Naar de navigatie Naar de inhoud

Borstkanker

Synoniemen: carcinoma mammae, mammacarcinomen, mammacarcinoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Overzicht van alle blogs over Borstkanker

Blog Meer dan genoeg

Meer dan genoeg

24 oktober 2019 Jacqueline Joosse

Toen de diagnose borstkanker werd gesteld, kon ik het niet geloven. Sterker nog, ik bleef stellig ontkennen dat ik borstkanker had, want ik kon dit er niet ook nog eens bij hebben.

Blog Een kraal als krachtbron van herstel

Een kraal als krachtbron van herstel

25 oktober 2018 Marianne van de Water

Oktober staat bekend als borstkankermaand. Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. De ziekte komt het meest voor bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Over de impact van de ziekte schreef Marianne van de Water deze blog.

Blog De mogelijkheden bij een borstreconstructie

De mogelijkheden bij een borstreconstructie

27 oktober 2015 John Sawor

Een klap in je gezicht. De grond wordt onder je voeten weggeveegd. De zekerheden in het leven, de toekomst, alle plannen die er waren, alles wordt anders.

Blog Diagnosestelling en second opinion borstkanker? Specialisatie werkt!

Diagnosestelling en second opinion borstkanker? Specialisatie werkt!

18 december 2014 Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Specialisatie in de zorg, is dat nodig? Jazeker. Al veel langer is bekend dat specialisatie verbetering van kwaliteit geeft. Recent werden de resultaten bekend van ons medisch handelen in de afgelopen anderhalf jaar. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het eerste volledig in borstkankerzorg gespecialiseerde ziekenhuis. In april 2013 zijn we geopend.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders
Website banner "Samen beslissen"