Naar de navigatie Naar de inhoud

Wijkverpleging; een goed team wordt hoog gewaardeerd

Geplaatst op 30 november 2021 door - 1498 keer bekeken

Foto Wijkverpleging; een goed team wordt hoog gewaardeerd

De 842 thuiszorgorganisaties op ZorgkaartNederland krijgen voor hun zorg een 8,7. Het meest positief zijn cliënten en naasten over de aandacht voor en omgang met de cliënt.

Cliënten en hun naasten zijn over het algemeen zeer te spreken over hun organisatie in de wijkverpleging. Zo concluderen we aan de hand van alle waarderingen die de afgelopen jaren op ZorgkaartNederland zijn geplaatst. In totaal zijn dat er meer dan 96.000, uitgedeeld aan 842 organisaties. Gemiddeld worden zij heel positief gewaardeerd, met een 8,7.

Deskundigheid en luisterend oor

Vooral positief zijn cliënten en hun naasten over de aandacht voor de cliënt en de manier waarop medewerkers met de cliënt omgaan. Beide aspecten krijgen een 9,0. Daarnaast zijn de waardeerders lovend over onder meer de deskundigheid van de medewerkers en de mate waarin zij een luisterend oor bieden. Die twee punten krijgen allebei een 8,8.

Ook zijn cliënten en hun naasten overwegend positief (wederom een 8,8 gemiddeld) over de mate waarin medewerkers veranderingen herkennen bij de cliënt. Cliënten en hun naasten zijn bovendien enthousiast over het team dat de zorg bood. Een goed team is dan ook een veel genoemd positief punt bij de organisaties in de wijkverpleging met de hoogste scores.

Vast team erg belangrijk

Waar ook veel mensen waarde aan hechten, is het hebben van een vast team. De meeste cliënten waarderen het als ze steeds met dezelfde zorgmedewerkers te maken krijgen. Kleinschaligheid wordt dan ook vaak als een positief punt genoemd. Mogelijk hangt zo’n vast en toegewijd team van zorgverleners ook samen met een ander positief punt dat vaak genoemd wordt: dat medewerkers echt de tijd nemen voor de cliënt.

Lees de complete ‘white paper’ over de Wijkverpleging.

Meer lezen?

>> Whitepaper Verpleeghuiszorg
>> Whitepaper Fysiotherapiepraktijken
>> Whitepaper Klinieken
>> Whitepaper ZiekenhuiszorgEr zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"