Naar de navigatie Naar de inhoud
Helpcentrum Helpcentrum

Ontdek ZorgkaartNederland

Let op: 10 dingen die vaak fout gaan bij het aanleveren

De PREM-vragen en waarderingstekst dienen te worden aangeleverd in overeenstemming met de functionele documentatie van de API connect-koppeling. Bij de aanlevering zien wij een aantal veelgemaakte fouten. We noemen hier de belangrijkste tien.

  1. Het ophalen van waarderingen dient aan te sluiten bij de spelregels van ZorgkaartNederland.

  2. Er kan gebruik worden gemaakt van de optie ‘niet van toepassing’ bij de PREM vragen. Echter moeten er altijd minimaal 4 cijfers worden ingevuld.

  3. De toelichting bij de cijfers moet altijd worden ingevuld. Als er bijvoorbeeld alleen “nvt” of een streepje staat, wordt de waardering afgekeurd. Bestaat de toelichting uit twee vragen? Bijvoorbeeld: “Waarover bent u zeer tevreden wat betreft de zorgverlening?” en “Wat kan er volgens u beter in de zorgverlening?”. Dan dienen de velden samengevoegd te worden tot één tekst voor aanlevering bij ZorgkaartNederland. Dat kan door de woorden ‘Gaat goed:’ en ‘Kan beter:’ te gebruiken als scheiding in de tekst.

  4. Er kan uitgevraagd worden voor welke aandoening de waardering wordt geschreven. De lijst met aandoeningen (in de API ‘diseases’) kan worden opgehaald bij ZorgkaartNederland. Dit is geen verplicht veld. Als er geen aandoening bekend is, vul deze dan ook niet in.

  5. Het moet duidelijk zijn voor welke locatie de waardering is geschreven. De lijst met locaties (in de API ‘companies’) kan worden opgehaald bij ZorgkaartNederland. Een locatie wordt aangeduid met een ZKN-ID, dit is de matchings-sleutel. 

  6. Er moet een contactgegeven aangeleverd worden. Dit is noodzakelijk voor het redactieproces van ZorgkaartNederland, maar wordt niet gepubliceerd (niet zichtbaar op de website). In onze privacyverklaring is meer te vinden over het gebruik van persoonsgegevens. Het contactgegeven is bij voorkeur het e-mailadres van de schrijver van de waardering, maar mag ook een telefoonnummer zijn. Dit dient altijd een valide e-mailadres of telefoonnummer zijn. Het aanleveren van eén van de twee (e-mailadres of telefoonnummer) is verplicht.

  7. Het aanleveren van de naam van de inzender van de waardering wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Als u geen naam aanlevert, vul dan ‘heer/mevrouw’ in bij de naam.

  8. Het aanleveren van een IP-adres mag, maar is niet verplicht. Als er geen IP adres bekend is, vul deze dan ook niet in.

  9. Als inzenddatum moet de datum van het ophalen van de waardering gehanteerd worden. Dus niet het moment van insturen naar ZorgkaartNederland.

  10. Er dient toestemming voor het doorleveren van gegevens naar ZorgkaartNederland uitgevraagd te worden. Zie hiervoor artikel 2: toestemming en AVG.

Ten slotte: voorwaarden voor deelname

Om mee te doen aan de geverifieerde PREM route dient een zorginstelling een gratis instappakket af te nemen bij ZorgkaartNederland.

Het meetbureau dient gecertificeerd te zijn om met persoonlijke gegevens om te gaan en beschikt over ten minste één van volgende ISO certificeringen: ISO 9001, ISO 20252, ISO 27001, NEN 7510.

Vragen of advies?

Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?

Pakket aanvragen

Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.

Mijn vermelding

De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.

U kunt zelf een locatie toevoegen

Mijn waarderingen

Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.

Meer artikelen over "Voor meetbureaus":

Hoe werkt geverifieerd meten voor meetbureaus?

Hoe werkt geverifieerd meten voor meetbureaus?

De verschillende methodes uiteengezet om geverifieerde waarderingen op te halen.

Link naar artikel

Protocol voor het vragen van toestemming (AVG)

Toestemming van patiënten is nodig voor de ontvangst van de onderzoeksgegevens.

Link naar artikel

Hoe kan ik me aanmelden als meetbureau?

Ga ook aan de slag met geverifieerd meten.

Link naar artikel
Alles over "Voor meetbureaus"