Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Zelf je gezondheid managen

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

22 artikelen

Blog Hoe de juiste zorgverlener het verschil kan maken

Hoe de juiste zorgverlener het verschil kan maken

16 april 2024 Redactie ZorgkaartNederland

Maya is nog maar 14 als ze begint met de pil. Want dat zou haar klachten oplossen. Na 3 pillen, 1 spiraal, 4 gynaecologen en 9 jaar gedoe heeft ze pas een oplossing. Hoe vind je een zorgverlener die bij je past? Lees haar ervaringen en tips:

Blog Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

11 maart 2022 Noks Nauta

Ik besloot me op tijd voor te bereiden op mijn handoperatie. Ik had inmiddels wat ervaring na drie operaties aan mijn linkerhand, maar nu zou het om de rechter gaan: een grotere uitdaging voor mijn ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen).

Blog Poederprinses

Poederprinses

28 mei 2019 Anja Prakken

Zoals mijn MS niet besmettelijk is, is de vitiligo van mijn dochter dat ook niet. Sinds een jaar of drie leeft ze met deze chronische huidaandoening. Haar kwaal is zichtbaar, jeukt niet en is niet invaliderend zoals mijn MS kan zijn. Ik ben onzichtbaar gehandicapt, tenminste, zolang mijn favoriete terrassen op beperkte wandelafstand zijn. Mijn mene tekel, mijn teken aan de wand, valt op het eerste gezicht niet op. Ik mis geen arm of been, mijn gehoor of zicht. Maar hij is wel levensbepalend.

Blog De pijnpil

De pijnpil

26 februari 2019 Niek van den Adel

Mensen vragen nog wel eens tijdens een inspiratiespeech hoe het is om te leven met chronische neuropatische pijn. Dan vertel ik dit.

Blog Stoptober: Stoppen met roken

Stoptober: Stoppen met roken

30 oktober 2018 Tineke den Boer

De maand oktober is bijna voorbij en loopt ook Stoptober af: de maand waarin heel veel mensen zijn gestopt met roken. Tineke vertelt over haar ervaringen om te stoppen.

Blog Verslaafd aan de zee

Verslaafd aan de zee

16 oktober 2018 Marianne van de Water

Op 16 oktober 2018 is de eerste landelijke Dag Verslavingskunde. Deze dag is bedoeld voor iedereen die in brede zin betrokken is bij verslavingszorg in Nederland: zorgaanbieders, verzekeraars, beleidsmakers, politici, naasten en gemeenten. En bovenal: cliënten. Zoals deze zwemmer.

Blog Een ziekenhuis voor niet-rokers?

Een ziekenhuis voor niet-rokers?

31 mei 2018 Noks Nauta

Helaas ben ik erg gevoelig voor sigarettenrook. Komt er iemand rokend langs of heeft iemand naast me net gerookt, dan word ik meteen benauwd. Ik blijf dan soms wel 20 tot 30 minuten hoesten. Dat is erg vervelend. Nog vervelender is het dat ik dat soort situaties vaak niet kan ontlopen, en dat het zelfs gebeurt als ik een ziekenhuis in ga.

Blog Mag het een pilletje minder zijn?

Mag het een pilletje minder zijn?

29 mei 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is weer zover, ik heb last van hoofdpijn. Een veelvoorkomend kwaaltje. Meestal helpt een paracetamolletje en een nacht goed slapen voldoende om bij mij de pijn te bestrijden. Sinds de twee heupoperaties die ik kreeg afgelopen jaar (tweemaal een heupprothese n.a.v. acuut versleten heupen door prednisongebruik) echter niet meer.

Blog Kunt u in de toekomst kijken?

Kunt u in de toekomst kijken?

23 april 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Komt u in 2030 nog vaak bij de dokter? Of houdt u zelf vanuit huis uw gezondheid in de gaten? Weet u van tevoren al of u het risico loopt op een bepaalde ziekte en is die misschien dan al te voorkomen? En haalt u zorg eigenlijk alleen binnen Nederland of gaat u de grens over voor de beste behandeling?

Blog Positieve gezondheid

Positieve gezondheid

16 april 2018 Niek van den Adel

“Niek, waarom kom je hier en waar kan ik je mee helpen?” Deze eerste vraag mag voor u wellicht normaal klinken, echter voor mij was het weer een eyeopener.