Naar de navigatie Naar de inhoud

Zorg bij overgangsklachten krijgt een 8,4 op ZorgkaartNederland

Geplaatst op 11 april 2019 door - 1617 keer bekeken

Foto Zorg bij overgangsklachten krijgt een 8,4 op ZorgkaartNederland

Patiënten die te maken hebben gehad met overgangsklachten, zijn zeer tevreden over de zorg die zij hiervoor hebben ontvangen.

In totaal hebben 297 waarderingen op ZorgkaartNederland betrekking op deze aandoening. Bij 54 procent hiervan worden zorgorganisaties gewaardeerd en bij de overige 46 procent betreft het de zorgverleners die gewaardeerd worden. Gemiddeld wordt er een 8,4 gegeven. Zowel zorgverleners als zorgorganisaties worden met ditzelfde cijfer gewaardeerd.

Gemiddelde cijfer varieert van 8,3 tot 8,5  

In de tabel zijn naast de totale waarderingen ook de gemiddelde waarderingen per onderwerp opgenomen. Op onderwerpniveau is te zien dat de gemiddelde cijfers variëren van 8,3 tot 8,5. Ook is te zien dat de waarderingen van zorgorganisaties soms wat hoger liggen dan van zorgverleners.

Onderwerp

Zorgorganisaties

Zorgverleners

Totaal

Behandeling

8,3

8,3

8,3

Informatie

8,7

8,2

8,4

Luisteren

8,5

8,4

8,5

Medewerkers

8,7

8,2

8,5

Accommodatie

8,5

8,2

8,4

Afspraken

8,7

8,3

8,5

Totaal

8,4

8,4

8,4

 

 

'De arts is fijn, vriendelijk en kundig'

In de toelichtingen bij de hoge cijfers wordt veel over de arts zelf gesproken. De arts is fijn, vriendelijk en kundig en stelt je op je gemak. Ook wordt gezegd dat er sprake is van een duidelijke uitleg en een luisterend oor. Naast de arts zijn patiënten ook positief over het advies zelf; deze is goed, praktisch en duidelijk. Tot slot wordt positief gesproken over de behandeling van de overgangsklachten. 

In totaal zijn er 31 waarderingen onder de 5,5. In de toelichtingen van deze groep is te lezen dat de betreffende arts weinig oog of aandacht had voor de klachten. Ook wordt geschreven dat de arts weinig betrokken was, geen luisterend oor had en gehaast was.

 Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders