Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Apotheek

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

5 artikelen

Blog Geen bericht is niet altijd goed bericht

Geen bericht is niet altijd goed bericht

18 oktober 2022 Carine Besselink- Berendsen

Bij de nefroloog (=nierdokter) in het ziekenhuis op de polikliniek , waar ik kom voor mijn controle van mijn donornier, zeggen ze al lang: "Geen bericht is goed bericht!”

Blog Schreeuwend tekort

Schreeuwend tekort

18 februari 2019 Tineke den Boer

Mensen zoals ik, met afschuwelijke chronische zenuwpijn en botpijn, moeten van de opiaten af. Massaal kicken we af. De centra waar je kunt afkicken zitten overvol. We worden eerst overal mee volgestopt en nu we daaraan zijn gewend, moeten we maar cold turkey stoppen. Het is dat ik mijn pijn niet even een dag aan de minister van Volksgezondheid kan geven, maar hij zou schreeuwen om de juiste medicijnen.

Blog Overstappen op andere medicatie

Overstappen op andere medicatie

14 februari 2017 Rolanda Bos

Misschien moet ik beginnen met een compliment aan mijn apotheek. Want die wist tot eind vorig jaar het schildkliermedicijn Thyrax voor mij op voorraad te houden. Terwijl de fabriek al veel eerder dat jaar was gestopt het middel te produceren. Ik slik een hoge dosis en in dit geval gold dat als een geluk bij een ongeluk. Want de onheilstijding die mij te wachten stond bij de overstap naar een ander middel, loog er niet om. En kon dus maar beter zo lang mogelijk worden uitgesteld.

Blog Medische noodzaak?

Medische noodzaak?

26 november 2015 Jaap Dik

Een licht grijs doosje in plaats van een witte verpakking. Of opeens een ander kleur pilletje. Dit is een herkenbare situatie voor veel medicijngebruikers sinds zorgverzekeraars een voorkeursbeleid voeren. Dit is het beleid waarbij verzekeraars bepaalde – door hen vastgestelde -, maar vergelijkbare medicijnen vergoeden. Meestal zijn dit de goedkoopste.

Blog Het duurt even, maar dan heb je ook wat

Het duurt even, maar dan heb je ook wat

13 augustus 2015 Jaap Dik

In mijn vorige blog schreef ik dat ik terug zou komen op medicatiebeoordelingen, door sommige ook wel de medicijn-APK genoemd. Uit de reactie van patiënten blijkt namelijk dat zij niet zo goed weten wat een medicatiebeoordeling inhoudt, en wat de omvang is. In de apotheek klinken regelmatig geluiden als ‘Mijn dokter houdt toch mijn medicatie in de gaten’. Of ‘Bij iedere medicijnafgifte controleren jullie toch mijn medicijnen’.