Naar de navigatie Naar de inhoud
Helpcentrum Helpcentrum

Ontdek ZorgkaartNederland

Meetmethoden

Je wil aan de slag met het verzamelen van geverifieerde waarderingen! Top!

Er zijn veel verschillende manieren om geverifieerde waarderingen te verzamelen. Het hangt van je eigen situatie en wensen af welke methode het beste bij jouw organisatie en haar patiënten of cliënten past.

1. Via print uitnodigen
Via de persoonlijke beheeromgeving van je ZorgkaartNederland pakket maak je met één druk op de knop een serie unieke codes aan, en deze kun je downloaden in een zogenaamd .csv bestand. Deze codes kun je op een visitekaartje of ander printproduct afdrukken. Voor, tijdens of na het zorgtraject geef je het visitekaartje of de folder aan je patiënten of cliënten mee. Zij vullen hun unieke code in op ZorgkaartNederland, waar zij vervolgens hun waardering kunnen schrijven.
Deze methode is niet geschikt voor een PREM uitvraag.

2. Digitaal uitnodigen
Via de persoonlijke beheeromgeving van je ZorgkaartNederland pakket maak je met één druk op de knop een unieke link aan die je zelf via e-mail, patiëntportaal of ander digitaal kanaal aan je patiënten toestuurt. Je patiënten volgen deze link naar ZorgkaartNederland en schrijven daar hun waardering voor jouw zorgorganisatie.
Deze methode is niet geschikt voor een PREM uitvraag.

3. ICT koppeling
Via de persoonlijke beheeromgeving van je ZorgkaartNederland pakket vraag je de informatie rondom de zogenaamde API koppeling aan. Daarmee kun je geverifieerde links integreren in je eigen applicatie of e-mailsysteem, om je patiënten voor, tijdens of na de zorg automatisch een bericht te sturen waarin je hen uitnodigt een waardering voor je te schrijven op ZorgkaartNederland. Dit vereist wel enige ICT-capaciteit van je eigen organisatie.
Deze methode is niet geschikt voor een PREM uitvraag.

4. Volledig ontzorgd
Je kunt dit ook allemaal uitbesteden aan een meetbureau of EPC/ECD-leverancier. Zij versturen de uitnodigingen, verzamelen de waarderingen en zorgen ervoor dat deze als geverifieerde waarderingen worden geplaatst op ZorgkaartNederland. Bovendien kunnen meetbureaus vaak ook nog andere services aanbieden zoals het toevoegen van vragen aan de vragenlijst die voor jouw specifieke situatie relevant zijn en uitgebreide rapportages.
Deze methode is bij uitstek geschikt voor een PREM uitvraag. 
Een overzicht van meetbureaus die werken met ZorgkaartNederland vind je hier.

Aan de slag

Geverifieerd meten kan alleen als jouw organisatie een beheerpakket heeft van ZorgkaartNederland. In je persoonlijke beheeromgeving vind je een uitgebreide handleiding van de diverse methoden en kun je er direct mee aan de slag.

Nog geen pakket? Met een paar klikken vraag je er eentje aan. Check onze speciale pakketpagina voor alle mogelijkheden.  

Vragen of advies?

Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?

Pakket aanvragen

Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.

Mijn vermelding

De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.

U kunt zelf een locatie toevoegen

Mijn waarderingen

Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.

Op de hoogte blijven?

Wilt u net als ruim 4000 andere zorgaanbieders maandelijks geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen en evenementen? Analyses, tips & tricks en ervaringsverhalen van andere gebruikers rechtstreeks in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Op de Kaart.  

Meer artikelen over "Het wat en hoe van geverifieerd meten":

Ins en outs van geverifieerd meten

Ins en outs van geverifieerd meten

Het groene vinkje draagt bij aan de betrouwbaarheid van ZorgkaartNederland.

Link naar artikel
Stappenplan geverifieerd meten

Stappenplan geverifieerd meten

Stap voor stap groene vinkjes verzamelen.

Link naar artikel
Meetbureaus

Meetbureaus

Een overzicht van de meetbureaus waar wij mee samenwerken.

Link naar artikel
Alles over "Het wat en hoe van geverifieerd meten"