Naar de navigatie Naar de inhoud

Dagelijks Leven

Organisatie

9
.1
Adres
Kanaal Zuid 145 7327 AA Apeldoorn
Telefoon
055-5766676
Er zijn 627 waarderingen voor deze organisatie Waarderen

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Dagelijks Leven

Wij zijn Dagelijks Leven en wij geloven dat zorg anders kan.

Wij bieden in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Huizen waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen. Wij bieden een veilige, sociale en vertrouwde omgeving. Waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan, dichtbij familie en naasten. Kortom een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis. En betaalbaar voor iedereen.

 

Typisch Dagelijks Leven.

Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen studio met badkamer. Dat is prettig voor als een bewoner even wat tijd voor zichzelf wil, want het onderhouden van sociale contacten speelt bij ons een belangrijke rol. Daarom heeft het huis twee gezamenlijke woonkamers waar de bewoners gezellig samen kunnen komen voor een kopje koffie, een praatje of een spelletje.

 Wij denken in mogelijkheden met behoud van de eigen regie. Bewoners bepalen zelf hoe laat ze naar bed gaan en opstaan. Wij kijken naar wat onze bewoner nog wél kan en stimuleren hem/haar actief mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Bewoners die willen helpen met koken, schoonmaken, tuinieren of klussen mogen dat. Alles mag en niets moet.

 Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd in de activiteitenruimte en wordt het eten vers bereid door de kok. Onze huizen worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een ruime tuin waar bewoners heerlijk kunnen genieten van de zon.

 

Zorg bij Dagelijks Leven.

Dementie is helaas niet te genezen, wel zijn er manieren om op een goede manier om te gaan met de ziekte: menselijk, sociaal en zo gewoon mogelijk. Met veel aandacht voor het eigen levensverhaal van een bewoner. Onze medewerkers zijn toegankelijk voor de bewoner en voor zijn of haar naasten.

 

Gewoon, als thuis.

Thuis komen familie en naasten gewoon over de vloer, zo ook bij Dagelijks Leven. Ieder moment van de dag kunnen familie en naasten binnenlopen. Wij nemen graag de bewoners mee naar buiten, voor een wandeling naar de markt of om te winkelen. Vanzelfsprekend zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

  • Waardeer deze organisatie

  • Er zijn 627 waarderingen voor deze organisatie

    Waarderen
  • Nieuwe zorgaanbieder?

  • Nog niet op deze site? Meld u nu aan!

    Aanmelden