Vruchtbaarheidsproblemen

Synoniemen: fertiliteitsprobleem, fertiliteitsproblemen, subfertiliteit, verminderde vruchtbaarheid, vruchtbaarheid verminderd, vruchtbaarheidsprobleem

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Vruchtbaarheidsproblemen is gewaardeerd met een 8.1 op basis van 439 waarderingen.

In het kort

 • 1 van de 6 stellen met een kinderwens krijgt te maken met vruchtbaarheidsproblemen.
 • Een stel heeft last van vruchtbaarheidsproblemen als de vrouw niet binnen één jaar zwanger wordt.
 • Het probleem kan bij de man en/of de vrouw liggen.
 • Als de vrouw ouder is dan 35 jaar, dan is het advies om na 6 maanden proberen de huisarts te bezoeken. Dit in verband met afnemende vruchtbaarheid bij vrouwen na die leeftijd.
 • Voor vrouwen die een kind willen, is het beter om geen alcohol te drinken, te stoppen met roken, geen drugs te gebruiken, matig koffie te drinken, niet overmatig sporten en stress beperken.
 • Speciale behandelingen kunnen stellen helpen om toch een kind te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een IVF-behandeling.
 • Als het niet lukt om een kind te krijgen, kan dat voor psychische problemen zorgen. Praten met je omgeving kan helpen. Als de klachten groot zijn, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

  Bron: Freya

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Ziekenhuis Isala Zwolle - Zwolle

  1 juli 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Super ziekenhuis. Naar een ziekenhuis gaan, is nooit leuk maar wat een kundige artsen en fijne verpleging! Duidelijke uitleg, nemen de tijd voor je en stellen je gerust. Momenteel met onderzoeken...

 • Gynaecoloog Teklenburg, G. - Zwolle

  1 juli 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Geweldige gynaecoloog. Verstaat zijn vak. Heel vriendelijk, meegaand, luistert goed. Duidelijke uitleg. Ontzettend voorzichtig, erg fijne arts!

 • Basisarts Blankestijn, M.E. - Zwolle

  1 juli 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Wat een super arts! Duidelijk, erg meegaand, lief en voorzichtig, heel geduldig. Legt bij alles uit wat ze doet voor en tijdens het onderzoek. Ik zag vreselijk tegen het HSG onderzoek op maar mw....

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Vruchtbaarheidsproblemen?

Er zijn in totaal 252 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Vruchtbaarheidsproblemen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland