbeeld sites als LCR.nl (Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) of schakel een GGD in bij u in de buurt.  

…u uw vaccinaties voordat u op reis gaat op tijd moet regelen?
Zorg ook dat u op tijd de vaccinaties haalt die u nodig heeft, sommige vaccinaties hebben een incubatietijd van 3 maanden. Vraag op tijd een consult aan bij een GGD bij u in de buurt. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van uw arts of zorgverzekeraar. Wellicht heeft u al eerder vaccinaties gehaald check dan de geldigheid van de vaccinaties.

…u thuis ook vaccinaties kunt krijgen?
Tegenwoordig kunt u ook vaccinaties krijgen waarbij de arts/verpleegkundige aan huis komt. Dat scheelt een ritje naar een GGD instelling. Ze geven advies op basis van een invulformulier met uw gegevens over de reis die u plant. Bekijk de mogelijkheden op thuisvaccinatie.nl.

…de meeste vaccinaties worden vergoed door uw zorgverzekeraar?
Vaak worden de kosten van een consult en de vaccinaties vergoed door zorgverzekeraars. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. Het is natuurlijk wel verstandig om de polisvoorwaarden van uw verzekering te checken, zodat u weet of het wel of niet vergoed wordt.

…dat inentingen niet alleen worden aanbevolen bij Tropische bestemmingen, maar ook voor sommige Europese landen?
Veel mensen weten niet dat vaccinaties worden aanbevolen voor landen binnen Europa. Denk bijvoorbeeld aan Kroatië, hier adviseert het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering een vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP.Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"