Naar de navigatie Naar de inhoud

Darmkanker

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Overzicht van alle blogs over Darmkanker

Blog Richtlijn aangepast? Vergeet de vaste klanten niet

Richtlijn aangepast? Vergeet de vaste klanten niet

26 mei 2021 Noks Nauta

Hoe weten zorgverleners wat goede zorg is en welke zorg ze moeten leveren? Dat staat in zogenaamde richtlijnen. Maar als richtlijnen worden aangepast naar nieuwe inzichten, weten artsen dat dan allemaal?

Blog Ik ga voor kwaliteit van leven

Ik ga voor kwaliteit van leven

7 juli 2016 Gerda Schapers

In 2010 kreeg ik de diagnose darmkanker stadium IV. Tumor in de dikke darm, 28 uitzaaiingen in de lever. Prognose maximaal 30 maanden. Vorige week mijn driemaandelijkse controle. Mijn oncoloog had goed nieuws voor me: nog steeds kankervrij (vanaf mijn laatste behandeling 7 maanden geleden). Dat werd dus een gezellige bijeenkomst want ik heb een alleraardigste oncoloog. Na zo’n consult heb ik dan een soort van feestelijk gevoel.

Blog Van mens zomaar patiënt

Van mens zomaar patiënt

10 december 2015 Bea de Bruin

Zo zit je om half zeven na het diner even een quiz te kijken en zo pak je een tasje in om naar het ziekenhuis te gaan en kom je in een andere wereld terecht.

Blog Ondervoed!

Ondervoed!

19 november 2015 Bea de Bruin

‘Utrechtse ziekenhuizen presteren steeds beter. De ziekenhuizen laten nog wel punten liggen bij de aanpak van ondervoeding’. Uit de AD top 100, zaterdag 14 november. Deze zin bracht mij acht jaar terug toen ik vier weken in een van deze ziekenhuizen verbleef.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders
Website banner "Samen beslissen"