Naar de navigatie Naar de inhoud

Altijd op weg naar beter

Geplaatst op 12 januari 2022 door - 283 keer bekeken

Foto Altijd op weg naar beter

Ook in 2022 werken we hard aan de doorontwikkeling van ZorgkaartNederland. Zo verbeteren we in het eerste kwartaal onder andere onze homepage en breiden we de mogelijkheden om geverifieerd patiëntervaringen te verzamelen verder uit.

De kop is eraf, het nieuwe jaar is begonnen en 2021 ligt al bijna twee weken achter ons. Het was een gedenkwaardig jaar voor ZorgkaartNederland. We voelden mee met mensen die leden onder uitgestelde zorg en corona. En met zorgverleners en instellingen die onder druk stonden.

Maar daarnaast waren er voor ZorgkaartNederland en daarmee ook zorgverleners en patiënten mooie momenten en lichtpuntjes. Voor ons waren dat onder andere de zorgkaartjes die in het voorjaar massaal naar zorginstellingen zijn gestuurd. En ook de 1 miljoenste waardering en de publicatie van wachttijden, in de zomer. De verbeteringen die op diverse momenten zijn doorgevoerd aan het platform. En aan het eind van het jaar vond de Top 2021 plaats, dat ook online een feestje werd.

Lees onder de afbeelding verder

Titia Lekkerkerk in gesprek met dagvoorzitter Anita Witzier

Volle kracht vooruit

Maar de neuzen staan vooral vooruit. Want er is altijd ruimte voor verbetering. De homepage zal daarom worden verbeterd. Deze zal beter worden toegespitst op onze rol als keuzeplatform waar we steeds meer naar toe bewegen, omdat we daarin voor zorgzoekers de meeste meerwaarde zien. Om die rol goed in te vullen, zullen we uit zoveel mogelijk bronnen informatie ontsluiten, die patiënten helpt bij hun keuze uit het ruime aanbod aan zorgverleners, praktijken en instellingen.

De wachttijden, die we in 2021 samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) op ZorgkaartNederland inzichtelijk hebben gemaakt, zijn hier een goed voorbeeld van. Als er keuzeinformatie voorhanden is in andere openbare bronnen, dan zullen we ons best doen om die op ZorgkaartNederland te ontsluiten. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de bereikbaarheid van een praktijk of instelling, of de vraag of deze zorgaanbieder ook videoconsulten aanbiedt.

Lees onder de afbeelding verder

Online consult

Meer keuzehulpen

Een ander middel om patiënten te helpen kiezen, zijn onze keuzehulpen. Deze digitale hulpmiddelen, ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties, stellen de zorgzoeker vragen en geven op basis van de gegeven antwoorden een relevant overzicht van passende zorgaanbieders. De bezoeker vergelijkt deze informatie, bespreekt dit eventueel met een (huis)arts of naaste, en maakt een keuze voor de best passende zorgaanbieder. Ook in 2022 blijven we de keuzehulpen verbeteren en uitbreiden.

Betrouwbaarheid

Op initiatief van het destijds demissionaire kabinet Rutte III is een wetsvoorstel "modernisering consumentenbescherming" in de maak, dat mensen moet verbieden een verzonnen recensie of ‘fake review’ te delen. Bij ZorgkaartNederland zijn we erg blij met dit voorstel. Het is in lijn met de richting die we reeds lang geleden zijn ingeslagen: het zo goed mogelijk verifiëren van de authenticiteit van waarderingen die op ZorgkaartNederland over de zorg worden geplaatst. Zowel zorgverleners als zorgzoekers verdienen echte feedback. We blijven er dan ook naar streven om de huidige groei van het aandeel geverifieerde waarderingen vast te houden en te stimuleren.

Lees onder de afbeelding verder

Enquetezuil

Meer profiel? Meer keuzeinformatie.

Ook verbeteren we continu de mogelijkheden voor zorginstellingen om zich te profileren op ZorgkaartNederland. Met meer informatie op de profielpagina van een praktijk of andere zorginstelling, zal de zorgzoeker of patiënt meer gevoel krijgen bij het onderscheid tussen zijn of haar opties.

Dat is zomaar een greep uit de ontwikkelingen voor het komende jaar. Blijf alstublieft verbetersuggesties delen bij uw contactpersoon of via andere kanalen. Wij zijn er dit jaar weer voor de patiënt én voor de zorgprofessionals. En daar zetten we ons met frisse moed voor in.Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"